- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Έκρηξη στη Βηρυτό: Δύο Έλληνες ανάμεσα στους τραυματίες
Μεγάλο μέρος της Βηρυτού έχει ισοπεδωθεί
Η καταστροφική έκρηξη στη Βηρυτό έχει ισοπεδώσει μεγάλο κομμάτι της πρωτεύουσας του Λιβάνου. 2 Έλληνες ανάμεσα στους τραυματίες
Oι αρχές στη Βηρυτό έχουν ξεκινήσει μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό εγκλωβισμένων στα συντρίμμια που προκάλεσε η πάρα πολύ μεγάλη έκρηξη το απόγευμα της Τρίτης.
Πολύ μεγάλο κομμάτι της πρωτεύουσας του Λιβάνου έχει ισοπεδωθεί ενώ η περιοχή γύρω από το λιμάνι είναι ολοκληρωτικά κατεστραμμένη. Σύμφωνα με πληροφορίες από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, ανάμεσα στους τραυματίες υπάρχουν και 2 Έλληνες.
«Υπάρχουν πολλοί αγνοούμενοι αυτή τη στιγμή. Άνθρωποι ψάχνουν στα επείγοντα τους αγαπημένους τους και είναι δύσκολη η αναζήτηση αυτή μέσα στη νύχτα διότι έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση», είπε ο υπουργός Χαμάντ Χασάν στο πρακτορείο Reuters, προσθέτοντας «αντιμετωπίζουμε αληθινή καταστροφή και χρειαζόμαστε χρόνο για να αποτιμήσουμε την έκταση των ζημιών».
Ο τελευταίος επίσημος απολογισμός από το υπουργείο Υγείας της χώρας κάνει λόγο για περισσότερα από 100 θύματα και περισσότερους από 4.000 τραυματίες, ενώ ο αριθμός των νεκρών θεωρείται βέβαιο πως θα αυξηθεί.
Το σενάριο για την αιτία της τραγωδίας
Επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί τι προκάλεσε τις εκρήξεις με πηγές των λιβανέζικων υπηρεσιών ασφαλείας να σημειώνουν ότι κοντά στο σημείο πραγματοποιούνταν εργασίες ηλεκτροσυγκόλλησης για να κλείσει τρύπα σε αποθήκη όπου ήταν αποθηκευμένο το νιτρικό αμμώνιο.
Υπολογίζεται ότι στην αποθήκη στο λιμάνι της Βηρυτού υπήρχαν περίπου 2.750 τόνοι του υλικού αυτού, οι οποίοι φέρεται να βρίσκονταν εκεί τα τελευταία έξι χρόνια.
Οδηγίες για τους Έλληνες που είναι στον Λίβανο από το ΥΠΕΞ
Οδηγίες για τους 'Ελληνες πολίτες που βρίσκονται στον Λίβανο και έχουν επηρεαστεί από τις εκρήξεις στον λιμένα της Βηρυτού εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών.
Οι Έλληνες πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την πρεσβεία της Ελλάδος στα τηλέφωνα 00961 78990315 και 00961 81507061, καθώς και με τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών, στο τηλέφωνο +30210368 1730 και στο e-mail: kt@mfa.gr.
Επίσης ένα C-130 βρίσκεται στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας προκειμένου να μεταφέρει στον Λίβανο ένα κλιμάκιο της ΕΜΑΚ.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι πρέπει να μάθει από αυτές
Από τη βενζίνη των 4,28 δολαρίων μέχρι τις επιχειρήσεις της ICE
Η καταγγελία 21χρονης για βιασμό
Χρήση βιομετρικής αναγνώρισης με τη βοήθεια τις τεχνητής νοημοσύνης για διαδηλωτές με καλυμμένο το πρόσωπο
H Αθήνα απώλεσε όλα τα ερείσματά της, ενώ η Τουρκία κατάφερε να αποκτήσει ουσιαστικά τα δικά της επενδύοντας χρήματα και προοπτικές.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Φον ντερ Λάιεν
Στρατιωτικοί αναλυτές έχουν δηλώσει ότι η Ρωσία κατά πάσα πιθανότητα ευθύνεται για τα χτυπήματα
Η εμπλοκή Τούρκου δισεκατομμυριούχου
Η εταιρεία απάντησε ότι γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης των τεχνικών προβλημάτων
Από τη γέννησή τους αντιμετώπιζαν δυσκολίες στο περπάτημα και χρησιμοποιούσαν σκέιτμπορντ για να μετακινούνται
Η κυβέρνηση παραδέχεται λάθη
Ο συνιδρυτής της OpenAI αρνείται τις κατηγορίες
Εξετάζεται μείωση του ορίου ποινικής ευθύνης σε νέους κάτω των 16 ετών
Η γυναίκα που ξεπέρασε μια οικογενειακή τραγωδία και αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των ΑμεΑ
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ξερογλείφονται για ένα κάποιο μπάχαλο –μιας και κάτι τέτοιο θεωρείται γι’ αυτά δίκαιο και αυτονόητο–, που θα ξεβρακώσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη
Ελλείψεις σε τρόφιμα και καύσιμα λόγω των κινητοποιήσεων
Πόσο θα ακριβύνουν το 2027
Kαθώς οι αγρότες είναι δυσαρεστημένοι με την ακρίβεια
Οι αρχικές πληροφορίες και η διάψευση των Αρχών
Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το μνημόνιο του 2019 για τις θαλάσσιες ζώνες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.