- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κορωνοϊός: Υπέρ της ίσης εμβολιοθεραπείας οι Βρετανοί
Για όλες τις χώρες του πλανήτη ανεξαρτήτως οικονομικής ισχύος
Κατά του «εθνικισμού της εμβολιοθεραπείας» τάσσονται οι Βρετανοί πολίτες που ζητούν η χορήγηση του εμβολίου για τον κορωνοϊό να γίνει ισότιμα σε όλες τις χώρες.
Υπέρ της ίσης χορήγησης του εμβολίου του κορωνοϊού σε όλες τις χώρες του πλανήτη ανεξαρτήτως οικονομικής ισχύος τάσσονται οι Βρετανοί πολίτες όπως σημειώνει έρευνα που πραγματοποιήθηκε.
Η έρευνα, η οποία διενεργήθηκε στα μέσα Αυγούστου από το ινστιτούτο Savanta ComRes για λογαριασμό της οργάνωσης καταπολέμησης της φτώχειας The ONE Campaign, κατέγραψε ότι οι Βρετανοί στη συντριπτική πλειοψηφία τους τάσσονται υπέρ της ιδέας τα εμβόλια εναντίον του SARS-CoV-2 να καταστούν διαθέσιμα σε όλες τις χώρες ταυτόχρονα, ανεξαρτήτως του πόσο φτωχές ή πόσο πλούσιες και ισχυρές είναι.
«Ο βρετανικός λαός κατανοεί ξεκάθαρα ότι σε αυτή την παγκόσμια πανδημία χρειάζεται να δοθεί παγκόσμια απάντηση. Απλά δεν θα έχει αποτέλεσμα η κάθε χώρα να πάρει δικό της δρόμο», σχολίασε η Ρόμιλι Γκρίνχιλ, διευθύντρια της εκστρατείας στο Ηνωμένο Βασίλειο.
«Όσο ο ιός αυτός εξαπλώνεται παντού, απειλεί τους ανθρώπους παντού».
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΫ) απηύθυνε έκκληση την περασμένη εβδομάδα να δοθεί τέλος στον «εθνικισμό της εμβολιοθεραπείας» και προειδοποίησε εναντίον της «αποθησαύρισης» εμβολίων, καθώς αυξανόμενος αριθμός κυβερνήσεων συνάπτει διμερείς συμφωνίες για την αγορά εκατομμυρίων δόσεων υποψήφιων τέτοιων σκευασμάτων για την πρόληψη της μόλυνσης από τον κορωνοϊό.
Η δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε σε δείγμα 2.000 ανθρώπων, έδειξε ότι το 82% κρίνει πως όποια χώρα αναπτύξει εμβόλιο πρέπει να μοιραστεί την τεχνογνωσία της, ενώ το 76% εκτιμά ότι τα εμβόλια εναντίον του κορωνοϊού θα πρέπει να καταστούν διαθέσιμα σε όλες τις χώρες ταυτόχρονα.
Πάνω από το 80% θεωρεί πως όταν είναι διαθέσιμο εμβόλιο, χρειάζεται να διανεμηθεί κατά τρόπο που θα εξασφαλίσει την αποτελεσματικότερη εξάλειψη της πανδημίας διεθνώς. Το 71% κρίνει πως εάν αυτό σημαίνει πως η πανδημία θα τερματιστεί ταχύτερα, οι εργαζόμενοι στο σύστημα υγείας στη Βρετανία και στις άλλες χώρες πρέπει να εμβολιαστούν πρώτοι, έστω κι αν οι υπόλοιποι χρειαστεί να περιμένουν.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για τις καταχρήσεις και την προεδρική χάρη που έλαβε από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ μίλησε ο γιος του Τζο Μπάιντεν
Η Αίγυπτος θα μπορούσε ενδεχομένως να ενταχθεί στη συμφωνία μόλις επιλυθούν ορισμένα τεχνικά θέματα, δήλωσε
Πρώτη προϋπόθεση τίθεται η πλήρης διακοπή κάθε απειλής προς το Ιράν
Σκηνές χάους εκτυλίχθηκαν στο κοινοβούλιο του Κοσόβου
Η Γερουσία ενέκρινε τον διορισμό του με ψήφους 50-49 - Kαθοριστική η ψήφος του Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή Μπιλ Κάσιντι
Βίντεο-ντοκουμέντο από την ένοπλη επίθεση του 14χρονου
Διπλωματική σύγκρουση Ισπανίας και Ιταλίας με φόντο τη Θέουτα
MKO που προωθούν τα πολιτικά και θρησκευτικά σχέδια του Τούρκου προέδρου χρηματοδοτούνται από τις Βρυξέλλες
Η 54χρονη μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τη διακεκριμένη πυροσβέστη - Είχε ήδη εκτίσει ποινή για το ίδιο έγκλημα
Συντονισμένο δίκτυο παραπληροφόρησης με πάνω από 500.000 προβολές μετά τη μαζική είσοδο μεταναστών
Ο οδηγός δεν αντιλήφθηκε τίποτα, παρά μόνο όταν του έδειξαν το βίντεο
Ελπίδες ότι ο νόμος θα φέρει πιο κοντά το τέλος του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας
Αστυνομία και εισαγγελικές αρχές παραδέχτηκαν ότι διέπραξαν μια σειρά λαθών
Οι Ισπανοί πολίτες δεν νιώθουν ασφαλείς και το δείχνουν
Νωρίτερα φέτος διεξήχθη στη χώρα ένας πανεθνικός διαγωνισμός μαγειρέματος σκύλου
Μοιάζουν να μην τελειώνουν ποτέ και όταν περπατά, σέρνονται στο έδαφος
Περίπου 80 μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους κατά την κρίση στη Θέουτα, αναφέρουν οι ισπανικές Αρχές
Το τελεσίγραφο της Ισπανίας
Μέχρι την Κυριακή 9 Αυγούστου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.