- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ρουμανία: Αυστηρότερη νομοθεσία για τους ασθενείς με κορωνοϊό
Δεν θα μπορούν να αρνούνται να μπουν σε καραντίνα ή να φεύγουν από το νοσοκομείο χωρίς άδεια
Στις 2 Ιουλίου, το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ρουμανίας είχε αποφασίσει πως το κράτος δεν μπορεί να επιβάλλει την καραντίνα στους ασθενείς με κορωνοϊό
Στη Ρουμανία παρατηρήθηκε τον Ιούλιο αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού ενώ καταγράφηκαν ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων.
Μέχρι τώρα η κυβέρνηση της χώρας είχε καταφέρει να διαχειριστεί την επιδημία μέσω μιας σειράς διαταγμάτων, βάσει των οποίων μπορούσε να ζητεί να διακομίζονται σε νοσοκομεία όσοι προσβάλλονται από την covid-19 και να μπαίνουν σε καραντίνα όσοι είναι ενδεχόμενο να έχουν μολυνθεί. Όμως στις 2 Ιουλίου, το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ρουμανίας αποφάσισε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να επιβάλλει με αυτό τον τρόπο στους πολίτες να μπαίνουν σε καραντίνα ή να νοσηλεύονται, εξηγώντας ότι απαιτείται να ψηφιστεί σχετική νομοθεσία.
Η νέα κατεπείγουσα νομοθεσία που ψηφίστηκε από το κοινοβούλιο τίθεται σε ισχύ σήμερα και καλύπτει το νομοθετικό κενό. «Από αύριο διαθέτουμε νομοθεσία: μπορούμε να ζητάμε τη νοσηλεία, να θέτουμε σε απομόνωση», δήλωσε ο Ρουμάνος υπουργός Νέλου Τάταρου μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Digi 24. «Αν επιβάλλουμε αυτά τα μέτρα, μπορούμε να μειώσουμε τον αριθμό των μολύνσεων», εκτίμησε ο ίδιος.
Ο Τάταρου σημείωσε ότι στη Ρουμανία ενδέχεται να καταγράφονται καθημερινά περισσότερα από 1.000 νέα κρούσματα τις επόμενες ημέρες και ότι η κυβέρνηση ενδέχεται να αποφασίσει να θέσει σε καραντίνα κάποιες συνοικίες ή εταιρείες όπου παρατηρούνται εστίες της ασθένειας. Περίπου 972 άνθρωποι που είχαν βρεθεί θετικοί στην covid-19 πήραν εξιτήριο από τα νοσοκομεία παρά την αντίθεση των γιατρών από τις 2 ως τις 20 Ιουλίου, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν χθες Δευτέρα. Περίπου 3.680 άλλοι αρνήθηκαν να διακομιστούν στο νοσοκομείο. Μέχρι χθες στη Ρουμανία είχαν καταγραφεί 38.139 κρούσματα του κορωνοϊού και 2.038 θάνατοι.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τη Σελήνη έως τα εμβόλια: Πώς η παραπληροφόρηση, ο φόβος και η ανάγκη του ανήκειν διαμορφώνουν πεποιθήσεις
Η σατιρική αποδόμηση της εξουσίας, ο λαϊκισμός και οι λόγοι πίσω από τη διαρκή απήχηση του Ντόναλντ Τραμπ στους ψηφοφόρους του
Η τιμή του πετρελαίου συνεχίζει να ανεβαίνει
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.