- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Ιταλία - Κορωνοϊός: Παράταση στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Έως τις 31 Ιανουαρίου 2021 - Υποχρεωτική η μάσκα σε όλους τους ανοικτούς χώρους
Παρατείνεται έως 31 Ιανουαρίου 2021 η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Ιταλία λόγω κορωνοϊού, με τη μάσκα να είναι υποχρεωτική σε όλους τους ανοικτούς χώρους.
Να δοθεί παράταση στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Ιταλία λόγω κορωνοϊού, αποφάσισε η κυβέρνηση στην ευρωπαϊκή χώρα.
Η Ιταλία, όπως και άλλες χώρες στην Ευρώπη, βρίσκεται αντιμέτωπη με το δεύτερο κύμα κορωνοϊού, με τα ημερήσια κρούσματα να αυξάνονται ολοένα και περισσότερο.
Η απόφαση για την παράταση στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Ιταλία λόγω κορωνοϊού, ελήφθη την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020. Το Υπουργικό Συμβούλιο της κυβέρνησης Κόντε συνεδρίασε στη Ρώμη και ενέκρινε και επίσημα την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2020. Παράλληλα, δόθηκε παράταση και στο μέτρο για την υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε όλους τους ανοικτούς χώρους.
Πρόκειται για μέτρα που, σύμφωνα με την ιταλική κυβέρνηση, θα βοηθήσουν στην καλύτερη διαχείριση της πανδημίας κορωνοϊού και στον περιορισμό των κρουσμάτων Covid-19 στη χώρα. Η προστατευτική μάσκα για τον κορωνοϊό στην Ιταλία είναι υποχρεωτική, πλέον, στους χώρους εργασίας, σε όλους τους κλειστούς χώρους με προσέλευση πολιτών, αλλά και στους ανοικτούς, εκτός αν κάποιος βρίσκεται σε σημείο όπου δεν υπάρχουν άλλοι άνθρωποι τριγύρω.
Το προβλεπόμενο πρόστιμο για τους παραβάτες κυμαίνεται από 400 μέχρι 1000 ευρώ, τόσο για τους πολίτες όσο και για τους ιδιοκτήτες εμπορικών επιχειρήσεων στο εσωτερικό των οποίων παραβιάζεται το μέτρο για την υποχρεωτική χρήση μάσκας. Παράλληλα, υπάρχει η δυνατότητα και για διακοπή λειτουργίας των επιχειρήσεων από 5 μέχρι 30 ημέρες.
Προς το παρόν, όπως μετέδωσαν ιταλικά ΜΜΕ, δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση για την επιβολή περιορισμών στο ωράριο λειτουργίας εμπορικών επιχειρήσεων. Η παράταση στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Ιταλία λόγω κορωνοϊού έρχεται λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση για τα 2.677 νέα κρούσματα Covid-19 και τους 28 νεκρούς την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.