- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κορωνοϊός: Κλειστά μέχρι νεωτέρας τα πάρκα στο Παρίσι
Ο υπουργός Υγείας είπε «όχι» στο αίτημα της δημάρχου της Πόλης του Φωτός
Covid-19-Γαλλία: Ο υπουργός Υγείας λέει «όχι» στο αίτημα της δημάρχου του Παρισιού Ινταλγκό να ανοίξουν τα πάρκα.
Ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας, Ολιβιέ Βεράν, δήλωσε πως τα πάρκα και οι κήποι θα παραμείνουν κλειστοί στο Παρίσι και την ευρύτερη περιοχή του γαλλικής πρωτεύουσας ώστε να περιορισθεί ο κίνδυνος ενός δεύτερου κύματος λοιμώξεων από τον κορωνοϊό την ώρα που η Γαλλία χαλαρώνει σταδιακά το lockdown.
Ο Βεράν αντέδρασε αφού η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό ζήτησε μέσω του Twitter να ανοίξουν και πάλι τα πάρκα της γαλλικής πρωτεύουσας, που είναι κλειστά από τις 17 Μαρτίου, με την προϋπόθεση πως οι άνθρωποι που θα πηγαίνουν σ' αυτά θα φορούν μάσκες προστασίας.
Ο υπουργός προέβη στη δήλωση αυτή αφού πλήθη Παριζιάνων συγκεντρώθηκαν χθες, Δευτέρα, στις όχθες του καναλιού Σεν Μαρτέν και στις όχθες του Σηκουάνα για να γιορτάσουν τη χαλάρωση του lockdown.
Η αστυνομία επενέβη για να διαλύσει τους συγκεντρωμένους και ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ ζήτησε αργότερα από την αστυνομία του Παρισιού να απαγορεύσει τα ποτά στο κανάλι Σεν Μαρτέν και στις όχθες του Σηκουάνα.
«Δεν έχει τελειώσει. Ο ιός συνεχίζει να κυκλοφορεί ... Σχετικά με τις χθεσινές εικόνες στις όχθες του Σηκουάνα στις οποίες αναφέρεσθε ... μπορεί κανείς να κατανοήσει, όμως αυτό μπορεί να είναι επικίνδυνο», δήλωσε ο Βεράν σε δημοσιογράφους στη διάρκεια επίσκεψής του στο Λιμέιγ-Μπρεβάν, στην περιφέρεια Ιλ-ντε-Φρανς.
«Όχι, δεν θα ανοίξουμε τα πάρκα και τους κήπους στο Παρίσι, στην Ιλ-ντε-Φρανς και σε περιφέρειες που είναι χαρακτηρισμένες ως κόκκινες, επειδή μπορεί να είναι εξαιρετικά δελεαστικό με τον ήλιο που έχουμε σήμερα να συγκεντρωθούν υπερβολικά πολλοί άνθρωποι και να μην γίνουν σεβαστά το όριο των 10 ατόμων καθώς και τα μέτρα κοινωνικής απόστασης».
Η Γαλλία έχει τώρα χωρισθεί σε «πράσινες ζώνες», όπου τα ποσοστά της λοίμωξης είναι χαμηλά, και σε «κόκκινες ζώνες», στις οποίες περιλαμβάνεται η ευρύτερη περιφέρεια του Παρισιού και τα ποσοστά είναι εκεί υψηλότερα και ισχύουν περισσότεροι περιορισμοί.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι δύο ήταν «μεταξύ των πιο σημαντικών προσώπων στην ιρανική κοινότητα πληροφοριών»
Ο Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε σήμερα το κάλεσμά του προς άλλες χώρες να βοηθήσουν στην ασφάλεια των Στενών του Χορμούζ
15η ημέρα του πολέμου στη Μέση Ανατολή
ΗΠΑ και Ιράν αντιτίθενται στην πιθανότητα εκεχειρίας στη Μέση Ανατολή
Πρώτη συνομιλία των δύο χωρών μετά την έναρξη του πολέμου στο Ιράν
Πέθανε σε ηλικία 96 ετών ένας από τους σημαντικότερους φιλοσόφους του 20ού και των αρχών του 21ου αιώνα
Εάν πληγούν ενεργειακές υποδομές της
Το ζευγάρι απαντά σε αποσπάσματα από το νέο βιβλίο του Τομ Μπάουερ που ισχυρίζονται ότι η Μέγκαν «έκανε πλύση εγκεφάλου» στον Χάρι
Το κάλεσμα σε Βρετανία και Κίνα - H ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Υπήρξε ένας από τους πιο επιδραστικούς φιλοσόφους όλων των εποχών
Ποιος φέρεται να είναι ο διάσημος καλλιτέχνης;
Η αποστολή του HMS Dragon στην Κύπρο άργησε, καθώς η στρατηγική αξιοπιστία της βρετανικής κυβέρνησης φθίνει επικίνδυνα
Ο πρεσβευτής της Τεχεράνης στο Νέο Δελχί επιβεβαίωσε την άρση του αποκλεισμού εν μέσω της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης
Κλιμάκωση της έντασης στο Ιράκ με νεκρά ηγετικά στελέχη των Ταξιαρχιών της Χεζμπολά
Ο Αμερικανός πρόεδρος απειλεί με πλήρη καταστροφή των ενεργειακών υποδομών - Απαντά με αντίποινα η Τεχεράνη
Συναγερμός στις ολλανδικές αρχές μετά το νέο χτύπημα - Αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας στην Ευρώπη
Δημήτρης Κούρκουλας, Πλάμεν Τόντσεφ, Κώστας Υφαντής, Ινώ Αφεντούλη, Γιάννης Κουτσομύτης και Έλενα Λαζάρου αναλύουν τις εξελίξεις
H Νίνα Χρουστσόβα είνια καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο The New School στη Νέα Υόρκη
Η επικήρυξη αφορά και τον Μοτζταμπά Χαμενεΐ
Διαγραμμένη δήλωση στο Telegram, όπου καταγγέλλει ψυχολογική πίεση των παικτριών και πολιτικό κλίμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.