- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δύο στους τρεις Αμερικανούς θέλουν να δουν τα φορολογικά Τραμπ
Έχει αρνηθεί να δώσει στη δημοσιότητα τις φορολογικές δηλώσεις του
Δύο στους τρεις Αμερικανούς θέλουν να δουν τα φορολογικά στοιχεία του Τραμπ - Το 26% θεωρεί πως περιλαμβάνουν «ενοχοποιητικά στοιχεία εις βάρος του».
Δύο στους τρεις Αμερικανούς θέλουν να δουν τα φορολογικά στοιχεία του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και σχεδόν οι μισοί θεωρούν ότι τα αποκρύπτει για λόγους που θα τον έπλητταν πολιτικά, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos.
Η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στις 13-14 Ιουλίου δείχνει ότι πολλοί Αμερικανοί εξακολουθούν να ενδιαφέρονται για τα φορολογικά στοιχεία του Τραμπ και για το αν υπάρχει σύγκρουση συμφέροντος με τις οικογενειακές του επιχειρήσεις.
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε έπειτα από την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, την περασμένη εβδομάδα, που έκρινε ότι εισαγγελείς της Νέας Υόρκης έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν να τους παραδοθεί μια σειρά οικονομικών εγγράφων του προέδρου, συμπεριλαμβανομένων και των φορολογικών δηλώσεών του, αλλά όχι πριν από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.
Σε αντίθεση με άλλους προέδρους, ο Τραμπ έχει αρνηθεί να δώσει στη δημοσιότητα τις φορολογικές δηλώσεις του και άλλα στοιχεία που θα παρείχαν πληροφορίες για την περιουσία του και την επιχειρηματική δραστηριότητα της οικογενειακής επιχείρησης, του Trump Organization.
Ο πρώην επιχειρηματίας έχει συστηματικά αμφισβητήσει το δημόσιο συμφέρον σε σχέση με τα φορολογικά του στοιχεία λέγοντας ότι δεν τα δίνει στη δημοσιότητα γιατί βρίσκονται υπό έλεγχο.
Από την δημοσκόπηση προκύπτει ότι το 66% των ενηλίκων συμφωνεί πως ο Τραμπ «θα πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα τις φορολογικές του δηλώσεις από προηγούμενα έτη» και το 68% κρίνει ότι «οι Αμερικανοί έχουν δικαίωμα να βλέπουν τα φορολογικά στοιχεία κάθε υποψηφίου προέδρου πριν από τις εκλογές».
Ερωτηθέντες γιατί ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα τα φορολογικά του στοιχεία, σχεδόν οι μισοί απάντησαν ότι συνέβη για λόγους που θα καθιστούσαν δυσκολότερη την επανεκλογή του.
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, το 26% απάντησε ότι θεωρεί πως τα φορολογικά στοιχεία του Τραμπ περιλαμβάνουν «ενοχοποιητικά στοιχεία εις βάρος του» και το 10% ότι ο Τραμπ «προσπαθεί να αποκρύψει σημαντικές οικονομικές ζημίες». Ένα 16% απάντησε ότι κατά την γνώμη του ο Τραμπ δεν θέλει να τα αποκαλύψει γιατί «φοροδιαφεύγει».
Το 3% εκτιμά ότι ο Τραμπ δεν δίνει στη δημοσιότητα τα φορολογικά του στοιχεία γιατί είναι πολύ απασχολημένος με την διαχείριση του κορωνοϊού.
Μόλις το 7% απάντησε ότι ο Τραμπ τα αποκρύπτει επειδή διενεργείται έλεγχος.
«Αυτό είναι ένα ζήτημα που είχε πάει στα δικαστήρια πριν οι ψηφοφόροι και ο αμερικανικός λαός εκλέξουν τον Ντόναλντ Τραμπ για πρόεδρο των ΗΠΑ το 2016», δήλωσε ο εκπρόσωπος της προεδρικής εκστρατείας Τιμ Μέρταφ.
«Έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες από 100 σελίδες από φορολογικά έγγραφα σε εκείνες τις εκλογές. Δεν είναι μυστικό ότι ο πρόεδρος Τραμπ είναι ένας πλούσιος άνθρωπος, ο οποίος πέτυχε στις επιχειρήσεις προτού τις εγκαταλείψει για να υπηρετήσει τον αμερικανικό λαό».
Ο Τζο Μπάιντεν, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία, έχει δημοσιοποιήσει μέσω της ιστοσελίδας της προεκλογικής του εκστρατείας φορολογικά του στοιχεία, περιλαμβανομένων επιστροφών φόρων, που αφορούν πολλά χρόνια.
Με λιγότερο από τέσσερις μήνες να απομένουν μέχρι τις εκλογές ο Τραμπ έπεται κατά δέκα ποσοστιαίες μονάδες του Μπάιντεν στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση.
Περίπου το 40% των ερωτηθέντων απάντησε ότι εγκρίνει τις συνολικές επιδόσεις του Τραμπ, ένα ποσοστό το οποίο παραμένει σταθερό τον τελευταίο χρόνο, ακόμη και εν μέσω της συζήτησης για καθαίρεσή του και παρά την φονική πανδημία και την οικονομική ύφεση.
Το ποσοστό αποδοχής του προέδρου συγκρίνεται με εκείνο του προκατόχου του, του Δημοκρατικού Μπαράκ Ομπάμα, περίπου στην ίδια φάση της θητείας του. Σε αντίθεση με τον Τραμπ, ο Ομπάμα συγκέντρωνε συστηματικά υψηλότερα ποσοστά αποδοχής μεταξύ των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων σε σχέση με τον ρεπουμπλικανό αντίπαλό του Μιτ Ρόμνεϊ.
Η δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos διενεργήθηκε διαδικτυακά σε ολόκληρη την αμερικανική επικράτεια και σε δείγμα 1.115 ενήλικων αμερικανών και έχει περιθώριο σφάλματος περίπου τρεις ποσοστιαίες μονάδες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πληροφορίες αναφέρουν σχέδιο αιφνιδιαστικής επίθεσης από σκάφος ανοικτά των αμερικανικών ακτών
Το ψήφισμα καταδικάζει τις επιθέσεις του Ιράν στην περιοχή και καλεί την Τεχεράνη να τις σταματήσει άμεσα
Τηλεφωνική επικοινωνία Φον ντερ Λάιεν με τον πρόεδρο Αούν και στήριξη της ΕΕ στον λαό του Λιβάνου
Βρετανική βόμβα 250 κιλών εντοπίστηκε στον Έλβα - Μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης στο κέντρο της πόλης
Κλιμάκωση στη σύγκρουση Ισραήλ–Λιβάνου μετά από μαζική επίθεση ρουκετών της Χεζμπολάχ
«Η Ρωσία μπορεί να στείλει στρατό στο Ιράν», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος
Ο Μακρόν κάλεσε τη Χεζμπολάχ να παραδώσει τα όπλα
Καμία ανησυχία για ενδεχόμενες επιθέσεις στο έδαφός μας, δηλώνει ο Τραμπ
Ενδεχόμενο να φτάσει έως και 200 δολάρια το βαρέλι πετρελαίου
Ο στρατός των ΗΠΑ πραγματοποιεί τακτικά αποστολές μέσω της θαλάσσιας αυτή οδού
Η ίδια τράπεζα, όπως και άλλη μία κρατική, υπέστησαν χθες μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση
Είναι η πρώτη φορά που η Σάρλοτ Νίκολς μιλά δημόσια για την εμπειρία της
Η Μαδρίτη τερματίζει επίσημα τη θητεία της πρέσβεως ενώ η ένταση με το Ισραήλ κλιμακώνεται
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας επικοινωνούσε με το πλοίο μέσω τηλεφώνου και παρακολουθούσε τη διαδικασία μέσω βίντεο
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός αλλάζει τόνο για τα πλήγματα στο Ιράν, μιλώντας για ενέργειες εκτός διεθνούς δικαίου
1:23:06.801 χρειάστηκε ο Τζορτζ Ράσελ για να ολοκληρώσει τον αγώνα στο Grand Prix της Αυστραλίας στη Μελβούρνη και να κατακτήσει την πρώτη θέση στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν στη Formula 1
«Ο πόλεμος πηγαίνει εξαιρετικά» είπε χαρακτηριστικά
Το 90% των ιρανικών εξαγωγών πετρελαίου περνά από εκεί
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.