Κοσμος

Μ. Βρετανία: Έσυραν αστυνομικό με το αυτοκίνητο και τον σκότωσαν

Οι τρεις έφηβοι δράστες κρίθηκαν ένοχοι από το δικαστήριο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τραγικός θάνατος για αστυνομικό στη Μεγάλη Βρετανία: Τρεις έφηβοι τον έσυραν με το αυτοκίνητο μέχρι να πεθάνει
Τραγικός θάνατος για αστυνομικό στη Μεγάλη Βρετανία: Τρεις έφηβοι τον έσυραν με το αυτοκίνητο μέχρι να πεθάνει © Pixabay

Μεγάλη Βρετανία: Στη φυλακή οι τρεις έφηβοι που έσυραν αστυνομικό με το αυτοκίνητο μέχρι να πεθάνει - Είχαν επιχειρήσει να κλέψουν «γουρούνα».

Ένοχοι κρίθηκαν από δικαστήριο στη Μεγάλη Βρετανία οι τρεις έφηβοι που έσυραν αστυνομικό με το αυτοκίνητο και τον σκότωσαν.

Οι τρεις έφηβοι δράστες καταδικάστηκαν την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020 σε συνολική ποινή κάθειρξης 42 ετών.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, σκότωσαν αστυνομικό στη Μεγάλη Βρετανία, αφού τον έσυραν με το αυτοκίνητό τους σε απόσταση μεγαλύτερη των 2 χιλιομέτρων. Ο φόνος του αστυνομικού στη Μεγάλη Βρετανία που τον έσυραν μέχρι να πεθάνει, έγινε τον Αύγουστο του 2019.

Οι τρεις νεαροί προσπαθούσαν να κλέψουν μια «γουρούνα», όταν τους πλησίασε ο 28χρονος αστυνομικός Άντριου Χάρπερ. Καταδίωξε το αυτοκίνητό τους, ωστόσο πιάστηκε στον ιμάντα με τον οποίο θα έδεναν τη «γουρούνα» για να την μεταφέρουν. Αφού τον έσυραν για 2,25 χιλιόμετρα σε έναν επαρχιακό δρόμο, οι δράστες έλυσαν τον ιμάντα και εγκατέλειψαν το πτώμα.

Ο Χένρι Λονγκ (19 ετών και οδηγός του αυτοκινήτου) και οι δύο συνεργοί, του, Τζέσι Κόουλ και Άμπερτ Μπάουερς, 18 ετών και οι δύο, κρίθηκαν ένοχοι για ανθρωποκτονία εξ αμελείας αλλά απαλλάχθηκαν για την κατηγορία του φόνου. Την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020 ο Λονγκ καταδικάστηκε σε κάθειρξη 16 ετών και οι δύο άλλοι σε κάθειρξη 13 ετών ο καθένας.

Στις αρχές της εβδομάδας η χήρα του Χάρπερ ζήτησε από τον πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον να επαναληφθεί η δίκη επειδή οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν για την κατηγορία του φόνου εκ προθέσεως. Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η εισαγγελία υποστήριζε ότι οι κατηγορούμενοι γνώριζαν πως ο αστυνομικός σερνόταν πίσω από το αυτοκίνητό τους στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ οι συνήγοροί τους επιμένουν ότι δεν είχαν προσχεδιάσει αυτήν την εξέλιξη.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ