- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έκρηξη στη Βηρυτό: Διαψεύδει η Χεζμπολάχ ότι είχε όπλα στο λιμάνι
Ο ηγέτης της, Χασάν Νασράλα» δηλώνει: «Δεν υπήρχε οτιδήποτε δικό μας εκεί»
Έκρηξη στη Βηρυτό: Τι απαντά ο ηγέτης της Χεζμπολάχ στις φήμες ότι η οργάνωση είχε αποθηκευμένα όπλα και πυραύλους στο λιμάνι.
Κατηγορηματικά διαψεύδει η Χεζμπολάχ ότι είχε αποθηκευμένα όπλα στο λιμάνι της Βηρυτού, όταν σημειώθηκε η φονική έκρηξη.
Από την τρομακτική έκρηξη στη Βηρυτό έχουν χάσει τη ζωή τους 154 άνθρωποι και περισσότεροι από 5.000 τραυματίστηκαν.
Οι άστεγοι υπολογίζονται σε 100.000 - 150.000, καθώς τουλάχιστον 300.000 κατοικίες υπέστησαν υλικές ζημιές από το ωστικό κύμα μετά την τρομακτική έκρηξη στη Βηρυτό, που μετέτρεψε σε βομβαρδισμένο τοπίο ολόκληρες συνοικίες.
Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, «διέψευσε κατηγορηματικά» ότι η οργάνωσή του είχε «μια αποθήκη όπλων» στο λιμάνι της Βηρυτού, όταν σημειώθηκε η φονική έκρηξη. «Διαψεύδω εντελώς, κατηγορηματικά, ότι υπήρχε οτιδήποτε δικό μας στο λιμάνι, ούτε αποθήκη με όπλα, ούτε αποθήκη με πυραύλους (…) ούτε μία βόμβα, ούτε μία σφαίρα, ούτε νιτρική (αμμωνία)» τόνισε ο Νασράλα σε τηλεοπτική ομιλία του, μετά τις κατηγορίες που διατύπωσαν ορισμένα ΜΜΕ εναντίον της εξτρεμιστικής οργάνωσης με τη μεγάλη επιρροή στον Λίβανο.
Ο Νασράλα είπε ακόμη ότι η τεράστια έκρηξη που συγκλόνισε την πρωτεύουσα ήταν «ένα μοναδικό γεγονός» στη σύγχρονη ιστορία της και πως απαιτείται ενότητα και ψυχραιμία και όχι πολιτικοποίηση του θέματος. Επαίνεσε εξάλλου την αλληλεγγύη που δείχνουν οι άλλες χώρες σε όλον τον κόσμο, σημειώνοντας ότι αποτελεί μια «ευκαιρία» για τον Λίβανο που ήδη ήταν αντιμέτωπος με βαθιά οικονομική κρίση.
«Θεωρούμε θετική κάθε βοήθεια και κάθε έκφραση συμπαράστασης απέναντι στον Λίβανο και κάθε επίσκεψη στον Λίβανο αυτές της ημέρες, κυρίως αν εντάσσεται στο πλαίσιο της παροχής βοήθειας» πρόσθεσε, αναφερόμενος στην επίσκεψη που πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.
Χεζμπολάχ για έκρηξη στη Βηρυτό: Να ανατεθεί η έρευνα στον στρατό
«Αν ο στρατός χαίρει της εμπιστοσύνης όλων των Λιβανέζων και των πολιτικών δυνάμεων και των πολιτικών ηγετών, τότε αναθέστε του να διεξάγει την έρευνα και να ανακοινώσει τα αποτελέσματα, αν λέτε ότι του έχετε εμπιστοσύνη» ξεκαθάρισε ο Νασράλα, μιλώντας για τις έρευνες και την απόδοση ευθυνών.
«Αν, στο θέμα αυτό, το κράτος και η πολιτική τάξη, είτε πρόκειται για την κυβέρνηση, είτε για την αντιπολίτευση, δεν καταφέρουν να έχουν αποτελέσματα στην έρευνα και δεν καταφέρουν να οδηγήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης όσους ευθύνονται, αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει ελπίδα να οικοδομήσουμε κράτος στον Λίβανο» κατέληξε ο ηγέτης της Χεζμπολάχ για τη φονική έκρηξη στη Βηρυτό.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το chatbot Grok έχει βρεθεί στο επίκεντρο επικρίσεων
Καταγγέλλει σχέδιο εκβιασμού
Η αθλήτρια των Indiana Fever μιλά χωρίς φόβο, δέχεται επιθέσεις και υπερασπίζεται τις απόψεις της για τον γυναικείο αθλητισμό
Πτώση έως 30% στη σοδειά
45χρονη φέρεται να απήχθη από τον πρώην σύντροφό της και να πετάχτηκε από γέφυρα κοντά στη Φλωρεντία
Τι τους προειδοποίησε ο κυβερνήτης
Ο Μιλέι κλιμακώνει τις διεκδικήσεις
Η συγγραφέας δεν είχε εμφανιστεί δημοσίως πάνω στο σκάφος
Θα ενταχθούν στη γερμανική έκθεση «Η γέννηση των θεών»,
Η υπόθεση που εξετάζει βρετανικό δικαστήριο
Νέα ρήξη μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης με αιχμές προς Μπάιντεν
Το θύμα ήταν σε σχέση με τον Μπερχάν Σιμσέκ για 10 χρόνια
Μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται ένα 12χρονο κορίτσι και αρκετά μέλη ιατρικού προσωπικού
Ιστορική αναδιάρθρωση για τον γερμανικό κολοσσό υπό την πίεση του κινεζικού ανταγωνισμού
Εβδομήντα χρόνια από την εθνικοποίηση της διώρυγας του Σουέζ και της απειλής για Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο
Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον σύζυγο και την πεθερά της Τγουίσα Σάρμα
Το ψήφισμα και η απεικόνιση της Αφρικής
Η κατάσταση στα Στενά του Ορμούζ έχει «σχεδόν» επανέλθει στην ομαλότητα, ισχυρίζεται ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.