- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Αυστραλία: Εκτιμήσεις για αύξηση ως και 50% στις αυτοκτονίες
Λόγω των οικονομικών επιπτώσεων του lockdown
Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις ειδικών που μιλούν για αύξηση ως και 50% στις αυτοκτονίες στην Αυστραλία.
Χιλιάδες πολίτες της Αυστραλίας εκτιμάται ότι θα οδηγηθούν στην αυτοκτονία τα επόμενα πέντε χρόνια λόγω του lockdown που επιβλήθηκε στη χώρα για την προστασία από την κρίση του κορωνοϊού.
Το Κέντρο Εγκεφάλου και Πνεύματος του πανεπιστημίου του Σίδνεϊ εκτίμησε ότι τα επόμενα πέντε χρόνια ενδέχεται να καταγράφονται κάθε έτος επιπλέον 750 με 1.500 αυτοκτονίες εξαιτίας των συνεπειών της πανδημίας και των οικονομικών της επιπτώσεων.
Αυτό αποτελεί αύξηση 25 % με 50% σε σχέση με τις περίπου 3.000 αυτοκτονίες που καταγράφονται κατά μέσο όρο κάθε χρόνο στην Αυστραλία.
Περίπου το 30% των επιπλέον αυτοκτονιών θα αφορούν νέους, που επηρεάστηκαν από την επιδημία του κορωνοϊού κυρίως λόγω του κλεισίματος των σχολείων, των πανεπιστημίων και των χώρων συνάντησης με τους φίλους τους, επεσήμανε το Κέντρο σε κοινή ανακοίνωσή του με τον Ιατρικό Σύλλογο Αυστραλίας και ειδικούς της ψυχικής υγείας.
Η Αυστραλία αντιμετώπισε με σχετική επιτυχία την επιδημία της covid-19, με λιγότερα από 7.000 κρούσματα και λιγότερους από 100 νεκρούς. Όμως οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν για τον περιορισμό της εξάπλωσης της ασθένειας είχαν καταστροφικές επιπτώσεις στην οικονομία.
Η κυβέρνηση της Αυστραλίας εκτίμησε την Τρίτη σε περίπου 4 δισεκ. δολάρια Αυστραλίας (2,3 δισεκ. ευρώ) τις εβδομαδιαίες απώλειες της οικονομίας λόγω του lockdown.
Απαντώντας στις προειδοποιήσεις των ειδικών το υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε ότι θα καταβάλει επιπλέον 500 εκ. δολάρια Αυστραλίας στις προσπάθειες πρόληψης των αυτοκτονιών.
Η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει αύριο Παρασκευή τη χαλάρωση του lockdown, όμως θα χρειαστούν μήνες μέχρι την πλήρη επιστροφή στην κανονικότητα.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Το νεογέννητο είναι υγιέστατο, ενώ παρακολουθείται αδιάλειπτα
«Το Netflix έχει ήδη αποκτήσει πολύ μεγάλο μερίδιο αγοράς», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.