- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
HRW: Κάλεσε τις τουρκικές αρχές να ερευνήσουν βασανιστήρια
Διάφορες περιπτώσεις κακοποίησης πολιτών από τις δυνάμεις ασφαλείας
Η οργάνωση Human Rights Watch κάλεσε τις τουρκικές αρχές να εξετάσουν καταγγελίες για περιπτώσεις βασανιστηρίων και κακοποιήσεων από τις δυνάμεις ασφαλείας.
Διάφορες περιπτώσεις βασανιστηρίων και κακοποιήσεων από τις δυνάμεις ασφαλείας στην Κωνσταντινούπολη κάλεσε η οργάνωση Human Rights Watch τις τουρκικές αρχές να ερευνήσουν.
«Υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία που δείχνουν ότι η αστυνομία και οι φύλακες των τουρκικών γειτονιών έχουν διαπράξει σοβαρές καταχρήσεις κατά τουλάχιστον 14 ανθρώπων σε έξι περιστατικά των δύο τελευταίων μηνών στο Ντιγιάρμπακιρ και στην Κωνσταντινούπολη», αναφέρει σε έκθεσή της η οργάνωση.
Η HRW καταγγέλλει ότι τα περιστατικά αυτά ακολουθούν μία ανησυχητική ακολουθία βίαιης σύλληψης, ξυλοδαρμού και άλλων καταχρήσεων και καλεί την τουρκική κυβέρνηση να πραγματοποιήσει έρευνα.
Τον Ιούνιο, το τουρκικό κοινοβούλιο υιοθέτησε επίμαχο νομοσχέδιο που ενισχύει σημαντικά τις εξουσίες των φυλάκων της γειτονιάς (bekçi), πολιτοφυλακής που περιπολεί για να εντοπίσει απειλές προς την δημόσια τάξη και πλέον έχει σχεδόν τις ίδιες εξουσίες με την αστυνομία.
Στα δύο περιστατικά που αναφέρει η Human Rights Watch, οι αστυνομικοί εισέβαλαν σε σπίτια και παρακίνησαν τα σκυλιά τους να επιτεθούν στα θύματα, που βρέθηκαν με σημάδια από δαγκώματα στο σώμα.
Σε δύο άλλα περιστατικά, κρατούμενοι ύποπτοι για φονική επίθεση κατά αστυνομικών ξυλοκοπήθηκαν και κακοποιήθηκαν, σύμφωνα με φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε ιδιωτικούς λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Η Human Rights Watch δηλώνει ότι εξέτασε επίσημα νομικά και ιατρικά έγγραφα σχετικά με τα περιστατικά αυτά και μίλησε με μάρτυρες, θύματα, τους δικηγόρους τους και μέλη των οικογενειών τους.
Σε τέσσερις περιπτώσεις, οι τουρκικές αρχές απλώς απέρριψαν τις καταγγελίες χωρίς να διενεργήσουν έρευνα.
«Το αντανακλαστικό της άρνησης των καταχρήσεων της αστυνομίας μπροστά σε εκθέσεις που πιστοποιούν την βία, τα βασανιστήρια και τις κακοποιήσεις ... μας είναι θλιβερά οικείο, αλλά απαράδεκτο», δήλωσε ο Τομ Πορτέους, υποδιευθυντής προγραμμάτων της HRW.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με ανώτατη τιμή πωλείται η βενζίνη και το ντίζελ στα πρατήρια καυσίμων
«Είναι το χειρότερο που έχω φάει», είπε δοκιμάζοντας προϊόν
Η Ευρώπη αντιμέτωπη με νέα ενεργειακή καταιγίδα
Η ρητορική των ηγετών, οι μεταβαλλόμενοι στόχοι και η αβεβαιότητα για τη διάρκεια των συγκρούσεων
Η δράση του αποτυπώνεται σε νέο ντοκιμαντέρ
Οι ΗΠΑ έπληξαν σε δέκα ημέρες πάνω από 5.000 στόχους
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Ποιες είναι οι επιλογές που εξετάζουν οι ΗΠΑ
Ο 56χρονος νέος ανώτατος ηγέτης της χώρας δεν έχει πραγματοποιήσει ακόμη δημόσια εμφάνιση ή ομιλία
Οι θεωρίες συνωμοσίας και η καταδίκη
Eίχαν αρνηθεί να τραγουδήσουν τον εθνικό ύμνο σε αγώνα ποδοσφαίρου και θεωρήθηκαν «προδότριες»
Δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Τραμπ θα στήριζε εξόντωση του νέου ανώτατου ηγέτη του Ιράν
Μία ώρα διήρκεσε η συνομιλία Τραμπ - Πούτιν για τον πόλεμο στο Ιράν και τη διπλωματική λύση
Οι κασέτες αποκάλυψαν τον ρόλο του Νίξον στην προσπάθεια συγκάλυψης
Yποστηρίζοντας ότι οι αμερικανικές δυνάμεις βρίσκονται πολύ μπροστά από το αρχικό χρονοδιάγραμμα
Την ίδια ώρα ο τραγουδιστής βρίσκεται εκ νέου αντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση
Ιδιαίτερα επικίνδυνες θεωρούνται οι λεγόμενες «υγρές» BBL
Ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε την Τεχεράνη για τις «λανθασμένες και προκλητικές ενέργειες»
Παρέμβαση Τραμπ για τις Ιρανές ποδοσφαιρίστριες - Καλεί την Αυστραλία να τους δώσει άσυλο
Δύο 16χρονοι άφησαν κατά λάθος την τσάντα - Συνελήφθησαν όταν επέστρεψαν πανικόβλητοι να τη βρουν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.