- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ερντογάν: Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά τον Δεκαπενταύγουστο
Σήμερα ήταν τα εγκαίνια της Παναγίας Σουμελά που άνοιξε μετά από πέντε χρόνια
Τον Δεκαπενταύγουστο είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί λειτουργία στην Παναγία Σουμελά στον Πόντο, όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο Ερντογάν ανακοίνωσε πως «φέτος οι Ορθόδοξοι πολίτες μας θα μπορέσουν να τελέσουν λειτουργία στις 15 Αυγούστου στην Παναγία Σουμελά, την οποία δεν μπορούσαν να τελέσουν λόγω των έργων». Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμμετείχε σήμερα, Τρίτη 28 Ιουλίου, στα εγκαίνια της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα του Πόντου όπου ολοκληρώθηκαν τα έργα στήριξης της Μονής μετά από πέντε χρόνια εργασιών.
«Εάν ήμασταν ένα έθνος που στοχεύει θρησκευτικά σύμβολα, η Μονή Σουμελά που βρίσκεται στα χέρια μας για 5 αιώνες τώρα θα είχε εξαφανιστεί με τον άνεμο», πρόσθεσε μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το EHA, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Η Ιερά Μονή είχε κλείσει προσωρινά το 2015, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες στήριξης, καθώς είναι χτισμένη σε βράχο, σε ύψος 1.200 μέτρων. Το ιστορικό μνημείο είχε ιδρυθεί από τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Θεοδόσιο, το 386 μ.Χ.
Η πρόσβαση στα προβληματικά σημεία όπου υπάρχουν κατολισθήσεις βράχων γίνεται μόνο με ειδικά συνεργεία ορειβατών, είπε ο Τούρκος υπουργός, ο οποίος όμως διαβεβαίωσε ότι έχει γίνει επιτάχυνση των εργασιών ώστε η Μονή της Παναγίας Σουμελά να ανοίξει τη φετινή σεζόν, ίσως τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Ξεχωριστή θέση στη συλλογή είχε ένα μοναδικό δοχείο και κουτάλι, έργο του αργυροχόου Μαρσέλ Μπλοκ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.