- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τραμπ: Η Τουρκία υπονομεύει τον αγώνα κατά του ισλαμικού κράτους
«Η κατάσταση στη Συρία συνεχίζει να συνιστά ασυνήθιστη και εξαιρετική απειλή για την εθνική ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών»
Την Τουρκία καταγγέλλει ο Ντόναλντ Τραμπ ως παράγοντα υπονόμευσης της προσπάθειας καταπολέμησης του Ισλαμικού Κράτους.
Με επιστολή του προς τα νομοθετικά σώματα των ΗΠΑ, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ εξαπολύει μομφές εναντίον της Τουρκίας, την οποία χαρακτηρίζει ως παράγοντα υπονόμευσης της προσπάθειας καταπολέμησης του Ισλαμικού Κράτους, αλλά και γενικά της ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή περί τη Συρία.
Στην εν λόγω επιστολή προς τους προέδρους του Κονγκρέσου αλλά και της Γερουσίας, ο Τραμπ επιτίθεται ανοικτά κατά της Άγκυρας για όλες τις ενέργειές της, οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο όχι μόνο τη Συρία αλλά και την ίδια την ασφάλεια των ΗΠΑ.
«Η κατάσταση στη Συρία και η σχετιζόμενη με αυτή, και ιδιαιτέρως οι πράξεις της κυβέρνησης της Τουρκίας να διεξαγάγει στρατιωτική επίθεση εντός της βορειοανατολικής Συρίας, υπονομεύει την εκστρατεία κατά του Ισλαμικού Κράτους σε Ιράκ και Συρία, του ISIS, θέτει σε κίνδυνο πολίτες και απειλεί περαιτέρω να υπονομεύσει την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή, και συνεχίζει να συνιστά ασυνήθιστη και εξαιρετική απειλή για την εθνική ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών» αναφέρει επί λέξει η επιστολή Τραμπ.
Συνεπώς, με βάση την επιστολή Τραμπ, οι ΗΠΑ παραμένουν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αναφορικά με τη Συρία, ανανεώνοντας την από τον Οκτώβριο του 2019 σχετική κρατική θέση η οποία διευκολύνει τη λήψη μέτρων ασφαλείας, πολιτικού, εμπορικού και στρατιωτικού επιπέδου.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολλοί χρήστες των social media έσπευσαν να στηρίξουν τη δημοσιογράφο
«Δεν θα πάρω μαθήματα πατριωτισμού από σένα», απάντησε η Μαρίν Τοντελιέ
Το τέταρτο κατά σειρά κύμα καύσωνα αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον άλλες δέκα ημέρες
Η υπόθεση εξαφάνισης που αποκάλυψε ένα αποτρόπαιο έγκλημα
Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός βρέθηκε στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου
Εξερράγη ενώ το όχημα βρισκόταν κοντά στην πρωτεύουσα
Συγκίνηση προκάλεσε η κινητοποίηση για την εξαφάνιση ενός δίχρονου παιδιού
Κρίσιμη η κατάσταση για τρεις
Μια εκστρατεία εμβολιασμού είναι σε εξέλιξη αυτήν την περίοδο
Η πέτρινη γέφυρα κατασκευάστηκε κατ’ εντολή του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Α΄ και εγκαινιάστηκε το 328 μ.Χ
Το χρίσμα του 2028 παραμένει ανοιχτό, αλλά ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ κερδίζει έδαφος
Οι αρχές ζητούν από τους πολίτες να ενημερώνουν εάν τυχόν δουν άλλα νεκρά ζώα
Η Έμμα Χέμινγκ Γουίλις αποκαλύπτει τις πρώτες αλλαγές που παρατήρησε
Ο ναός τα τελευταία δύο χρόνια έχει γίνει στόχος βανδάλων 4 φορές, οι τρεις μόνο φέτος
Ένας αντιδημοφιλής πόλεμος που δεν λέει να τελειώσει
Στο επίκεντρο σενάρια για «υβριδική επίθεση»
Ο 26χρονος έμεινε για 50 λεπτά πάνω από την κεντρική είσοδο, κρατώντας ένα αντικείμενο που έμοιαζε με λεπίδα
Ποιος είναι ο γιατρός που θέλει να γίνει ο πρώτος μουσουλμάνος γερουσιαστής των ΗΠΑ
Ένας στους τέσσερις είναι από τη Λατινική Αμερική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.