Κοσμος

Νέο βίντεο από τον φριχτό και άδικο θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ

Ο 46χρονος μαύρος πατέρας δύο παιδιών έπεσε θύμα της βίας λευκών αστυνομικών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αστυνομική βία, ΗΠΑ
Δικαιοσύνη για τον Τζορτζ Φλόιντ, θύμα αστυνομικών ζητά η Αμερική © Stephen Maturen/Getty Images/Ideal Images

Νέο βίντεο από τη στιγμή της αστυνομικής βίας πάνω στον 46χρονο μαύρο Αμερικανό Τζορτζ Φλόιντ. Δεν αντιστάθηκε στη σύλληψή του.

Νέο βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα για τον αναίτιο θάνατο του 46χρονου μαύρου Αμερικανού πατέρα δύο παιδιών από αστυνομικούς στη Μινεάπολη, η οποία έχει προκαλέσει εξέγερση στην πόλη αλλά και μια εθνική κατακραυγή στις ΗΠΑ με τον κόσμο να ζητά να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Στο νέο βίντεο καταγράφονται οι στιγμές που οι αστυνομικοί τραβούν από το αυτοκίνητό του τον Τζορτζ Λόιντ, ο οποίος δεν προβάλλει αντίσταση. Λίγα λεπτά αργότερα οι αστυνομικοί ακινητοποιούν το θύμα τους στο έδαφος και τον πατούν στο λαιμό ενώ ο 46χρονος πονάει, φωνάζει, αδυνατεί να αναπνεύσει και τελικά θα καταλήξει αργότερα στο νοσοκομείο. Οι αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι κλήθηκαν στο σημείο μετά από πληροφορία ότι ο 46χρονος προσπάθησε να χρησιμοποιήσει πλαστή επιταγή σε τοπικό κατάστημα τροφίμων. Το νέο βίντεο προβλήθηκε από το δίκτυο Fox9.

Οι διαδηλωτές ζητούν τη σύλληψη των αστυνομικών ενώ το σύνθημα που κυριαρχεί στα πανό των διαδηλωτών γράφει: «Δεν μπορώ να αναπνεύσω». Οι τέσσερις αστυνομικοί αποπέμφθηκαν. ο δήμαρχος της πόλης Τζέικομπ Φρέι δήλωσε στη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης Τύπου ότι ανεξαρτήτως του αποτελέσματος της έρευνας, είναι ξεκάθαρο ότι ο θάνατος του Φλόιντ είναι αδικαιολόγητος και ότι το γεγονός ότι ήταν Αφροαμερικανός έπαιξε ρόλο. «Το να είσαι μαύρος στην Αμερική δεν θα πρέπει να αποτελεί θανατική ποινή», τόνισε ο δήμαρχος. 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ