- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Επίθεση στη Γλασκώβη: «Δεν σχετίζεται με τρομοκρατία»
Τρεις οι νεκροί μαζί με τον δράστη – Σε ξενοδοχείο αιτούντων άσυλο το περιστατικό
Επίθεση στη Γλασκώβη: Το περιστατικό δεν «αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατικό» σύμφωνα με την αστυνομία της Σκωτίας.
Η αστυνομία δεν αντιμετωπίζει το περιστατικό στη Γλασκώβη ως τρομοκρατικό, αναφέρεται σε μια ανακοίνωση που εξέδωσαν οι αρχές, αφότου τοπικά ΜΜΕ μετέδωσαν πως τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια επίθεση με μαχαίρι σε ξενοδοχείο της πόλης. «Το περιστατικό στην Ουέστ Τζορτζ Στριτ δεν αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατικό. Η έρευνα συνεχίζεται», επισημαίνεται στην ανακοίνωση που ανήρτησε η αστυνομία της Σκωτίας στο Twitter.
Ο δράστης σκότωσε με μαχαίρι δύο ανθρώπους στη Γλασκώβη, προτού πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά. Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι οι τραυματίες είναι έξι, ανάμεσά τους κι ένας αστυνομικός που τραυματίστηκε σοβαρά.
Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο Sky News πως είδε ανθρώπους αιμόφυρτους να λαμβάνουν τις πρώτες βοήθειες, μετά το περιστατικό που εκτυλίχθηκε σε ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης, όπως επίσης, και ένοπλους αστυνομικούς να έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, γύρω στις 13.15 τοπική ώρα (15.15 ώρα Ελλάδας).
Οι αρχές δεν έχουν αποσαφηνίσει το κίνητρο της επίθεσης. Η αστυνομία διαβεβαίωσε πως «δεν αναζητείται κανένα άλλο πρόσωπο σε σχέση με το περιστατικό».
Αυτόπτης μάρτυρας στο ξενοδοχείο περιέγραψε πως παντού υπήρχαν αίματα. «Βρισκόμουν στο δωμάτιό μου και άκουσα ουρλιαχτά από κάτω», αφηγήθηκε ο άνδρας, που ονομάζεται Τζον, στο BBC. «Ανησύχησα και πήγα να ελέγξω τι συνέβαινε. Όταν άνοιξαν την πόρτα του ασανσέρ, ήταν γεμάτο από αίματα».
Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η οργάνωση Positive action in housing, που ειδικεύεται στη στέγαση των μεταναστών, επιβεβαιώνει ότι τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν σε ένα ξενοδοχείο υποδοχής προσφύγων και αιτούντων άσυλο.
Μόλις την περασμένη εβδομάδα, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πόλη Ρέντινγκ της Αγγλίας, σε επίθεση με μαχαίρι που εξαπέλυσε άνδρας σε πάρκο της περιοχής.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Mετά την κρίση της πανδημίας, οι νέες αναταράξεις στις αερομεταφορές και οι εταιρείες που αντέχουν
«Ήταν δικαιολογημένοι» είπε η εισαγγελία
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Σε υπόθεση που συνδέεται με εκείνη της Cambridge Analytica, της συμβουλευτικής εταιρείας που ενεπλάκη στην προεδρική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ το 2016
Η ψηφοφορία για τον τερματισμό του εμπάργκο στο νησιωτικό κράτος θα πραγματοποιηθεί την άλλη εβδομάδα
Επιστρέφει στα καθήκοντά του
Η κοινή δήλωση των 27 κρατών-μελών
Ο άνδρας υπέστη θανάσιμο τραυματισμό στο κεφάλι
Δημοσκόπηση των New York Times και Siena College καταγράφει τη χαμηλότερη επίδοση του Αμερικανού προέδρου
Παιδεία, κόστος ζωής και αντίθεση στη στρατιωτική θητεία στην ατζέντα των κινητοποιήσεων - Φόβοι για επεισόδια
Η σύνδεση με την πρώην ομάδα «Ταυτότητα και Δημοκρατία»
Η συγκεκριμένη αστυνομική φύλαξη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και ερωτήματα για προνομιακή μεταχείριση
Tι ανέφερε ο γεννημένος στην περιοχή κατά κόσμο Φεντερίκο Λουτσία
Η επίσημη ανακοίνωση του Αιγυπτιακού Υπουργείου Εξωτερικών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεσμεύεται ότι δεν θα επαναληφθούν οι σκηνές βίας
Μία γυναίκα που ταξίδεψε από το Κονγκό διαγνώστηκε με τον ιό, εντείνοντας τους φόβους
Η περιγραφή για όσα ακολούθησαν και η θέση της υπεράσπισης
Μετά τα χθεσινά βίαια επεισόδια στην καρδιά των Τιράνων, η αστυνομική παρουσία είναι έντονη στην αλβανική πρωτεύουσα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.