Κοσμος

«Έγκλημα τιμής» στο Ιράν: Πατέρας σκότωσε τη 13χρονη κόρη του

Οργή για τον θάνατο της Ρομίνας Ασράφι – Η έφηβη το είχε σκάσει από το σπίτι της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ιράν, έγκλημα τιμής
Ρομίνα Ασράφι, θύμα δολοφονίας για λόγους τιμής στο Ιράν © Twitter

Συνελήφθη στο Ιράν πατέρας που σκότωσε την 13χρονη κόρη του για «λόγους τιμής» - Κύμα οργής στη χώρα και στο Twitter.

Η αστυνομία στο βόρειο Ιράν συνέλαβε έναν άνδρα, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία της 13χρονης κόρης του για «λόγους τιμής». Η δολοφονία της Ρομίνα Ασράφι έχει προκαλέσει κύμα διαμαρτυρίας στο Ιράν.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα στο BBC η 13χρονη Ρομίνα Ασράφι το είχε σκάσει από το σπίτι της στην επαρχία Γκιλάν μαζί με τον 35χρονο φίλο της, όταν ο πατέρας της εναντιώθηκε στην επιθυμία τους να παντρευτούν. Η αστυνομία εντόπισε, όμως, το ζευγάρι και η 13χρονη οδηγήθηκε πίσω στο σπίτι της παρά το γεγονός ότι είχε εκφράσει στους αστυνομικούς τους φόβους της για τον κίνδυνο που διέτρεχε η ζωή της. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ το βράδυ της περασμένης Πέμπτης ο συλληφθείς πατέρας επιτέθηκε εναντίον της κόρης του ενώ κοιμόταν στο υπνοδωμάτιό της. Το ειδησεογραφικό site Gilkhabar.ir αναφέρει ότι η «Ρομίνα αποκεφαλίστηκε με δρεπάνι. Ο πατέρας φέρεται να βγήκε μετά το έγκλημα από το σπίτι κρατώντας το δρεπάνι και ομολόγησε το έγκλημά του».

Η υπόθεση με το «έγκλημα τιμής» στην επαρχία Γλικάν έγινε πρωτοσέλιδη σε πολλές εφημερίδες του Ιράν. «Ανασφάλεια στην οικογενειακή εστία», ήταν ο τίτλος της φιλο-μεταρρυθμιστικής εφημερίδας «Ebtekar», η οποία κατηγορεί το ιρανικό κράτος για την αποτυχία να προστατεύσει τις γυναίκες και τα ανήλικα κορίτσια της χώρας.

Το τραγικό τέλος της 13χρονης έχει γίνει θέμα συζήτησης στο Twitter με χάσταγκ #RominaAshrafi με χιλιάδες χρήστες να καταδικάζουν το έγκλημα τιμής και την πατριαρχική κοινωνία του Ιράν. «Η Ρομίνα δεν είναι ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο θύμα των εγκλημάτων τιμής», σχολίασε η Shahindokht Molaverdi γραμματέας της ιρανικής ένωσης για την Προστασία των Δικαιωμάτων των Γυναικών. «Αυτού του είδους οι δολοφονίες θα διαιωνίζονται όσο δεν αλλάζουν η νομοθεσία και η κυρίαρχη κουλτούρα στις τοπικές κοινωνίες», πρόσθεσε. 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ