- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γιατί η Βρετανία σταματάει την ανακοίνωση των ημερήσιων θανάτων
Προσωπική απόφαση του υπουργού Υγείας
Η βρετανική κυβέρνηση σταματάει την καθημερινή ενημέρωση για τα θύματα από τον κορωνοϊό λόγω αμφιβολιών για τον τρόπο υπολογισμού.
Τέλος στην καθημερινή ανακοίνωση των θυμάτων από κορωνοϊό έβαλε η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανιάς γιατί ίσως τους μετράνε λάθος. Η κυβέρνηση ζήτησε να επανεξεταστεί ο τρόπος υπολογισμού τους, καθώς εκφράστηκαν ανησυχίες ότι οι αριθμοί αυτοί μπορεί να είναι υπερβολικά διογκωμένοι.
Η απόφαση για την απαγόρευση της ανακοίνωσης ων ημερήσιων θανάτων ανήκει στο υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας και ελήφθη μετά την εντολή του αρμόδιου υπουργού, Ματ Χάνκοκ, να γίνει επανεξέταση των αριθμών που ανακοινώνονται.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ακαδημαϊκοί επισήμαναν πρόσφατα ότι ο τρόπος με τον οποίο η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (PHE) υπολογίζει τα στοιχεία ενδέχεται να τα κάνει να εμφανίζονται χειρότερα εκεί σε σύγκριση με τις άλλες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου.
Η PHE είναι αρμόδια για τη διαχείριση των επιδημιών στην Αγγλία. Στον απολογισμό των θυμάτων περιλαμβάνονται όλοι οι άνθρωποι που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και στη συνέχεια πέθαναν, ασχέτως το πότε έγινε αυτό, γεγονός που ενδέχεται να διαστρεβλώνει τον πραγματικό αριθμό των νεκρών. «Κατά συνέπεια σταματούμε την ανακοίνωση του ημερήσιου αριθμού (θυμάτων) μέχρι να επιλυθεί το πρόβλημα», αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης.
Την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ, ζήτησε να εξεταστεί ο τρόπος που καταγράφονται τα θύματα από την PHE, αφού ακαδημαϊκοί επισήμαναν ότι άνθρωποι που προσβλήθηκαν από τον ιό, θεραπεύτηκαν και μετά πέθαναν από άλλες αιτίες «ακόμη και αν έπαθαν καρδιακή προσβολή ή τους παρέσυρε λεωφορείο τρεις μήνες αργότερα», περιλαμβάνονταν στη λίστα των νεκρών από Covid-19.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
O Ντόναλντ Τραμπ έχει εντείνει αυτήν τη χρονιά τις κυρώσεις σε βάρος του νησιού
«Ο πρόεδρος εργάζεται νυχθημερόν σε απάνθρωπους ρυθμούς», δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας
Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η κατάσταση στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας
Άγνωστη η τύχη της εμβληματικής ενημερωτικής εκπομπής
Πιθανή συνάντηση με Μοτζτάμπα Χαμενεΐ αν τα πράγματα «πάνε καλά»
Στο στόχαστρο το λιμάνι και η ναυτική βάση - Μήνυμα Πούτιν και απειλές για αντίποινα
416 προσαγωγές, οδοφράγματα και συγκρούσεις με την Αστυνομία ήταν το αποτέλεσμα των πανηγυρισμών των φιλάθλων της Παρί Σεν Ζερμέν μετά την κατάκτηση του Champions League από την ομάδα τους.
Πώς ο δημοσιογράφος Nicholas Potter ανακάλυψε τη φύση της γερμανικής αριστεράς
Η Μαρία Μονσεράτ Αλβαράδο αναλαμβάνει το πανίσχυρο υπουργείο Επικοινωνίας της Αγίας Έδρας
Η δίκη του αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο
«Δυσανάλογο το πρόστιμο» απαντά η εταιρεία
Η πριγκίπισσα Ίνγκριντ Αλεξάνδρα βρίσκεται κοντά στη μητέρα της
Μετά σκότωσε και μία συνάδελφό του
Η πρώην πρώτη κυρία μιλάει για την απόφαση του Μπάιντεν να αποσυρθεί από την προεδρική κούρσα του 2024 σε εκδήλωση για τα νέα της απομνημονεύματα
Η λέξη που εξηγεί τη στάση των Ρώσων μέσα και έξω από τη χώρα τους
Καλεσμένος όμως ο πρίγκιπας Ουίλιαμ
Μελέτη αποκαλύπτει ότι η κλιματική αλλαγή αυξάνει τους κινδύνους για την ασφάλεια των παιδιών
Μία από τις πιο μακροχρόνιες δικαστικές διαμάχες στη βρετανική ιστορία
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης γνωστές προσωπικότητες που έχουν δώσει τη δική τους μάχη
Πάνω από 37 οι τραυματίες - Μάχη με τον χρόνο για τους απεγκλωβισμούς όσων είναι μέσα στα οχήματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.