- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το τελευταίο 24ωρο, ανέφερε ο Βούτσιτς, επιβεβαιώθηκαν 350 νέα κρούσματα, ενώ 11 ασθενείς κατέληξαν, ενώ απέσυρε την απόφαση για lockdown στο Βελιγράδι
Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς ανακοίνωσε σε διάγγελμα του ότι αποσύρεται η απόφαση για γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας το Σαββατοκύριακο στο Βελιγράδι, όπως είχε ανακοινωθεί εχθές. Τόνισε ότι στη συνάντηση που είχε με την πρωθυπουργό και τα μέλη της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας αποφασίστηκε να μην επιβληθεί lockdown στο Βελιγράδι, αλλά να εφαρμοστούν κάποια περιοριστικά μέτρα τα οποία θα ανακοινωθούν αύριο από την κυβέρνηση. Υπογράμμισε ότι ο ίδιος, στη συνάντηση αυτή, υποστήριξε την επιβολή σκληρών μέτρων ωστόσο - όπως είπε- δεν βρήκε κατανόηση.
Αναφερόμενος στην επιδημιολογική κατάσταση ανακοίνωσε ότι σήμερα είναι η δεύτερη πιο δύσκολη ημέρα μετά τη χθεσινή. Το τελευταίο 24ωρο, ανέφερε ο Βούτσιτς, επιβεβαιώθηκαν 350 νέα κρούσματα, ενώ 11 ασθενείς κατέληξαν. Σε κρίσμη κατάσταση νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 111 ασθενείς. «Δεν έχουμε ούτε μία ελεύθερη κλίνη στα νοσοκομεία» ανέφερε ο Βούτσιτς και κάλεσε τον κόσμο να μην βγαίνει να διαδηλώνει, όχι διότι φοβάται τις διαδηλώσεις, αλλά γιατί υπάρχει κίνδυνος διάδοσης της νόσου. Αναφερόμενος στα επεισόδια, χθες βράδυ, χαρακτήρισε πολιτική βία αυτό που συνέβη.
Η κατάσταση με το κορωνοϊό ήταν πρόφαση για την συγκέντρωση που διοργανώθηκε - όπως είπε - «από ακροδεξιά στοιχεία και φασιστικές οργανώσεις». Ανέφερε ότι 43 αστυνομικοί τραυματιστήκαν και κάποιοι δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρι, ενώ έδειξε και φωτογραφίες από τα τραύματα των αστυνομικών. Ο Βούτσιτς ανέφερε ότι έβλαψε το κύρος της Σερβίας στο εξωτερικό η χθεσινή διαδήλωση κάτι που όπως εκτίμησε θα βλάψει και τη διαπραγματευτική θέση της Σερβίας στον διάλογο για το Κόσοβο που θα συνεχιστεί την Κυριακή στις Βρυξέλλες. Διεμήνυσε ότι οι αρχές θα πατάξουν κάθε προσπάθεια κατάλυσης της τάξης και τόνισε ότι υπήρχε και εξωτερικός δάκτυλος για τα επεισόδια που προκλήθηκαν εχθές βράδυ.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.