- CITY GUIDE
- PODCAST
-
24°
Κίνα - Κορωνοϊός: Ανοίγουν ξανά τα σχολεία στη Γουχάν
Κανένα κρούσμα στην πόλη από τις 18 Μαΐου
Η Γουχάν, ήταν επί περισσότερους από δύο μήνες σε lockdown, από τα τέλη Ιανουαρίου. Τα σχολεία ανοίγουν ξανά την Τρίτη
Οι αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν χθες Παρασκευή μόνο εννέα νέα κρούσματα του κορωνοϊού, αριθμό ίδιο με την προηγουμένη, ενώ όλα να σχετίζονται με ταξιδιώτες που έφτασαν στη χώρα από το εξωτερικό, σύμφωνα με την εθνική υπηρεσία υγείας.
Η Παρασκευή ήταν η 13η συνεχή ημέρα κατά την οποία δεν καταγράφονται μολύνσεις από covid-19 στην κοινότητα, ένα ρεκόρ που έχει πετύχει ξανά στο παρελθόν η Κίνα.
Επιπλέον χθες εντοπίστηκαν 10 ασυμπτωματικοί ασθενείς.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Κίνα ανέρχεται πλέον σε 85.022 και οι θάνατοι σε 4.634.
Ανοίγουν τα σχολεία στην Γουχάν
Στο μεταξύ στην Ουχάν, την πόλη από όπου ξεκίνησε η επιδημία του κορωνοϊού τον Δεκέμβριο και η οποία είναι η πλέον πληγείσα από την covid-19 στην Κίνα, ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει όλα τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς την Τρίτη.
Τα 2.842 σχολεία της πόλης όπου φοιτούν σχεδόν 1,4 εκατομμύριο παιδιά θα ανοίξουν την Τρίτη για το χειμερινό εξάμηνο, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή η τοπική κυβέρνηση. Το πανεπιστήμιο της Γουχάν άνοιξε ξανά τη Δευτέρα.
Οι αρχές της κινεζικής πόλης διευκρίνισαν ότι έχουν καταρτίσει σχέδιο για την επιστροφή στα μαθήματα μέσω διαδικτύου, αν αλλάξει η κατάσταση με τον κορονοϊό. Παράλληλα συνέστησαν στους μαθητές να φορούν μάσκες όταν πηγαίνουν και όταν επιστρέφουν από το σχολείο τους, αλλά και να αποφεύγουν τα μέσα μεταφοράς.
Τα σχολεία έχουν λάβει εντολές να κάνουν αποθέματα σε εξοπλισμό απαραίτητο για την πρόληψη της covid-19, αλλά και ασκήσεις ετοιμότητας για να προετοιμαστούν για τυχόν νέα ξεσπάσματα της επιδημίας. Επίσης θα πρέπει να περιορίσουν τις μαζικές συγκεντρώσεις μαθητών και να υποβάλλουν καθημερινές εκθέσεις στις υγειονομικές αρχές.
Η Γουχάν, από όπου πιστεύεται ότι ξεκίνησε η πανδημία covid-19, ήταν για περισσότερο από δύο μήνες σε lockdown, από τα τέλη Ιανουαρίου. Συνολικά 3.896 άνθρωποι πέθαναν από την ασθένεια αυτή στην πόλη, ποσοστό που αποτελεί περισσότερο από το 80% του συνόλου των νεκρών στην Κίνα.
Η Γουχάν έχει επιστρέψει στην κανονικότητα από τον Απρίλιο, όταν ήρθη το lockdown, και δεν έχει καταγράψει κανένα κρούσμα στην κοινότητα από τις 18 Μαΐου.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Δούκισσα του Σάσεξ τοποθετήθηκε για τις καταγγελίες που αφορούν υλικό παιδικής κακοποίησης
Στο πλαίσιο της συμφωνίας Τραμπ με Πούτιν
Άνθρωποι τρέχουν πανικόβλητοι
Η απόφαση ανακοινώθηκε μετά από επίθεση κοντά στη Χεβρώνα
Από τον Ιούνιο του 2028 θα τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση
Οι ισχυρισμοί του Ρώσου προέδρου και το διπλωματικό αδιέξοδο
Ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να παρενέβη προσωπικά
«Ήταν αντίγραφο», απαντά το Πεντάγωνο
«Χρειαζόμαστε εναλλακτικές λύσεις εκτός από τους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους», δηλώνει ο ηθοποιός
«Είμαι εδώ, θα το παλέψουμε μαζί», του είπε η Ρεμπέκα Γκέιχαρτ όταν έμαθε για τη διάγνωσή του
Σημαντική απειλή για την οικονομία της Σίλικον Βάλεϊ
Συνολικά, 450 επιχειρήσεις υπέστησαν ζημιές στο Παρίσι και 228 λεηλατήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο
Απαιτεί μάλιστα και συγγνώμη
«Αυτή τη φορά θα σε σκοτώσουμε», φώναζαν οι περαστικοί
Χιλιάδες συλλήψεις για ταραχές και λεηλασίες - Έκτακτα μέτρα ασφαλείας στο Παρίσι
Τι πρέπει να περιλαμβάνει ένα κιτ πρώτης ανάγκης
Η δόνηση χτύπησε την περιοχή Σιζάνγκ προκαλώντας συναγερμό για καταστροφές
Τι λέει για τον κίνδυνο εξάπλωσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.