Κοσμος

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αντιδρά στις επιχειρήσεις της Τουρκίας

«Οι ΗΠΑ παραμένουν προβληματισμένες από τα σχέδια της Τουρκίας για έρευνες στην Κύπρο»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Στέιτ Ντιπάρτμεντ © EPA/MIKE THEILER

Σαφής ήταν η αντίδραση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ απέναντι στις επιχειρήσεις της Τουρκίας στην Κύπρο - Τι δήλωσε ο εκπρόσωπός του.

Τη δυσαρέσκειά του για τις πρακτικές της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ εξέφρασε για ακόμα μία φορά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Απαντώντας σε ερώτηση της ιστοσελίδας Hellas Journal, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών χαρακτήρισε τις τουρκικές ενέργειες προκλητικά βήματα τα οποία κλιμακώνουν τις εντάσεις στην περιοχή.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν βαθιά προβληματισμένες από τα δηλωμένα σχέδια της Τουρκίας για έρευνες φυσικών πόρων εντός των υδάτων της Κύπρου. Αυτά τα προκλητικά βήματα αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή. Προτρέπουμε τις τουρκικές αρχές να σταματήσουν αυτές τις επιχειρήσεις», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Στην Αμμόχωστο το Barbaros

Απέπλευσε αργά το απόγευμα της Τετάρτης (29/07) από το λιμάνι των Όλμων (Tasucu) στην Τουρκία το ερευνητικό σκάφος Barbaros, το οποίο άρχισε να κατευθύνεται στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το MEGA, το τουρκικό ερευνητικό συνοδεύει μια τουρκική κορβέτα.

Η κίνηση του Barbaros επιβεβαιώνεται και από το σύστημα εντοπισμού των πλοίων marinetraffic, όπου διακρίνεται να έχει βγει και να έχει απομακρυνθεί από το λιμάνι που βρισκόταν.  Όπως αναφέρεται, το Barbaros που βρίσκεται, πλέον, το πρωί της Πέμπτης ανατολικά της Κύπρου κινείται με ταχύτητα 4.9 κόμβων έξω από την Αμμόχωστο.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ