- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΗΠΑ: Δικαίωση για τους «Ονειροπόλους» από το Ανώτατο Δικαστήριο
«Παράνομη» η προσπάθεια Τραμπ να καταργήσει το μεταναστευτικό πρόγραμμα DACA του Ομπάμα
Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ έκρινε «παράνομη» την προσπάθεια Τραμπ να καταργήσει τη μεταναστευτική πολιτική του Ομπάμα.
Το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών απεφάνθη κατά της προσπάθειας του προέδρου της χώρας, Ντόναλντ Τραμπ, να καταργήσει το πρόγραμμα που προστατεύει χιλιάδες νέους μετανάστες από την απέλαση. Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε «παράνομη» την κατάργηση του προγράμματος Daca, το οποίο είχε θεσπίσει η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα το 2012 και αποφάσισε ο διάδοχός του στον Λευκό Οίκο να τερματίσει το 2017.
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που προστατεύει περισσότερους από 650.000 νέους ανθρώπους που εισήλθαν στις Ηνωμένες Πολιτείες χωρίς νόμιμα έγγραφα όταν ήταν ανήλικοι. Είναι οι επονομαζόμενοι «Ονειροπόλοι» των ΗΠΑ, οι οποίοι χάρη στο πρόγραμμα του Ομπάμα κέρδισαν το δικαίωμα να εργαστούν, να σπουδάσουν ή ακόμη και να οδηγήσουν αυτοκίνητο στις ΗΠΑ.
Το Ανώτατο Δικαστήριο απεφάνθη ότι η διακύβέρνηση Τραμπ δεν προσκόμισε «πειστικά στοιχεία» για τους λόγους που θέλει να καταργήσει το πρόγραμμα Daca.
Το Ανώτατο Δικαστήριο επί της ουσίας επικύρωσε την απόφαση των κατώτερων δικαστηρίων που είχαν επίσης ακυρώσει την αρχική απόφαση του προέδρου Τραμπ και έδωσαν τη δυνατότητα στους «Ονειροπόλους» να προσφύγουν στο Ανώτατο Δικαστήριο.
Ωστόσο, η νέα δικαστική απόφαση δεν αποτρέπει τον Λευκό Οίκο από το να προσπαθήσει εκ νέου, με μια πιο λεπτομερή εξήγηση. Θεωρείται, όμως, βέβαιο ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου, οπότε ένα σημείο κλειδί της καμπάνιας του Τραμπ έχει πλέον «καταρριφθεί» νομικά.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτό που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία είναι η ηλικία τους
Το βίντεο έχει συγκεντρώσει εκατομμύρια προβολές στα social media
Τα παιδιά ηλικίας 2 και 4 ετών εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους σε χώρο στάθμευσης
Το περιστατικό έλαβε χώρα σε εσωτερική διαδρομή στις ΗΠΑ
Η συζήτηση για την αύξηση των ορίων ηλικίας δεν αφορά μόνο τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης
Παράλληλα, η προσφορά θέσεων παραμένει περιορισμένη
Το ναζιστικό καθεστώς είχε απαγορεύσει τη σχολή
Ο «βασιλιάς του Βορρά» θέλει να αντικαταστήσει τον Κιρ Στάρμερ - Η πολιτική διαδρομή του
Δεν έγινε τίποτα από όσα υποσχέθηκαν οι Brexiteers
Για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης κατηγορείται ο Χοσέ Λουίς Άμπαλος
Το θερμόμετρο αναμένεται να αγγίξει τους 40 βαθμούς Κελσίου - Ο ποταμός Πάδος στερεύει λόγω ξηρασίας
Ο Γκρίνσπαν έφυγε από τη ζωή από επιπλοκές της νόσου Πάρκινσον
Το χάος της μετά-Brexit εποχής δεν έχει τέλος για το Ηνωμένο Βασίλειο
Ένα χρονολόγιο των πιο σημαντικών γεγονότων από τον Ιούνιο του 2016 μέχρι σήμερα
O εκλεκτός του Ντόναλντ Τραμπ επικράτησε του αριστερού αντιπάλου του
Ο πρώην υπουργός Υγείας Γουές Στρίτινγκ τον υποστηρίζει
Το «ευχαριστώ» της προέδρου της Κομισιόν
Σχεδόν 2.700 γαλλικά σχολεία έκλεισαν ή τροποποίησαν το πρόγραμμά τους λόγω των υψηλών θερμοκρασιών
Ο νέος επικεφαλής του κόμματος αναμένεται να έχει οριστεί πριν τον Σεπτέμβριο
«Η χώρα δεν μπορεί να πορεύεται από κρίση σε κρίση», δήλωσε ο ηγέτης του Reform UK
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.