- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
UNESCO: Κινδυνεύουν να καταρρεύσουν 60 ιστορικά κτίρια στη Βηρυτό
Συνολικά 640 ιστορικά κτίρια έχουν πληγεί από τη μεγάλη έκρηξη
Η UNESCO θα ηγηθεί της διεθνούς εκστρατείας για την αποκατάσταση της ιστορικής κληρονομιάς της Βηρυτού
Εξακόσια σαράντα ιστορικά κτίρια επλήγησαν από τη μεγάλη έκρηξη στη Βηρυτό στις αρχές Αυγούστου και 60 κινδυνεύουν να καταρρεύσουν προειδοποίησε η UNESCO.
H UNESCO οποία θα ηγηθεί της διεθνούς κινητοποίησης για την αποκατάσταση της πολιτιστικής κληρονομιάς της λιβανικής πρωτεύουσας.
Οι αριθμοί αυτοί προέρχονται από μια αποτίμηση που έγινε από τον γενικό διευθυντή αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού του Λιβάνου Σαρκίς Χούρι, τον οποίο επικαλείται σε μια ανακοίνωση η UNESCO.
8.000 κτίρια με ζημιές από την έκρηξη στη Βηρυτό
Συνολικά «τουλάχιστον 8.000 κτίρια» υπέστησαν ζημιές, στην πλειονότητά τους στις ιστορικές συνοικίες Γκεμαϊζέ και Μαρ-Μιχαέλ, σημειώνει ο Χούρι που ζητεί να γίνουν «κατεπειγόντως» έργα προκειμένου να αποφευχθεί μια επιδείνωση των ζημιών με τις φθινοπωρινές βροχές. Η έκρηξη είχε επίσης «αντίτυπο στα μεγάλα μουσεία, όπως το Εθνικό Μουσείο της Βηρυτού, το Μουσείο Sursock και το Αρχαιολογικό Μουσείο του Αμερικανικού Πανεπιστημίου της Βηρυτού καθώς και σε χώρους πολιτισμού, γκαλερί και θρησκευτικές τοποθεσίες», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.
Η UNESCO ανακοίνωσε εξάλλου ότι θα ηγηθεί της διεθνούς κινητοποίησης για την αποκατάσταση και ανοικοδόμηση του πολιτισμού και της κληρονομιάς της Βηρυτού. Η υπηρεσία του ΟΗΕ δηλώνει πως έχει «κινητοποιήσει πολιτιστικούς οργανισμούς και εξέχοντες ειδικούς στον Λίβανο και στο εξωτερικό». Η έκρηξη, που κατέστρεψε ολόκληρες συνοικίες της Βηρυτού, προκάλεσε τον θάνατο 171 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 6.500 και πλέον.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετά τις ενστάσεις περί παραβίασης της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας
Ο παίκτης της Μπαρτσελόνα ήταν ο ήρωας του τελικού
Αφορμή η υποψηφιότητα του υιού Μπολσονάρου
Χρησιμοποίησαν τραγούδι της σε βίντεο με επίθεση στο Ιράν
Οι δυο τους γνωρίστηκαν στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ το 2005
Ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία
Η ιδιαίτερη και ιστορική σημασία του για την πόλη
O άλλοτε σταρ της σκουάντρα ατζούρα θα αναλάβει τα ηνία της
Ο μπάτλερ και το «μαύρο βιβλίο»
Η ασυνήθιστη επιχείρηση είχε τελικά αίσιο τέλος
Καταζητείται ο 21χρονος Αμπντούλ Ραχμάν Τουφίκ Μπαλούτ, Γερμανός λιβανέζικης καταγωγής
Μία νεκρή και 16 τραυματίες - Στη δημοσιότητα φωτογραφία του υπόπτου
Οι φλόγες εξακολουθούν να μαίνονται ανεξέλεγκτες, με χιλιάδες εκκενώσεις
Ο ύποπτος της αιματηρής επίθεσης ταυτοποιήθηκε από την αστυνομία ως μέλος της «ισλαμιστικής σκηνής» της πόλης
Ο σούπερ σταρ βρίσκεται σε άτυπη κόντρα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ εδώ και χρόνια
O άλλοτε μεγιστάνας της ραπ αναμένεται να αποφυλακιστεί το 2028
Kαθώς οι φλόγες περικύκλωσαν τη χερσόνησο Καπ Φερέ, στις ακτές του Ατλαντικού
Καθώς η κατάσταση παραμένει τεταμένη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.