- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αντόνιο Γκουτέρες: Να γίνει έρευνα για την αστυνομική βία στις ΗΠΑ
Έκκληση από τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ για ειρηνικές διαδηλώσεις
Το μήνυμα του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες για τη δολοφονία του Τζορτ Φλόιντ και τις αιματηρές διαδηλώσεις.
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες εκτιμά ότι αν οι διαδηλώσεις πρέπει να πραγματοποιούνται ειρηνικά, η αστυνομική βία πρέπει να διερευνάται στις ΗΠΑ, όπως και σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, ανέφερε τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020 ο εκπρόσωπός του.
«Οι αρχές πρέπει να επιδεικνύουν αυτοσυγκράτηση στον τρόπο που διαχειρίζονται τους διαδηλωτές στις ΗΠΑ», όπως και αλλού, πρόσθεσε ο Στεφάν Ντουζαρίτς, κατά την καθημερινή του ενημέρωση του Τύπου.
«Είδαμε τις τελευταίες ημέρες κρούσματα αστυνομικής βίας. Όλα τα κρούσματα πρέπει να διερευνηθούν» δήλωσε.
«Οι δυνάμεις της αστυνομίας ανά τον κόσμο πρέπει να λαμβάνουν κατάλληλη κατάρτιση όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα. Και χρειάζεται επίσης επένδυση στην κοινωνική και την ψυχολογική υποστήριξη προς την αστυνομία για να μπορεί να κάνει ένα αποτελεσματικό έργο στην προστασία της ανθρώπινης κοινότητας» διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.
Ο επικεφαλής του ΟΗΕ εκφράζει επίσης ανησυχία για τις επιθέσεις κατά δημοσιογράφων που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στις ΗΠΑ, όπως δήλωσε. Σε μήνυμά του στο Twitter αυτό το Σαββατοκύριακο, ο Αντόνιο Γκουτέρες είχε υπογραμμίσει πως «όταν οι δημοσιογράφοι δέχονται επίθεση, τότε οι κοινωνίες είναι αυτές που δέχονται επίθεση». «Καμιά δημοκρατία δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς την ελευθερία του Τύπου» επεσήμανε ο επικεφαλής του ΟΗΕ.
Μετά τον θάνατο πριν από μια εβδομάδα του μαύρου Αμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό, οι ΗΠΑ συγκλονίζονται από βίαιες διαδηλώσεις που καταγγέλλουν τις αστυνομικές ωμότητες και τον ρατσισμό.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.