- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τραμπ για Κάμαλα Χάρις: «Πολύ μοχθηρή» απέναντι στον Μπάιντεν
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ «εξεπλάγη» όταν έμαθε την υποψήφια αντιπρόεδρο των Δημοκρατικών
Ο Τραμπ είπε πως εξεπλάγη διότι οι επιδόσεις της Χάρις ήταν «μέτριες» στην πολιτική της καριέρα όπως και στην εσωκομματική διαδικασία των Δημοκρατικών
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είπε χθες Τρίτη ότι τον «εξέπληξε» η απόφαση του Τζο Μπάιντεν, του υποψήφιου των Δημοκρατικών για το κορυφαίο αξίωμα στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, να επιλέξει τη γερουσιάστρια Κάμαλα Χάρις ως υποψήφιά αντιπρόεδρό του, εξηγώντας ότι την αντίδραση αυτή του προκάλεσε η «ασέβειά» της έναντι του πρώην αντιπροέδρου στα εσωκομματικά ντιμπέιτ όταν ακόμη η άλλοτε εισαγγελέας διεκδικούσε το χρίσμα της παράταξής της για να τον αντιμετωπίσει.
Ο Τραμπ έκρινε ότι η Κάμαλα Χάρις ήταν «πολύ, πολύ μοχθηρή» απέναντι στον Μπάιντεν στη διάρκεια της εσωκομματικής μάχης το 2019. «Ένας από τους λόγους που μου προκάλεσε έκπληξη ήταν πως πιθανόν ήταν ακόμη μοχθηρότερη κι από την Ποκαχόντας απέναντι στον Τζο Μπάιντεν. Ήταν πολύ ασεβής προς τον Τζο Μπάιντεν κι είναι δύσκολο να επιλέξεις κάποιον που είναι ασεβής», πρόσθεσε.
Ο αμερικανός πρόεδρος χρησιμοποίησε στη φράση αυτή, όπως άλλωστε συνηθίζει, το σαρκαστικό προσωνύμιο με το οποίο αναφέρεται στη γερουσιάστρια Ελίζαμπεθ Γουόρεν.
Ακόμη, ο Τραμπ είπε πως εξεπλάγη διότι οι επιδόσεις της Χάρις ήταν «μέτριες» στην πολιτική της καριέρα όπως και στην εσωκομματική διαδικασία των Δημοκρατικών. «Έφερε πολύ άσχημα αποτελέσματα στις εσωκομματικές ψηφοφορίες. Αυτές είναι σαν δημοσκόπηση», είπε.
Για τον μεγιστάνα, ο οποίος διεκδικεί την επανεκλογή του τον Νοέμβριο, η Κάμαλα Χάρις επέδειξε εξάλλου, κατά τη διάρκεια των ακροάσεων στη Γερουσία για τον διορισμό του συντηρητικού, αμφιλεγόμενου δικαστικού Μπρετ Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, την «πιο φρικτή», την «πιο αλαζονική» συμπεριφορά από «όλη τη Γερουσία».
Κατά τη διάρκεια της εσωκομματικής διαδικασίας των Δημοκρατικών, η γερουσιάστρια είχε επιτεθεί με σφοδρότητα εναντίον του πρώην αντιπροέδρου του Μπαράκ Ομπάμα, στηλιτεύοντας θέσεις που είχε εκφράσει στο παρελθόν, ιδίως για το ζήτημα του φυλετικού διαχωρισμού τη δεκαετία του 1970.
Προφανώς για να πικάρει τον Μπάιντεν, ο Τραμπ έπλεξε αμέσως μετά το εγκώμιο του δικού του αντιπροέδρου, του Μάικ Πενς, που είναι κατ’ αυτόν «σταθερός σαν βράχος» και «σέβεται όλες τις θρησκευτικές ομάδες».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Υπάλληλοι καθαριότητας έψαχναν επί μία ημέρα σε βουνά απορριμμάτων για να το εντοπίσουν
Συναγερμός στο αμερικανικό Πεντάγωνο
Πού βρίσκεται τελικά ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν;
Μία περίπτωση που σόκαρε τη Νιγηρία
Συγκέντρωσε περισσότερα από 100.000 δολάρια - Η συγκινητική ιστορία του Μπομπ Μοντγκόμερι
Είχε πρόσφατα ανακηρυχθεί «Αστυνομικός του Μήνα»
Μετά από πλήγμα κοντά στα Στενά του Ορμούζ
Όσα είναι γνωστά για την κατάσταση της υγείας της
Ξεπέρασε τα προηγούμενα ρεκόρ του καύσωνα του Αυγούστου 2003
Το επικρατέστερο σενάριο για την υπόθεση
Η αστυνομία εντόπισε γρήγορα τον ύποπτο εισβολέα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Οι συνομιλίες αφορούν το άνοιγμα του στενού του Ορμούζ» λέει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Μισθοφόροι, εξαγορά κυβερνήσεων και εισοδισμός σε ευρω-ατλαντικούς θεσμούς
Ποιος είναι ο άνδρας που προκάλεσε τρόμο στη Βρετανία
Στρατεύονται και γυναίκες
Η influencer δολοφονήθηκε τον Μάιο του 2025, ενώ έκανε live στο TikTok
Ο διπλός σεισμός του Ιουνίου ήταν ο πιο καταστροφικός στην πρόσφατη ιστορία της χώρας
Ο πρωθυπουργός Λεκορνί αρνήθηκε τις κατηγορίες τις οποίες χαρακτήρισε «θεωρίες συνωμοσίας»
Στο Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο της Σιβηρίας, βρέθηκε ο Ρώσος πρόεδρος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.