- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πρόταση Γαλλίας σε Κομισιόν για την έξοδο από την κρίση κορωνοϊού: Εκδώστε κορωνοομόλογα ύψους 150-300 δισεκατομμυρίων ευρώ κάθε χρόνο έως και το 2023.
Η Γαλλία, με έγγραφο που κατέθεσε, προτείνει το μέγεθος του ταμείου για την ανάκαμψη της ΕΕ από την πανδημία κορωνοϊού να φθάνει τα 150-300 δισεκατομμύρια ευρώ σε κορωνοομόλογα κατ' έτος το 2021-23.
Το Παρίσι πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εκδώσει κορωνοομόλογα για να χρηματοδοτήσει το ταμείο ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ύψους 1-2% του ακαθάριστου εγχώριου εισοδήματος κατ’ έτος, ή περίπου 150-300 δισεκατομμύριων ευρώ, το 2021-23, σύμφωνα με γαλλική πρόταση στην οποία είχε πρόσβαση το Reuters.
Η πρόταση έρχεται την ώρα που η ΕΕ συζητά πώς να επανεκκινήσει την ανάπτυξη ύστερα από την παράλυση που προκάλεσε στην οικονομία ο κορωνοϊός. Η Κομισιόν αναμένεται να καταθέσει επίσημη πρόταση την εβδομάδα που ξεκινά στις 18 Μαΐου 2020 για έναν νέο κοινό προϋπολογισμό για τα 27 κράτη-μέλη για το 2021-27 και το Ταμείο Ανάκαμψης που τον συνοδεύει.
«Το μέγεθος θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 1-2% του ακαθάριστου εγχώριου εισοδήματος της ΕΕ κατ' έτος για τα επόμενα τρία χρόνια, το οποίο θα δώσει στον προϋπολογισμό της ΕΕ συμπληρωματικά 150-300 δισεκ. ευρώ κάθε χρόνο μεταξύ του 2021 και του 2023» αναφέρεται στο γαλλικό έγγραφο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
«Τα δάνεια προς τα κράτη-μέλη θα μπορούν να βοηθήσουν να καλυφθεί το κενό, αλλά πρέπει να παραμείνουν συμπληρωματικά προς τις επιχορηγήσεις. Προκειμένου να διασφαλιστεί η μέγιστη προστιθέμενη αξία, αυτά τα δάνεια θα πρέπει να έχουν περίοδο χάριτος, πολύ μεγάλη ωρίμανση και χαμηλό επιτόκιο… Είναι επίσης σημαντικό αυτό το ταμείο να συσταθεί το συντομότερο δυνατόν πριν τεθεί σε ισχύ το επόμενο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο» επισημαίνεται μεταξύ άλλων.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα δύο αδέλφια κατηγορούνται για βιασμούς και εμπορία ανθρώπων
Ο 31χρονος είχε ενταχθεί σε μια εξτρεμιστική ομάδα μέσω μιας εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων
Aνοικτή επιστολή στον νέο πρωθυπουργό Άντι Μπέρναμ
«Σκληρά οικονομικά μέτρα» που πλήττουν κρίσιμους τομείς της ρωσικής οικονομίας
Η νεκροψία δεν εντόπισε κάποιο οξύ ή χρόνιο υποκείμενο νόσημα
Oι κατηγορίες σε βάρος του παραμένουν υπό διερεύνηση
Ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας σκοπεύει να καταργήσει τον ΦΠΑ στους οικιακούς λογαριασμούς ρεύματος
Για πρώτη φορά μετά το 2002, το ευρώ αλλάζει εμφάνιση - Η ηλεκτρονική ψηφοφορία θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 21 Σεπτεμβρίου
Η υπόθεση ήρθε ξανά στην επιφάνεια μετά από ανάρτηση της στο Instagram
Λίγες στιγμές πριν επιτεθεί στον 65χρονο, ο βίσωνας φέρεται να είχε κινηθεί απειλητικά προς άλλους
«Πρόκειται για ιστορικό βήμα στη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο Νετανιάχου
Έχει υποβληθεί αισίως σε επτά επεμβάσεις
Παράλληλα τον κατηγορούσαν ότι αφιερώνει υπερβολικό χρόνο στη δημιουργία περιεχομένου
Το εύρημα ήταν ευτυχώς ένα καλοήθες νεύρωμα
Γιατί ο Αμερικανός πρόεδρος στοχοποιεί τους εξτρεμιστές στην Υεμένη
Οι φωτογραφίες βραβεύτηκαν στον διαγωνισμό World Press Photo
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το διάσημο μουσείο γυρίζει σελίδα μετά τη ληστεία των βασιλικών θησαυρών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.