- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έλον Μασκ: «Φασιστικό» το lockdown
Κερδοφόρα για τρίτο διαχρονικό τρίμηνο η δική του Tesla Inc
Ο Έλον Μασκ χαρακτήρισε το lockdown «φασιστικό» επισκιάζοντας την ανακοίνωση της κερδοφορίας της εταιρείας του για τρίτο διαδοχικό τρίμηνο.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Inc Έλον Μασκ χαρακτήρισε «φασιστικούς» τους περιορισμούς στις μετακινήσεις που έχουν επιβληθεί στις ΗΠΑ για να αναχαιτισθεί η επιδημία του κορωνοϊού, ενώ η εν λόγω εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων ανακοίνωσε κέρδη για τρίτο διαδοχικό τρίμηνο.
Τα σχόλια του Μασκ επισκίασαν ένα κατά τα άλλα επιτυχημένο τρίμηνο που αιφνιδίασε πολλούς επενδυτές, καθώς άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες επλήγησαν από τη μείωση της ζήτησης και την υποχρεωτική διακοπή λειτουργίας εργοστασίων.
Οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν άνοδο κατά 8,8% φθάνοντας τα 871 δολάρια.
Η κερδοφορία της Tesla ανακοινώθηκε μία μόλις ημέρα αφού η ανταγωνίστριά της Ford Motor Co, που έχει την έδρα της στο Ντιτρόιτ, ανέφερε ζημιά 2 δισεκ. δολαρίων το πρώτο τρίμηνο και προέβλεψε ότι θα χάσει άλλα 5 δισεκ. το τρέχον τρίμηνο, καθώς η πανδημία του κορονοϊού πλήττει τη ζήτηση.
Η Tesla παράγει ένα κλάσμα των αυτοκινήτων που παράγουν οι ανταγωνιστές της, όμως έχει πολύ μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία η οποία βασίζεται σε προσδοκίες για πολύ μεγάλη ανάπτυξη.
Η λειτουργία της Tesla αναστατώθηκε σοβαρά από την εντολή της κυβέρνησης να κλείσει το εργοστάσιό της στο Φρίμοντ της Καλιφόρνια, το οποίο έχει πάψει να λειτουργεί από τις 24 Μαρτίου, ενώ οι εντολές για παραμονή στο σπίτι ισχύουν τουλάχιστον μέχρι τις 31 Μαΐου.
Σε τηλεδιάσκεψη χθες, Τετάρτη, ο Μασκ δήλωσε πως δεν γνωρίζει πότε θα μπορέσει η Tesla να επαναλάβει την παραγωγή της στην Καλιφόρνια και χαρακτήρισε την εντολή για παραμονή στο σπίτι «σοβαρό κίνδυνο» για τις επιχειρήσεις.
«Το να λέει κάποιος ότι δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι τους και ότι θα συλληφθούν αν το κάνουν, αυτό είναι φασιστικό. Αυτό δεν είναι δημοκρατικό, αυτό δεν είναι ελευθερία. Δώστε πίσω στον λαό την αναθεματισμένη ελευθερία του!», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος.
Ο Μασκ δήλωσε ακόμη πως ενώ άλλοι κατασκευαστές αυτοκινήτων προχωρούν σε μειώσεις, η Tesla αυξάνει τις επενδύσεις της. Έκανε γνωστό πως η Tesla μπορεί να ανακοινώσει μέσα σ' έναν έως τρεις μήνες την τοποθεσία ενός νέου εργοστασίου της στις ΗΠΑ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σοβαρές ελλείψεις σε καύσιμα, τρόφιμα και φάρμακα
Εξαπέλυσε πυραύλους και drones, στο στόχαστρο και δεξαμενόπλοια στα Στενά του Ορμούζ
Η περίπτωση του 17χρονου που συνελήφθη στην Ολλανδία
Σε πρόσφατη συνέντευξή της η πρώην καγκελάριος κάνει απολογισμό της θητείας της
Η Ντάουνινγκ Στριτ καταγγέλλει «προσπάθειες παρέμβασης» από την Ουάσιγκτον
Η επιχείρηση εξελίχθηκε υπό δύσκολες συνθήκες στη ζώνη έρευνας και διάσωσης της Τουρκίας
Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο και γρήγορα έγινε viral
«Αχρείαστο το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Αποδέσμευση παγωμένων περιουσιακών στοιχείων απαιτεί η Τεχεράνη
Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός από τη φωτιά
Eυτυχώς o ανήλικος δεν υπέστη σοβαρό τραυματισμό
Στο πλευρό της η Ναόμι Κάμπελ, η Κλόντια Σίφερ και η Σίντι Κρόφορντ
Η ρωσική διαστημική εταιρεία Roskosmos δήλωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το πλήρωμα
Άγνωστη η αιτία θανάτου - Tι εξετάζουν οι γαλλικές Αρχές
Η Ουάσινγκτον κλιμακώνει την πίεση προς την Αβάνα, στοχεύοντας κρατικούς θεσμούς και την ηγεσία της χώρας
Οι κόρες του ανακοίνωσαν την είδηση του θανάτου του
Οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν για την ενίσχυση της βοήθειας προς το Κίεβο
«Αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης να είναι έτοιμη», τόνισε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας
Οι αστροναύτες συμμετέχουν στην αποστολή SpaceX Crew-12
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει αυστηρότερους κανόνες εισόδου στη ζώνη Σένγκεν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.