- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Έκκληση για παύση στις κυβερνοεπιθέσεις σε νοσοκομεία απηύθυνε ο Ερυθρός Σταυρός.
Να σταματήσουν οι κυβερνοεπιθέσεις σε νοσοκομεία και ιατρικά εργαστήρια ζήτησε ο Ερυθρός Σταυρός ειδικά για τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού. Το αίτημά του αυτό δημοσίευσε σε επιστολή του σήμερα και την οποία έχουν υπογράψει πολλές προσωπικότητες από την πολιτική και τις επιχειρήσεις.
Αυτού του είδους οι επιθέσεις θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και οι κυβερνήσεις «θα πρέπει να λάβουν άμεση και αποφασιστική δράση» για να τις σταματήσουν, τονίζεται στην επιστολή.
«Ελπίζουμε ότι οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο θα δηλώσουν τη δέσμευσή τους στους διεθνείς κανόνες που απαγορεύουν τέτοιου είδους ενέργειες», επεσήμανε ο Πίτερ Μάουρερ πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού.
Ο πρόεδρος της Microsoft Μπραντ Σμιθ και η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μαντλίν Ολμπράιτ είναι μεταξύ των 42 προσωπικοτήτων που έχουν υπογράψει την επιστολή, την πρωτοβουλία για την οποία είχε το Cyberpeace Institute, μια μη κυβερνητική οργάνωση αποστολή της οποίας είναι να αποτρέψει να «γίνει όπλο» το διαδίκτυο.
Το αίτημα αυτό διατυπώνεται ένα μήνα αφού η Τσεχία κατήγγειλε ότι το υγειονομικό της σύστημα έγινε στόχος κυβερνοεπίθεσης, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο. Σε ανακοίνωσή του ο Πομπέο χαρακτήρισε την επίθεση «βαθιά ανεύθυνη και επικίνδυνη», ενώ πρόσθεσε ότι οι δράστες θα πρέπει «να αναμένουν τις επιπτώσεις». Η Τσεχία και η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχουν διευκρινίσει ποιος ευθύνεται για την επίθεση.
Τους τελευταίους μήνες κυβερνοπειρατές έχουν βάλει στο στόχαστρο νοσοκομεία με ιούς, για τα εκβιάσουν ή για να κρατήσουν ως λύτρα τα δεδομένα τους. Άλλες ομάδες χάκερς έχουν στοχοθετήσει ιατρικά ερευνητικά κέντρα για να κλέψουν πολύτιμα στοιχεία για τη θεραπεία της covid-19.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τον Ιούνιο του 2028 θα τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση
Οι ισχυρισμοί του Ρώσου προέδρου και το διπλωματικό αδιέξοδο
Ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να παρενέβη προσωπικά
«Ήταν αντίγραφο», απαντά το Πεντάγωνο
«Χρειαζόμαστε εναλλακτικές λύσεις εκτός από τους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους», δηλώνει ο ηθοποιός
«Είμαι εδώ, θα το παλέψουμε μαζί», του είπε η Ρεμπέκα Γκέιχαρτ όταν έμαθε για τη διάγνωσή του
Σημαντική απειλή για την οικονομία της Σίλικον Βάλεϊ
Συνολικά, 450 επιχειρήσεις υπέστησαν ζημιές στο Παρίσι και 228 λεηλατήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο
Απαιτεί μάλιστα και συγγνώμη
«Αυτή τη φορά θα σε σκοτώσουμε», φώναζαν οι περαστικοί
Χιλιάδες συλλήψεις για ταραχές και λεηλασίες - Έκτακτα μέτρα ασφαλείας στο Παρίσι
Τι πρέπει να περιλαμβάνει ένα κιτ πρώτης ανάγκης
Η δόνηση χτύπησε την περιοχή Σιζάνγκ προκαλώντας συναγερμό για καταστροφές
Τι λέει για τον κίνδυνο εξάπλωσης
Συγκλονιστικές καταθέσεις φίλων και γονέων θύματος
Οι περισσότεροι εργαζόμενοι εργάζονται εξ αποστάσεως
Μπαράζ πυραυλικών πληγμάτων στην Ουκρανία - Νεκροί, τραυματίες και καταστροφές σε υποδομές
Στο κλιπ μια μητέρα στρέφεται κατά της κόρης της
«Ήταν μια πολύ τρομακτική εμπειρία, αλλά είμαι χαρούμενος που είναι όλοι ασφαλείς», δήλωσε ο Μπιλ Μάρεϊ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.