- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Brexit: Η κυβέρνηση ζήτησε να υπάρχει στοκ φαρμάκων
Για το ενδεχόμενο να μην υπάρξει συμφωνία με την Ε.Ε. μετά την μεταβατική περίοδο του Βrexit
Η βρετανική κυβέρνηση βλέποντας το ενδεχόμενο να μην υπάρξει συμφωνία για τους οριστικούς όρους του Brexit ζήτησε να υπάρχει στοκ φαρμάκων
Η βρετανική κυβέρνηση ζήτησε από τις φαρμακευτικές εταιρείες να στοκάρουν φάρμακα μέχρι και για έξι εβδομάδες για να προετοιμαστούν για το ενδεχόμενο να μην υπάρξει συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την λήξη της μεταβατικής περιόδου που ακολουθεί την επίσημη αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.
Από την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Ιανουαρίου, οι δύο πλευρές διεξάγουν διαπραγματεύσεις για τον καθορισμό του πλαισίου της νέας τους σχέσης και την υπογραφή συμφωνίας ελευθέρου εμπορίου με την λήξη της μεταβατικής περιόδου του Brexit στις 31 Δεκεμβρίου.
Όμως, οι διαπραγματεύσεις αυτές δεν έχουν δώσει μέχρι στιγμής αποτέλεσμα.
Εάν δεν υπάρξει συμφωνία, θα υπάρξει ο κίνδυνος διατάραξης των αλυσίδων τροφοδοσίας και για τον λόγο αυτόν η βρετανική κυβέρνηση ζήτησε από τις εταιρείες να προβλέψουν στοκ φαρμάκων για να αντέξουν ενάμιση μήνα.
«Γνωρίζουμε ότι οι παγκόσμιες αλυσίδες τροφοδοσίας υφίστανται σημαντική πίεση, που εντείνεται από τα πρόσφατα γεγονότα που συνδέονται με την Covid-19. Ωστόσο, ενθαρρύνουμε τις εταιρείες να καταστήσουν την δημιουργία αποθεμάτων στοιχείο κλειδί των προετοιμασιών τους και ζητούμε από την βιομηχανία αυτή, εάν είναι δυνατόν, να συγκροτήσουν στοκ μέχρι έξι εβδομάδων επί του βρετανικού εδάφους», έγραψε εμπορικός υπεύθυνος του υπουργείου Υγείας σε επιστολή του προς τις φαρμακευτικές εταιρείες, η οποία αναρτήθηκε χθες το βράδυ.
Οι εταιρείες καλούνται επίσης να προβλέψουν και άλλες οδούς τροφοδοσίας σε περίπτωση εμφάνισης προβλημάτων στα μεγάλα λιμάνια εισόδου στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως το Ντόβερ. Η επαναφορά των τελωνειακών ελέγχων, ελλείψει εμπορικής συμφωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές, είναι πιθανόν να δημιουργήσει επιβράδυνση της ροής των προϊόντων.
Η Βρετανική Ιατρική Ένωση, που εκπροσωπεί τους Βρετανούς γιατρούς, «προειδοποιούσε εδώ και καιρό ότι ένα Brexit χωρίς συμφωνία θα μπορούσε να έχει εν δυνάμει καταστροφικές επιπτώσεις στο NHS (βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας) και, κατά συνέπεια, στην υγεία της χώρας», δήλωσε ο γιατρός Ντέιβιντ Ρίνγκλεϊ αντιπρόεδρος της Ένωσης. «Τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι πολύ σημαντικό για την κυβέρνηση να εγκαθιδρύσει μία σχέση που θα προστατεύει την μελλοντική υγεία αυτής της χώρας».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στην καριέρα του συνόδευσε με το σαξόφωνό του θρύλους της μουσικής
Ποια θαλάσσια περιοχή δεσμεύει
Η νέα εξαγγελία του νέου πρωθυπουργού στη Βρετανία
Σε βάθος 600 μέτρων ανοιχτά του Πουέρτο Ρίκο
Η πρώτη ανάρτηση της ηθοποιού μετά τη διαμάχη
Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες
Xρησιμοποιήθηκαν σχεδόν 49.000 μυρμήγκια σε πιάτα μέσα σε τέσσερα χρόνια - Κινδυνέυει με φυλάκιση
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Από τη Σελήνη έως τα εμβόλια: Πώς η παραπληροφόρηση, ο φόβος και η ανάγκη του ανήκειν διαμορφώνουν πεποιθήσεις
Η σατιρική αποδόμηση της εξουσίας, ο λαϊκισμός και οι λόγοι πίσω από τη διαρκή απήχηση του Ντόναλντ Τραμπ στους ψηφοφόρους του
Η τιμή του πετρελαίου συνεχίζει να ανεβαίνει
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.