Κοσμος

Κορωνοϊός στην Ισπανία: Νέα «έκρηξη» σημείωσαν τα κρούσματα

Για δεύτερο 24ωρο ανακοινώθηκαν περισσότεροι από 1.000 επιβεβαιωμένοι φορείς Covid-19

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός στην Ισπανία: Ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ με προστατευτική μάσκα
Κορωνοϊός στην Ισπανία: Ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ με προστατευτική μάσκα © EPA/Emilio Naranjo

Στην Ισπανία ανακοινώθηκαν 1.229 νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο - Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα οι νέοι φορείς Covid-19 είναι περισσότεροι από 1.000.

Σε κατάσταση υγειονομικού συναγερμού βρίσκονται οι αρχές στην Ισπανία, καθώς παρατηρείται νέα «έκρηξη» στα κρούσματα κορωνοϊού.

Ειδικότερα, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα η Ισπανία ανακοίνωσε ότι καταγράφηκαν στο έδαφός της πάνω από 1.000 κρούσματα κορωνοϊού.

Συνολικά, το απόγευμα της Πέμπτης 30 Ιουλίου 2020 οι υγειονομικές υπηρεσίες της Ισπανίας ανακοίνωσαν ότι επιβεβαιώθηκαν συνολικά 1.229 νέα κρούσματα κορωνοϊού σε διάφορες περιοχές της χώρας. Ο αριθμός αυτός συνιστά τη μεγαλύτερη αύξηση των μολύνσεων από τις 21 Ιουνίου 2020, όταν και οι ισπανικές αρχές ήραν τα μέτρα καραντίνας σε όλη τη χώρα.

Τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ισπανία ανέρχονται συνολικά σε 285.430. Ο αριθμός αυτός είναι αυξημένος κατά 2.789 σε σύγκριση με τη χθεσινή καταμέτρηση. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, περιλαμβάνει τα αποτελέσματα από τα τεστ αντισωμάτων στα οποία υποβλήθηκαν άνθρωποι που ενδέχεται να έχουν ήδη αναρρώσει από τον κορωνοϊό.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ κάλεσε εκ νέου τους πολίτες να τηρούν τις αποστάσεις, να πλένουν τα χέρια τους, να αποφεύγουν τον συνωστισμό και να φορούν μάσκα -κάτι το οποίο κάνει και ο ίδιος στις δημόσιες εμφανίσεις του, θέλοντας να δώσει έτσι το καλό παράδειγμα στον κόσμο.

Ο προβληματισμός για τον κορωνοϊό στην Ισπανία είναι μεγάλος, την ώρα που εντείνεται η ανησυχία στην Ευρώπη για τις αυξητικές τάσεις που καταγράφονται στον αριθμό νέων φορέων Covid-19.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ