Κοσμος

Πεσκόφ για Αγιά Σοφιά: Κερδισμένοι γιατί θα έχει δωρεάν είσοδο

Η προκλητική δήλωση του Ρώσου εκπροσώπου του Κρεμλίνου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αγιά Σοφιά
Αγιά Σοφιά © EUROKINNISSI/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι οι Ρώσοι τουρίστες θα βγουν κερδισμένοι από τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς γιατί θα είναι πλέον δωρεάν.

«Οι Ρώσοι τουρίστες θα κερδίσουν γιατί θα έχει πλέον δωρεάν είσοδο», με αυτόν τον τρόπο σχολίασε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί. Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι οι σχέσεις Ρωσίας - Τουρκίας δεν θα διαταραχθούν λόγω της συγκεκριμένης απόφασης. 

«Δεν πιστεύω η απόφαση για την Αγία Σοφία να πλήξει τις σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας. Η επίσημη κρατική μας θέση είναι ότι το θέμα αποτελεί εσωτερική υπόθεση της Τουρκίας. Ελπίζουμε ότι οι Τούρκοι εταίροι μας σε οποιαδήποτε απόφαση θα λάβουν υπόψη ότι η Αγία Σοφία είναι ένα κτίριο το οποίο βρίσκεται εκ των προτέρων στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, ελπίζουμε ότι θα λάβουν υπόψη ότι έχει ιερή σημασία για πολλούς χριστιανούς και ορθοδόξους», ανέφερε. 

«Η Τουρκία, οι Τούρκοι εταίροι μας ανακοίνωσαν ότι όλα θα διατηρηθούν με τον καλύτερο τρόπο και ότι όποιος θέλει θα μπορεί να επισκεφθεί την Αγία Σοφία. Η είσοδος πλέον θα είναι δωρεάν. Από αυτήν την άποψη θα είναι επικερδής για τους τουρίστες μας», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

«Μοιάζουν Πούτιν - Ερντογάν»

«Όταν ο Πούτιν υπόσχεται κάτι το τηρεί αμέσως. Από αυτήν την άποψη ο Ερντογάν και ο Πούτιν μοιάζουν πολύ. Γι’ αυτό τον λόγο καταφέρνουν να βρουν λύσεις σε πολύ δύσκολες καταστάσεις. Όπως στο συριακό», υποστήριξε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ