Ο Ακιντζί προκαλεί ξανά αντιδράσεις στην Τουρκία - Η νέα δήλωση
Η ατάκα «μια υποτακτική αντίληψη του "κάτσε... σήκω"» που τον έβαλε στο στόχαστρο του τουρκικού φιλοκυβερνητικού Τύπου


Αντιδράσεις στην Τουρκία προκάλεσε ξανά ο Μουσταφά Ακιντζί με νέα του δήλωση για τη σχέση της Άγκυρας με τους Τουρκοκυπρίους - Η ατάκα του «σήκω... κάτσε».
Θέμα συζήτησης έγινε ξανά ο Μουσταφά Ακιντζί στην Τουρκία, καθώς μια ακόμη δήλωσή του προκάλεσε αντιδράσεις στην Τουρκία.
Την ώρα που η Τουρκία δεν σταματά να επαναλαμβάνει ότι είναι εγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο και «φροντίζει» για τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, ο Μουσταφά Ακιντζί έκανε μια δήλωση που συζητήθηκε.
Ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί, με ανάρτησή του στο Facebook, επανέλαβε αυτό που έχει πει αρκετές φορές -και έχει αφήσει να εννοηθεί πολλές περισσότερες στο παρελθόν: Η σχέση ανάμεσα στην Τουρκία και στους Τουρκοκύπριους δεν πρέπει να βασίζεται σε μια λογική τύπου «Κάτσε - Σήκω» αλλά να χαρακτηρίζεται από έναν αμοιβαίο σεβασμό.
«Όπως δεν θέλουμε να είμαστε μειονότητα στην ελληνοκυπριακή πλευρά, δεν θέλουμε ούτε να χαρακτηριζόμαστε ως μια "υποδιοίκηση" (της Τουρκίας). Θέλουμε να ζήσουμε σε αυτήν τη γη ως ένας αξιοπρεπής λαός, σε ισότητα - ελευθερία - ασφάλεια και στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου. Και αναμένουμε από όλους να δείξουν σεβασμό σε αυτές τις ευαισθησίες του λαού μας» ξεκαθάρισε ο Μουσταφά Ακιντζί στο μήνυμά του στο Facebook, προκαλώντας αντιδράσεις τόσο στην Τουρκία όσο και στα Κατεχόμενα.
Αναφερόμενος στις εκλογές του Οκτωβρίου, ο Μουσταφά Ακιντζί σημείωσε: «Ο μοναδικός που έχει λόγο είναι ο λαός μας. Πέραν αυτού, δεν δεχόμαστε καμία παρέμβαση».
Γενί Σαφάκ κατά Ακιντζί: Προκάλεσε την τελευταία στιγμή
Με τίτλο «Δεν υποτάσσομαι στην Τουρκία», η εφημερίδα Γενί Σαφάκ στην Τουρκία (σ.σ. υποστηρίζει ανοικτά τον Ερντογάν και την κυβέρνησή του) μετέδωσε την ανάρτηση του Μουσταφά Ακιντζί με το σχόλιο: «Ο υπό παράταση πρόεδρος της θυγατέρας πατρίδας, προκάλεσε την τελευταία στιγμή (σ.σ. στο τέλος της θητείας του)».
Η Γενί Σαφάκ έχει φωτογραφία του Μουσταφά Ακιντζί με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη να τσουγκρίζουν χαμογελαστοί τα ποτήρια τους, όταν είχαν περάσει το οδόφραγμα στην οδό Λήδρας στη Λευκωσία.
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Φεβρουάριο ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, είχε χαρακτηρίσει «ανέντιμο πολιτικό» τον Μουσταφά Ακιντζί μετά το ηχηρό «Όχι» του Τουρκοκύπριου ηγέτη στο ενδεχόμενο να προσαρτήσει η Τουρκία τα Κατεχόμενα.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αρχικά ο πατέρας είπε ότι η κόρη του δέχθηκε επίθεση από ένα αδέσποτο σκύλο
Η αμερικανική πρόταση δεν προσφέρει συγκεκριμένες εγγυήσεις ασφαλείας στο Κίεβο
Οι βιασμοί, οι δολοφονίες, η παιδική του ηλικία και το θύμα Λίζα Μακβέι
Ο ιδιοκτήτης του Χ έχει αποκτήσει άλλα 12 παιδιά με τρεις διαφορετικές γυναίκες
«Tο καλό θα υπερισχύσει», δηλώνει η Γιούλια Ναβάλναγια
Ο δράστης ομολόγησε ότι είχε ριζοσπαστικοποιηθεί μέσω διαδικτύου
Σε σταθερή κατάσταση η υγεία του ποντίφικα
Τι αναφέρει δημοσίευμα του Reuters
Το μοναχικό της ταξίδι - Ο Guardian τη χαρακτηρίζει «νεαρή ηρωίδα» - Δείτε εικόνες
Τραμπ, Βανς και Σία λένε πως ήρθε η ώρα οι Ευρωπαίοι (και οι Καναδοί, οι Μεξικανοί, οι Ιάπωνες) να επιστρέψουν μέρος από τα χρωστούμενα
Ποιοι θα μπορούσαν να είναι οι πρώτοι στόχοι
Σαρωτικές περικοπές στις δημόσιες δαπάνες
Εξαιρούνται οι πυροσβέστες
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για το δυστύχημα στο Νόβι Σαντ
Τα νεότερα για την υγεία του
Δεν θα συμμετάσχουν οι Ευρωπαίοι – Τι αναφέρει το Politico
Συνελήφθη 23χρονος Σύρος
«Είναι τόσο προφανές ότι τα ΜΜΕ προσπαθούν να μας διχάσουν», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Μετά την ομιλία του Τζ. Ντ. Βανς που ανησύχησε τους ευρωπαίους ηγέτες
Τα βλέμματα πλέον είναι στραμμένα στους ευρωπαίους ηγέτες. Θέλουν να διαχωρίσουν ουσιαστικά τη στάση τους από τη νέα Διοίκηση των ΗΠΑ; Κι αν το αποφασίσουν, μπορούν να το κάνουν;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.