- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γιατί οι γιατροί της Γερμανίας βγήκαν από τα ρούχα τους;
Η γυμνή διαμαρτυρία για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία
Γιατροί στο Βερολίνο σε γυμνή διαμαρτυρία για την έλλειψη προστατευτικού εξοπλισμού για τον κορωνοϊό στα νοσοκομεία.
Γιατροί στη Γερμανία πραγματοποιούν γυμνή διαμαρτυρία για τις ελλείψεις σε προσωπικό προστατευτικό εξοπλισμό (PPE) στα νοσοκομεία της χώρας που δίνουν την καθημερινή μάχη εναντίον του κορωνοϊού και υπέρ των ασθενών. Αυτοί οι γιατροί στο Βερολίνο πέταξαν τα ρούχα τους και φωτογραφήθηκαν γυμνοί στο πλαίσιο της εκστρατείας τους που λέγεται «Blamke Bedenken» (σ.σ. γυμνές ανησυχίες).
Συνολικά χίλιοι Γερμανοί γιατροί συμμετέχουν στην εκστρατεία που ήδη έχει γίνει viral στα social media, δίνοντας μια άλλη εικόνα για το υγειονομικό σύστημα της «χώρας της Μέρκελ», όπως γράφει ο γερμανικός Τύπος.
Χθες, πάντως η Γερμανία παρέλαβε δέκα εκατομμύρια μάσκες από την Κίνα. Η χρήση μάσκας είναι πλέον υποχρεωτική στη Γερμανία ενώ τα πρόστιμα για τους πολίτες που κυκλοφορούν χωρίς να την φορούν κυμαίνεται από 150 ευρώ έως 5.000 ευρώ, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild».
Στην εκστρατεία, οι γιατροί ποζάρουν γυμνοί μέσα στα ιατρεία τους, καλύπτοντας τα ευαίσθητα σημεία του σώματός τους πίσω από φακέλους, ρολό τουαλέτας και μπλοκ συνταγογράφησης. Ο γιατρός Ρούμπεν Μπουρνάου ανέφερε στην εφημερίδα «Ärztezeitung» ότι αυτός και η ομάδα του «δεν είναι επαρκώς εξοπλισμένοι για να αντιμετωπίσουν τον ιό». «Το γυμνό αποτελεί ένα σύμβολο του πόσο ευάλωτοι είμαστε χωρίς προστασία», τόνισε.
Από την πλευρά του ο Κρίστιαν Ρέχτεμβαλντ επiσήμανε ότι η ομάδα των γιατρών εμπνεύστηκε από τις ενέργειες ενός Γάλλου συναδέλφου τους, του Αλέν Κολομπιέ, ο οποίος τις προάλλες φωτογραφήθηκε γυμνός στο ιατρείο του για να καταγγείλει «την ένοχη ανετοιμότητα» και την έλλειψη προστασίας των επαγγελματιών υγείας στη μάχη εναντίον του νέου κορωνοϊού.
Η γιατρός Γιάνα Χούζεμαν υποστήριξε: «Φυσικά θέλουμε να συνεχίσουμε να θεραπεύουμε και να εξετάζουμε ασθενείς. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε τον κατάλληλο προστατευτικό εξοπλισμό».
Ωστόσο, ένας άλλος γιατρός διερωτήθηκε γιατί «ενώ εκπαιδεύτηκε να κάνει ράμματα σε άλλους, τώρα πρέπει να ράβει μέχρι και τη δική μου μάσκα προσώπου».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι απέγιναν οι Έλληνες της Μαριούπολης μετά τη ρωσική εισβολή
Η ουκρανή βουλεύτρια μιλάει στην Athens Voice
Η Αλίνα Πολιακόβα, η Μιροσλάβα Ζαβάντσκα και ο Μιχάιλο Τκατς μιλούν από τα γραφεία της Ukrainska Pravda στο Κίεβο, λίγες ώρες μετά από μία ακόμη ρωσική επίθεση
28 ημέρες από το Τσερνιβτσί μέχρι το Κίεβο: η καθημερινότητα του πολέμου, οι άγρυπνες νύχτες και οι άνθρωποι που επιμένουν να συνεχίζουν
Η πολεμική ανταποκρίτρια της Kyiv Independent μιλά στην ATHENS VOICE λίγες ώρες μετά την επιστροφή της από την πρώτη γραμμή
Σχέδιο της Κομισιόν για την ανάσχεση της οικονομικής ισχύος της Κίνας
Ο πόλεμος στην Ουκρανία μέσα από τα μάτια ενός ανθρώπου που αγαπά την Ελλάδα
Εξαγγελία-μαμούθ ύψους 1,3 τρισ. δολαρίων εν μέσω οικονομικής πίεσης λόγω Ιράν
Γιατί ο τραγουδιστής τις τελευταίες ώρες δέχεται άγρια κριτική για το σχέδιο που φιγουράρει πάνω σε εισιτήρια συναυλιών του
Ο πρώτος Έξαρχος μετά από 300 χρόνια, που έμεινε στο Κίεβο από την πρώτη μέρα του πολέμου, μιλάει στην Athens Voice
Ο φωτορεπόρτερ που πηγαίνει εκεί όπου μόλις έπεσε ο πύραυλος μιλάει στην Athens Voice
Μια χώρα που μαθαίνει να ζει ανάμεσα στον πόλεμο, την εξάντληση και την επιμονή να συνεχίσει
Την αποκαλούσε σε συνομιλίες με άλλους άνδρες - πελάτες «νεκρό κρέας»
Τι γίνεται όταν το ακροατήριο δεν ακούει να μιλάνε τη γλώσσα του;
Eνώ η σύγκρουση έχει πλέον μπει στον έβδομο μήνα
Παραμένουν στη φυλακή των ΗΠΑ
Όσα δήλωσε ο Νορβηγός πρωθυπουργός Γιόνας Γκαρ Στέρε στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο
Toν έχουν καταγγείλει η θετή κόρη του, η σύζυγός του, η πεθερά του, η κουνιάδα του και μία φίλη του ζευγαριού
Η υπηρεσία θα συνδέεται με το Facebook και το Instagram
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.