Κοσμος

Γιατί η Βρετανία σταματάει την ανακοίνωση των ημερήσιων θανάτων

Προσωπική απόφαση του υπουργού Υγείας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λονδίνο
Λονδίνο © Alex Block/Unsplash

Η βρετανική κυβέρνηση σταματάει την καθημερινή ενημέρωση για τα θύματα από τον κορωνοϊό λόγω αμφιβολιών για τον τρόπο υπολογισμού.

Τέλος στην καθημερινή ανακοίνωση των θυμάτων από κορωνοϊό έβαλε η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανιάς γιατί ίσως τους μετράνε λάθος. Η κυβέρνηση ζήτησε να επανεξεταστεί ο τρόπος υπολογισμού τους, καθώς εκφράστηκαν ανησυχίες ότι οι αριθμοί αυτοί μπορεί να είναι υπερβολικά διογκωμένοι.

Η απόφαση για την απαγόρευση της ανακοίνωσης ων ημερήσιων θανάτων ανήκει στο υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας και ελήφθη μετά την εντολή του αρμόδιου υπουργού, Ματ Χάνκοκ, να γίνει επανεξέταση των αριθμών που ανακοινώνονται.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ακαδημαϊκοί επισήμαναν πρόσφατα ότι ο τρόπος με τον οποίο η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (PHE) υπολογίζει τα στοιχεία ενδέχεται να τα κάνει να εμφανίζονται χειρότερα εκεί σε σύγκριση με τις άλλες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η PHE είναι αρμόδια για τη διαχείριση των επιδημιών στην Αγγλία. Στον απολογισμό των θυμάτων περιλαμβάνονται όλοι οι άνθρωποι που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και στη συνέχεια πέθαναν, ασχέτως το πότε έγινε αυτό, γεγονός που ενδέχεται να διαστρεβλώνει τον πραγματικό αριθμό των νεκρών. «Κατά συνέπεια σταματούμε την ανακοίνωση του ημερήσιου αριθμού (θυμάτων) μέχρι να επιλυθεί το πρόβλημα», αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης.

Την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ, ζήτησε να εξεταστεί ο τρόπος που καταγράφονται τα θύματα από την PHE, αφού ακαδημαϊκοί επισήμαναν ότι άνθρωποι που προσβλήθηκαν από τον ιό, θεραπεύτηκαν και μετά πέθαναν από άλλες αιτίες «ακόμη και αν έπαθαν καρδιακή προσβολή ή τους παρέσυρε λεωφορείο τρεις μήνες αργότερα», περιλαμβάνονταν στη λίστα των νεκρών από Covid-19.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ