- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε σήμερα μια απάντηση των ΗΠΑ «χίλιες φορές πιο ισχυρή» σε οποιαδήποτε επίθεση του Ιράν.
Άμεση απειλή προς το Ιράν εξαπέλυσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, υποσχόμενος πως η απάντησή τους σε οποιαδήποτε επίθεση της Τεχεράνης θα είναι «χίλιες φορές πιο ισχυρή».
«Οποιαδήποτε επίθεση από την πλευρά του Ιράν, οποιαδήποτε μορφή κι αν έχει, εναντίον των ΗΠΑ θα ακολουθηθεί από μια επίθεση εναντίον του Ιράν που θα είναι χίλιες φορές πιο ισχυρή σε μέγεθος!», έγραψε στο Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ.
Σύμφωνα με τον ενημερωτικό ιστότοπο Politico, που επικαλείται δύο Αμερικανούς αξιωματούχους τους οποίους δεν κατονομάζει, οι υπηρεσίες πληροφοριών πιστεύουν πως η ιρανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να επιχειρήσει να δολοφονήσει την πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Νότια Αφρική, την Λάνα Μαρκς, η οποία πρόσκειται στον Ντόναλντ Τραμπ.
Η απειλή, η οποία έχει εντοπισθεί από την άνοιξη, έγινε πιο συγκεκριμένη αυτές τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με τις πηγές του Politico, καθώς η Τεχεράνη θέλει να εκδικηθεί τον θάνατο του ισχυρού στρατηγού της, του Κασέμ Σολεϊμανί, ο οποίος σκοτώθηκε τον Ιανουάριο από αμερικανικό πλήγμα στο Ιράκ κατ' εντολήν του αμερικανού προέδρου.
Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο δήλωσε χθες, Δευτέρα, πως παίρνει «στα σοβαρά» τις πληροφορίες αυτές.
Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε από την πλευρά του πως πρόκειται για «ψευδείς πληροφορίες», «χωρίς βάση».
Ο εκπρόσωπός του έκανε λόγο για «επαναλαμβανόμενες και δυσώδεις μεθόδους για να δημιουργηθεί αντιιρανικό κλίμα στη διεθνή σκηνή».
Το Ιράν «έχει καταδείξει τη διαρκή προσήλωσή του στις αρχές και τα ήθη της διεθνούς διπλωματίας» ενώ η κυβέρνηση Τραμπ «έχει ενεργήσει περιφρονώντας πολυάριθμους κανόνες και μεθόδους που είναι διεθνώς αποδεκτοί», υπογράμμισε.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Με ανώτατη τιμή πωλείται η βενζίνη και το ντίζελ στα πρατήρια καυσίμων
«Είναι το χειρότερο που έχω φάει», είπε δοκιμάζοντας προϊόν
Η Ευρώπη αντιμέτωπη με νέα ενεργειακή καταιγίδα
Η ρητορική των ηγετών, οι μεταβαλλόμενοι στόχοι και η αβεβαιότητα για τη διάρκεια των συγκρούσεων
Η δράση του αποτυπώνεται σε νέο ντοκιμαντέρ
Οι ΗΠΑ έπληξαν σε δέκα ημέρες πάνω από 5.000 στόχους
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Ποιες είναι οι επιλογές που εξετάζουν οι ΗΠΑ
Ο 56χρονος νέος ανώτατος ηγέτης της χώρας δεν έχει πραγματοποιήσει ακόμη δημόσια εμφάνιση ή ομιλία
Οι θεωρίες συνωμοσίας και η καταδίκη
Eίχαν αρνηθεί να τραγουδήσουν τον εθνικό ύμνο σε αγώνα ποδοσφαίρου και θεωρήθηκαν «προδότριες»
Δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Τραμπ θα στήριζε εξόντωση του νέου ανώτατου ηγέτη του Ιράν
Μία ώρα διήρκεσε η συνομιλία Τραμπ - Πούτιν για τον πόλεμο στο Ιράν και τη διπλωματική λύση
Οι κασέτες αποκάλυψαν τον ρόλο του Νίξον στην προσπάθεια συγκάλυψης
Yποστηρίζοντας ότι οι αμερικανικές δυνάμεις βρίσκονται πολύ μπροστά από το αρχικό χρονοδιάγραμμα
Την ίδια ώρα ο τραγουδιστής βρίσκεται εκ νέου αντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση
Ιδιαίτερα επικίνδυνες θεωρούνται οι λεγόμενες «υγρές» BBL
Ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε την Τεχεράνη για τις «λανθασμένες και προκλητικές ενέργειες»
Παρέμβαση Τραμπ για τις Ιρανές ποδοσφαιρίστριες - Καλεί την Αυστραλία να τους δώσει άσυλο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.