- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Κορωνοϊός: Περισσότερα από 3 εκατομμύρια κρούσματα στον κόσμο
Σύμφωνα με τον απολογισμό του πρακτορείο ειδήσεων Reuters
Covid-19: Ξεπέρασαν τα 3 εκατομμύρια τα κρούσματα σε όλον τον κόσμο σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της νόσου Covid-19 σε όλον τον κόσμο ξεπέρασε σήμερα τα 3 εκατομμύρια, σύμφωνα με τον απολογισμό του πρακτορείου Reuters. Η πανδημία έχει σκοτώσει περισσότερους από 125.000 ανθρώπους στην Ευρώπη, εκ των οποίων τα τρία τέταρτα στην Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία και τη Βρετανία, σύμφωνα με την καταμέτρηση που κάνει το Γαλλικό Πρακτορείο βασιζόμενο σε επίσημες πηγές. Σε όλον τον κόσμο οι νεκροί ανέρχονται στους 207.511.
Τα πρώτα 41 κρούσματα του νέου κορωνοϊού ανακοινώθηκαν επισήμως στην Ουχάν της Κίνας στις 10 Ιανουαρίου. Τα 3 εκατομμύρια μολύνσεις σε λιγότερους από τέσσερις μήνες είναι αριθμός συγκρίσιμος με τα περίπου 3-5 εκατομμύρια σοβαρά κρούσματα γρίπης που καταγράφονται σε όλον τον κόσμο κάθε χρόνο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Την περασμένη εβδομάδα καταγράφονταν κατά μέσο όρο 82.000 κρούσματα ημερησίως. Το ένα τέταρτο όλων των κρουσμάτων έχει καταγραφεί στις ΗΠΑ και πάνω από το 43% στην Ευρώπη.
Με βάση τους αριθμούς αυτούς, ένα στα επτά επιβεβαιωμένα κρούσματα ήταν θανατηφόρο, ωστόσο το πραγματικό ποσοστό θνητότητας είναι πιθανότατα κατά πολύ χαμηλότερο. Και αυτό γιατί στον απολογισμό δεν περιλαμβάνονται πολλοί άνθρωποι που δεν εμφάνισαν ποτέ συμπτώματα ή πέρασαν ελαφρά την ασθένεια και δεν εξετάστηκαν ποτέ.
Ορισμένες από τις πλέον πληγείσες χώρες της Ευρώπης, όπως η Ιταλία, η Γαλλία και η Ισπανία, καταγράφουν μείωση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες. Την Κυριακή τα κρούσματα αυξήθηκαν παγκοσμίως κατά 2,5%, η χαμηλότερη αύξηση των δύο τελευταίων μηνών. Τον Μάρτιο αυξάνονταν κατά 10% και πάνω ημερησίως.
Στην Ασία, όπου καταγράφεται το 7% του συνόλου των κρουσμάτων, ορισμένες χώρες δίνουν αγώνα για να κρατήσουν υπό έλεγχο την εξάπλωση της ασθένειας. Μεταξύ αυτών είναι η Ιαπωνία και η Σιγκαπούρη, όπου τα νέα κρούσματα αυξάνονταν τον Απρίλιο, παρά τις προηγούμενες επιτυχημένες προσπάθειες αναχαίτισης της επιδημίας.
Στην Κίνα, αναφέρθηκαν μόνο τρία νέα κρούσματα την Κυριακή και όλοι οι ασθενείς στην πόλη Ουχάν, το αρχικό επίκεντρο, έχουν πλέον πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία.
Τα κρούσματα αυξάνονται ταχύτερα από τον παγκόσμιο μέσο όρο στη Λατινική Αμερική και την Αφρική. Στο Μεξικό, η αύξηση αυτή ήταν γύρω στο 7-10% ημερησίως την περασμένη εβδομάδα, ενώ στη Βραζιλία την Κυριακή ξεπέρασαν τις 60.000.
Πάνω από το 40% των 32.600 κρουσμάτων στην Αφρική έχουν εντοπιστεί στον βορρά, κυρίως στο Μαρόκο, την Αλγερία και την Αίγυπτο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένας από τους σημαντικότερους ιστορικούς της σύγχρονης Μέσης Ανατολής εξηγεί το γιατί
Μετά τις ανακοινώσεις του προέδρου των ΗΠΑ για τη Γροιλανδία
Ο ποντίφικας έχει επικρίνει ορισμένες από τις πολιτικές του προέδρου των ΗΠΑ
H προειδοποίηση του επικεφαλής της JP Morgan από το Νταβός
Το SEMAF υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ότι οι εργαζόμενοι του τομέα είχαν καταγγείλει «την κακή κατάσταση» του δικτύου
Σε εξέλιξη οι έρευνες της Πολιτοφυλακής και της Επιτροπής Διερεύνησης Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων
Mια εξέλιξη που προκαλεί ανησυχία στους Ρεπουμπλικανούς
Ο Αμερικανός πρόεδρος απέσυρε τους δασμούς που είχε επιβάλει σε 8 χώρες από την 1η Φεβρουαρίου
Ξυλοδαρμοί, πείνα και απόλυτη απομόνωση
Η κόντρα του CEO της αεροπορικής με τον μεγιστάνα ξεκίνησε με αφορμή το Wifi
Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια είναι σφοδρός επικριτής του προέδρου
Ανησυχία στο Κογκρέσο για στρατιωτική εμπλοκή στη Γροιλανδία – Ψηφίσματα, δασμοί και εσωκομματικές ρωγμές
Ο ΥΠΕΞ Δανίας προειδοποιεί ότι δασμοί και απειλές Τραμπ πλήττουν ΝΑΤΟ και παγκόσμια τάξη
Tην ώρα που οι Ευρωπαίοι εμφανίζονται εμφανώς διστακτικοί
Οι αξίες και τα συμφέροντα δεν συμπίπτουν πλέον αυτόματα
Ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε την εμφάνιση του Γάλλου ομολόγου του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ
Kαθώς η ΜΚΟ οργάνωση HRANA αναφέρει ότι έχει επιβεβαιώσει 4.519 θανάτους
Η συμφωνία του 1951 και η παρουσία των ΗΠΑ στη Γροιλανδία
Ο Δούκας εμφανίστηκε για δεύτερη φορά στην ζωή του στο εδώλιο μάρτυρα
Στις Βρυξέλλες ο Γερμανός καγκελάριος για την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ – Επιφυλάξεις Βερολίνου για το εγχείρημα Τραμπ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.