- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τζο Μπάιντεν: Eπιτροπή ελέγχου της αστυνομικής βίας
Η δεύσμευση του υποψηφίου των Δημοκρατικών αν εκλεγεί πρόεδρος
Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι θα συγκροτήσει μια επιτροπή ελέγχου της αστυνομίας μέσα στις πρώτες 100 ημέρες της θητείας τους, εφόσον εκλεγεί πρόεδρος στις 3 Νοεμβρίου.
Ο Τζο Μπάιντεν, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ, κατήγγειλε σήμερα την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ και τα προβλήματα του ρατσισμού και των ανισοτήτων στη χώρα, σε συνάντηση που είχε με θρησκευτικούς και πολιτικούς ηγέτες της αφροαμερικανικής κοινότητας.
«Το τσιρότο το τράβηξαν απότομα αυτή η πανδημία και αυτός ο πρόεδρος», είπε ο Μπάιντεν, αναφερόμενος στον κορωνοϊό που πλήττει δυσανάλογα τους μαύρους και ορισμένες περιοχές των ΗΠΑ αλλά και στις δηλώσεις του Ρεπουμπλικανού μεγιστάνα για τις μειονότητες. «Πλέον κανείς δεν μπορεί να υποκρίνεται ότι δεν ξέρει τι συμβαίνει», πρόσθεσε ο πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος επιχείρησε να εμφανιστεί ενωτικός σε αυτήν την συνάντηση που οργανώθηκε σε μια εκκλησία στην πόλη Ουίλμινγκτον, στο Ντέλαγουερ.
«Το μίσος απλώς κρύβεται. Δεν εξαφανίζεται. Και όταν κάποιος που βρίσκεται στην εξουσία αναζωπυρώνει το κρυμμένο μίσος, εκείνο εμφανίζεται. Οι λέξεις ενός προέδρου είναι σημαντικές. Ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να βγάζουν το βιτριόλι», δήλωσε.
Ο 77χρονος Μπάιντεν αναφερόταν κυρίως στις δηλώσεις που είχε κάνει ο Τραμπ μετά τις ταραχές στο Σάρλοτσβιλ, τον Αύγουστο του 2017, μεταξύ των υπέρμαχων της λευκής φυλής και των αντιρατσιστών διαδηλωτών, όταν είπε ότι υπήρχαν «πολύ καλοί άνθρωποι» και από τις δύο πλευρές. Ένας λευκός υπέρμαχος της ανωτερότητας της λευκής φυλής έπεσε σκόπιμα με το αυτοκίνητό του πάνω σε κόσμο που είχε οργανώσει αντιδιαδήλωση, σκοτώνοντας μια νεαρή γυναίκα.
Στη συνάντηση αυτή ο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι θα συγκροτήσει μια επιτροπή ελέγχου της αστυνομίας μέσα στις πρώτες 100 ημέρες της θητείας τους, εφόσον εκλεγεί πρόεδρος στις 3 Νοεμβρίου.
Φορώντας μάσκα και κρατώντας σημειώσεις, μετά την προσευχή, ο Μπάιντεν άκουσε σιωπηλά επί περίπου μία ώρα όσους μίλησαν –και κάποιοι ήταν εμφανώς συγκινημένοι– για την αστυνομική βία και τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, του 46χρονο άοπλου μαύρου αμερικανού που σκοτώθηκε την περασμένη εβδομάδα από έναν αστυνομικό στη Μινεάπολη.
Κάποιοι τον προέτρεψαν να επιλέξει μια μαύρη για υποψήφια αντιπρόεδρό του και εκείνος επανέλαβε ότι υπάρχουν ήδη «πολλές υποψήφιες» στη λίστα.
Είναι η πρώτη φορά που ο πρώην αντιπρόεδρος συμμετέχει αυτοπροσώπως σε μια τέτοια δημόσια συνάντηση από τα μέσα Μαρτίου, όταν η προεκλογική εκστρατεία του διακόπηκε απότομα λόγω της πανδημίας.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αντιδράσεις στη Σιγκαπούρη για τις απολαβές του πρωθυπουργού Λόρενς Ουόνγκ
Πιθανές επιπτώσεις ανακοίνωσε και το αεροδρόμιο του Εδιμβούργου
Υπάρχει η εντύπωση πως η Δημοκρατία στην Ευρώπη είναι κάποιος κανόνας. Ψεύδος. Η Δημοκρατία ήταν και είναι παρένθεση σε μία Ευρώπη με παθολογική ροπή στον αυταρχισμό.
Το μεγάλο πρόβλημα στα δεξιά του
Πριν από 31 χρόνια, ο διάδοχος του θρόνου είχε φτάσει στο σχολείο με τους τότε χωρισμένους γονείς του, την πριγκίπισσα Νταϊάνα και τον πρίγκιπα Κάρολο
Έγιναν οι μισοί Γερμανοί «ακροδεξιοί»; Η χρόνια απόκρυψη των προβλημάτων, οι Ευρωπαίοι στρουθοκάμηλοι και τα παράπονα της Ανατολικής Γερμανίας
Ανακτήθηκαν τα «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους
Η τοξικολογική έκθεση έδειξε πως είχαν λάβει kratom και διφαινυδραμίνη
Κλιματική κρίση, ενεργειακή ασφάλεια και η άνοδος της ριζοσπαστικής δεξιάς, σε ένα νέο πολιτικό τοπίο
Οι διαρρήκτες τους παράτησαν στον κήπο του μουσείου στην προσπάθειά τους να διαφύγουν
Η πορεία στη Βρετανία και οι αλλαγές που τον οδηγούν εκτός
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Έπεσε ένας από τους δράστες καθώς έφευγαν
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι γίνεται με τις δύο επόμενες κρατιδιακές εκλογές
O πρόεδρος της Γαλλίας ζητά παγκόσμια συμμαχία για τη σωτηρία του κινηματογράφου
H υπόθεση αφορούσε την παρουσία ινδουιστικής θρησκευτικής αντιπροσωπείας
Το fund διαχειρίζεται περίπου 22 δισ. δολάρια
Εάν οι Δημοκρατικοί κερδίσουν τη Βουλή, ανοίγει ο δρόμος για έρευνες κατά του προέδρου
Ζητούν την απομάκρυνσή του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.