- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Ένα δυσοίωνο μέλλον για τις αερομεταφορές περιέγραψε ο διευθύνων σύμβουλος της Boeing, δηλώνοντας ότι θα χρειαστούν έως και 3 χρόνια για να γυρίσουν στο επίπεδο προ κορωνοϊού
Η παγκόσμια εναέρια κυκλοφορία δεν θα επιστρέψει στα επίπεδα που βρισκόταν προ της πανδημίας του για τα επόμενα δύο με τρία χρόνια, εκτίμησε ο Ντέιβιντ Καλχούν, διευθύνων σύμβουλος της Boeing.
«Η υγειονομική κρίση δεν μοιάζει σε τίποτε με ό,τι έχουμε βιώσει στο παρελθόν», είπε ο Καλχούν. «Θα χρειαστούν αρκετά χρόνια πριν επιστρέψει (η εναέρια κυκλοφορία) στα επίπεδα προ πανδημίας», πρόσθεσε.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Boeing σκιαγράφησε μια ζοφερή εικόνα των προοπτικών για τον κλάδο αερομεταφορών γενικά και ειδικότερα για την Boeing.
Η προτεραιότητά του φαίνεται να είναι η αποπληρωμή των χρεών και η διατήρηση της εφοδιαστικής αλυσίδας του ομίλου. «Γνωρίζουμε ότι θα πρέπει να δανειστούμε χρήματα μέσα στους επόμενους έξι μήνες», τόνισε.
Ήδη σε μεγάλη δυσκολία με την κρίση του 737 MAX, καθηλωμένα στο έδαφος για περισσότερο από ένα χρόνο μετά από δύο θανατηφόρα ατυχήματα που στοίχισαν τη ζωή σε 346 ανθρώπους, ο αμερικανικός κατασκευαστής αεροσκαφών φοβάται ότι θα χάσει επιπλέον δισεκατομμύρια δολάρια λόγω της πανδημίας, η οποία έχει αναστείλει τις παγκόσμιες μεταφορές. Η εταιρεία αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα συζητήσεις με το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών για πιθανά ομοσπονδιακά μέτρα οικονομικής στήριξης.
Η Boeing έχει ήδη λάβει περίπου 17 δισεκατομμύρια δολάρια μέσω ενός γιγαντιαίου πακέτου διάσωσης που εγκρίθηκε στα τέλη Μαρτίου που περιορίζει τα μερίσματα και τις επαναγορές μετοχών για εταιρείες που λαμβάνουν κρατική ενίσχυση. Ο αμερικανικός κατασκευαστής αεροσκαφών πρέπει να ανακοινώσει τα τριμηνιαία αποτελέσματα την Τετάρτη πριν από το άνοιγμα της Wall Street. Από την αρχή του έτους, η μετοχή της εταιρείας έχει χάσει περισσότερο από 60% στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ενώ η αγοραία αξία έχει καταρρεύσει πάνω από 110 δισεκατομμύρια δολάρια.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρώην εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σχολίασε τη σύντομη θητεία της Κέιτι Ζακάρια
Χιλιάδες memes δημιουργήθηκαν, περιγελώντας τον πανικό και την απόγνωση της
Η κυβέρνηση Τραμπ προσφεύγει πριν βγουν τα αποτελέσματα
«Πρέπει να βοηθήσουμε τις γυναίκες να ξαναβρούν την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους», δηλώνει
Το μοναδικό μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που είχε συμμετάσχει κατά το παρελθόν, ήταν η Σάρα Φέργκιουσον, η πρώην σύζυγος του έκπτωτου πρίγκιπα Άντριου. το 2009
Για «τρομοκρατική επίθεση από «ομάδα εξτρεμιστών» , μιλά η κυβέρνηση της Ιορδανίας - Kαταδικάζει το ελληνικό ΥΠΕΞ
Καταστηματάρχες και κάτοικοι επικαλούνται φόβους για την ασφάλειά τους
To κόμμα δεν απαντά σε ερωτήματα για τη γνησιότητα τους
Συναγερμός μετά τον θάνατο δύο Ισραηλινών στρατιωτών σε ανταλλαγή πυρών στη Χεβρώνα
Το κόμμα του προηγείται στις δημοσκοπήσεις, αλλά ο σχηματισμός κυβέρνησης παραμένει ανοιχτός
Τι επιβεβαιώνουν οι Φιλιππίνες
Φόβοι για έκτροπα και λεηλασίες το Σάββατο - Αναβλήθηκε το ταξίδι Μακρόν στην Αφρική
Η 23χρονη αποδίδει τους θανάτους των παιδιών σε εμβολιασμό
Η Αντιτρομοκρατική εξετάζει ενδεχόμενο φυλετικού ή θρησκευτικού κινήτρου
Η Δούκισσα του Σάσεξ τοποθετήθηκε για τις καταγγελίες που αφορούν υλικό παιδικής κακοποίησης
Στο πλαίσιο της συμφωνίας Τραμπ με Πούτιν
Άνθρωποι τρέχουν πανικόβλητοι
Η απόφαση ανακοινώθηκε μετά από επίθεση κοντά στη Χεβρώνα
Από τον Ιούνιο του 2028 θα τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.