Κοσμος

Κορωνοϊός: 468 νέοι θάνατοι σε 24 ώρες στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η κυβέρνηση υπέρ του ανοίγματος των σχολείων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λονδίνο, Κορωνοϊός
Διαδήλωση υπέρ της άρσης του lockdown στο Λονδίνο © EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Ηνωμένο Βασίλειο - κορωνοϊός: 468 νέοι θάνατοι στους 34.466 ο συνολικός αριθμός των θανάτων.

Το υπουργείο Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε 468 νέους θανάτους σε διάστημα 24 ωρών από επιπλοκές που σχετίζονται με τον νέο κορωνοϊό. Συνολικά 34.466 έχουν πεθάνει στη χώρα από τη νόσο Covid-19.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο καταγράφηκαν επίσης 3,451 νέα κρούσματα σε διάστημα 24 ωρών ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θετικών στον νέο κορωνοϊό περιστατικών στις 240.161.

Η συζήτηση, ωστόσο, που κυριαρχεί στη χώρα αφορά τα σχολεία κι αν θα επιστρέψουν στα θρανία την 1η Ιουνίου. Ο υπουργός Παιδείας Γκάβιν Ουίλιαμσον δήλωσε ότι είναι πλέον «αδιαμφισβήτητο ότι τα παιδιά δεν νοσούν το ίδιο σοβαρά με τους ενήλικες από τον κορωνοϊό». Τόνισε ότι η βρετανική κυβέρνηση «αναγνωρίζει τον σημαντικό που διαδραματίσει η εκπαίδευση στις ζωές των μαθητών». Πρόσθεσε ότι τα οφέλη δεν είναι «μόνο εκπαιδευτικά, αλλά αφορούν τον συναισθηματικό κόσμο των παιδιών και τη φυσική τους κατάσταση».  Μιλώντας στο BBC ο κ. Ουίλιαμσον τόνισε ότι η κυβέρνηση ακόμα ζυγίζει όλα τα δεδομένα για το αν θα ανοίξουν ή όχι τα σχολεία.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ