Μπάιντεν για Αγία Σοφία: Τι αποκάλυψε ο αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος
Το μήνυμα αλληλεγγύης που έστειλε ο Δημοκρατικός υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας
Ο Τζο Μπάιντεν τηλεφώνησε στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο και του εξέφρασε τη στήριξή του για την Αγία Σοφία.
Τηλεφωνική επικοινωνία για την Αγία Σοφία με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο είχε ο Τζο Μπάιντεν.
Ο Δημοκρατικός υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ πήρε τηλέφωνο τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, εκφράζοντας τη στήριξή του στο ζήτημα της Αγίας Σοφίας.
Ο Τζο Μπάιντεν επανέλαβε την αντίθεσή του στην απόφαση Ερντογάν να αλλάξει το «status quo» στην Αγία Σοφία, μετατρέποντάς την από μουσείο σε τζαμί. Την είδηση για τη στήριξη από τον Δημοκρατικό υποψήφιο για την προεδρία των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στο ζήτημα της Αγίας Σοφίας έκανε γνωστή ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής με ανάρτησή του στο Twitter.
«Είμαι ευγνώμων για το τηλεφώνημα που δέχθηκα από τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Μου εξέφρασε την υποστήριξή του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και την αλληλεγγύη του στην επιδίωξή μας για τη διατήρηση του "status quo" της Αγίας Σοφίας» έγραψε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε τηλεοπτικό του διάγγελμα προς τους Τούρκους πολίτες, στις 10 Ιουλίου, είχε ανακοινώσει μεταξύ άλλων την ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί η πρώτη μουσουλμανική προσευχή στο εσωτερικό της Αγίας Σοφίας. Ειδικότερα, ο Ερντογάν γνωστοποίησε ότι στις 24 Ιουλίου 2020, ημέρα Παρασκευή, θα μπορούν μουσουλμάνοι να εισέλθουν στην Αγία Σοφία και να προσευχηθούν.
Τις τελευταίες ημέρες βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για την απομάκρυνση των πινακίδων έξω από την Αγία Σοφία, οι οποίες έγραφαν «μουσείο».
Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση από την Ιερά Σύνοδο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, οι καμπάνες των χριστιανικών εκκλησιών στις ΗΠΑ θα χτυπούν πένθιμα στις 24 Ιουλίου 2020, όταν και θα πραγματοποιηθεί η πρώτη μουσουλμανική προσευχή στην Αγία Σοφία, μετά τη μετατροπή του ιστορικού μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO σε τζαμί.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προς την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση μέσω της στρατιωτικής ισχύος
Εκτροχιάστηκε αμαξοστοιχία - Τουλάχιστον 20 τραυματίες
Ο Γιενς-Φρέντερικ Νίλσεν προειδοποιεί για αυξημένη εγρήγορση amid δηλώσεων Τραμπ περί αμερικανικού ελέγχου
Σύμφωνα με οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Τι υποστηρίζει η υπεράσπιση της εφημερίδας
Έκτακτη συνέντευξη για τον έναν χρόνο ως πρόεδρος των ΗΠΑ
Δεν είναι ακόμη σαφές αν τα χρήματα των πελατών έχουν δεσμευτεί σε κρασιά
Επικαλούμενος την επιστολή στον πρωθυπουργό της Νορβηγίας
Πού επικεντρώνονται οι έρευνες
Μια από τις τραγικές ιστορίες του δυστυχήματος
Σε ηλικία μόλις 29 ετών
Η συμφωνία είχε κλειστεί τον Ιούλιο έπειτα από συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν
Οι Κούρδοι ακυρώνουν τη συμφωνία με το καθεστώς της Δαμασκού – Αποχωρούν από το αλ-Χολ, συγκρούσεις και στην Τουρκία
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και η επιβολή ενός νέου τύπου αστυνομικού κράτους
Ο θρυλικός σέντερ του ΝΒΑ συναντήθηκε με τον Τούρκο πρόεδρο
Στο σημείο της τραγωδίας το βασιλικό ζεύγος
Τι σημαίνει το «Nu det NUUK» που κυριαρχεί
Οι κινήσεις του από την ορκομωσία κι έπειτα, το χρονικό του φόβου και οι «τέσσερις ελευθερίες»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.