Κοσμος

Έρχεται η τέταρτη και τελευταία υπερπανσέληνος του 2020

Θα ανατείλει σήμερα Πέμπτη 7 Μαΐου

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Υπερπανσέληνος
Η υπερπανσέληνος της 7ης Απριλίου στη Βιέννη © EPA/CHRISTIAN BRUNA

Σήμερα Πέμπτη η τέταρτη και τελευταία υπερπανσέληνος του 2020.

Για μία ακόμη φορά φέτος, το φεγγάρι θα φαίνεται μεγαλύτερο και πιο φωτεινό από ό,τι συνήθως σήμερα Πέμπτη 7 Μαΐου, όταν θα συμβεί η τελευταία από τις τέσσερις υπερπανσελήνους του 2020. Η Σελήνη θα πλησιάσει ξανά περισσότερο τη Γη, φθάνοντας σε απόσταση 361.184 χιλιομέτρων (περίγειο). Όταν η υπερπανσέληνος βρίσκεται ακόμη κοντά στον ορίζοντα, τότε το φεγγάρι φαίνεται ακόμη μεγαλύτερο στα μάτια των παρατηρητών.

Αντίθετα, η Σελήνη θα βρεθεί στο πιο μακρινό σημείο της ελλειπτικής τροχιάς της από τη Γη (απόγειο) στις 31 Οκτωβρίου. Την ημέρα εκείνη η πανσέληνος θα φαίνεται σχεδόν 14% μικρότερη.

Ο όρος υπερπανσέληνος (supermoon) δεν είναι επιστημονικός, αλλά δημιούργημα του αστρολόγου Ρίτσαρντ Νόλε από το 1979. Η επόμενη υπερπανσέληνος θα συμβεί σε ένα περίπου χρόνο, το Μάιο του 2021.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σημαίες της ΕΕ έξω από το κτήριο της Κομισιόν, στις Βρυξέλλες
«Ανοιχτές οι επιλογές μας για την προστασία των συμφερόντων της ΕΕ» - H απάντηση της Κομισιόν στους δασμούς του Τραμπ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απάντησε στη νέα απειλή του Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει δασμούς 25% στα αυτοκίνητα και τα φορτηγά που εισέρχονται από την ΕΕ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY