- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μιλάνο - Κορωνοϊός: Άρχισε η ταφή των σορών που δεν αναζητήθηκαν
«Δεν πρόκειται για μαζικό τάφο» εξήγησε η αντιδήμαρχος της πόλης
Ξεκίνησε στο Μιλάνο η ταφή των θυμάτων του κορωνοϊού που δεν αναζητήθηκαν από τους οικείους τους.
Ξεκίνησε σήμερα, 23 Απριλίου στο Μιλάνο, η ταφή δεκάδων θυμάτων του κορωνοϊού, τις σορούς των οποίων δεν αναζήτησαν οι οικείοι τους. Πυκνές σειρές μικρών λευκών σταυρών παρατάσσονται μπροστά από λάκκους που έσκαψαν εκσκαφείς για τις ταφές, ενώ η περιοχή της Λομβαρδίας έχει καταγράψει περίπου 13.000 θανάτους από την έναρξη της πανδημίας, δηλαδή περισσότερους από τους μισούς θανάτους στη χώρα.
«Δεν πρόκειται για μαζικό τάφο, είναι ένας χώρος αποκλειστικά αφιερωμένος σε αυτούς τους ανθρώπους που πέθαναν δυστυχώς χωρίς να έχουν τους συγγενείς τους κοντά τους», εξήγησε η αντιδήμαρχος της πρωτεύουσας της Λομβαρδίας, Ρομπέρτα Κόκο, κατά τη διάρκεια της ταφής των πρώτων 61 σορών στο νεκροταφείο του Μουζόκο, το μεγαλύτερο του Μιλάνου.
«Εδώ έχουμε 61 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια αυτής της φρικτής περιόδου, καθένας από αυτούς έχει ένα όνομα και έναν σταυρό προκειμένου να αναγνωρίζεται», διευκρίνισε η αντιδήμαρχος. «Αυτό δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν οικογένεια, σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια αυτής της συγκεκριμένης περιόδου, πέντε ημέρες μετά τον θάνατό τους, δεν λάβαμε καμία ένδειξη για το τι έπρεπε να κάνουμε με τον καθένα χωριστά».
Αντιμέτωπο με την αύξηση των θανάτων και τον κίνδυνο κορεσμού των νεκροτομείων, το Μιλάνο αποφάσισε πράγματι να μειώσει από τριάντα σε πέντε ημέρες την περίοδο κατά την οποία οι οικογένειες και οι συγγενείς των θυμάτων μπορούν να πάρουν τη σορό του δικού τους ανθρώπου.
Οι οικογένειες που δεν μπόρεσαν να πάρουν τον νεκρό τους λόγω των αυστηρών περιοριστικών μέτρων ή λόγω της δικής τους κατάστασης της υγείας θα έχουν τη δυνατότητα να τον πάρουν έπειτα από δύο χρόνια «για υγειονομικούς λόγους», δήλωσε η Ρομπέρτα Κόκο.
Στον χώρο που αφιερώνεται στις σορούς που δεν αναζητήθηκαν μπορούν τα ταφούν έως 600 νεκροί, αλλά οι αρχές του Μιλάνου ελπίζουν να μην χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν όλους τους διαθέσιμους τάφους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στόχος της νέας ουγγρικής κυβέρνησης η διαφάνεια και η λογοδοσία
Το σύστημα βασίζεται σε εννέα συγχρονισμένες κάμερες
Η Technomar επιβεβαιώνει επίθεση στο πλοίο της, χωρίς τραυματισμούς ή θαλάσσια ρύπανση
Παρέμβαση γενικού εισαγγελέα με πολιτικές προεκτάσεις
«Το ζητούμενο είναι να μην στρουθοκαμηλίζουμε», σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών
Ένας από τους δημοσιογράφους με τη στενότερη πρόσβαση στον Ντόναλντ Τραμπ μιλά στην ATHENS VOICE για τον Μητσοτάκη, το Ιράν, το ΝΑΤΟ, την Κίνα, την Ουκρανία και τα όρια της τραμπικής πολιτικής
Οι ειδικοί εκτιμούν ότι είναι δύσκολο
H απάντηση δεν είναι τόσο δύσκολη
Η υπόθεση ξεκίνησε έπειτα από προσφυγές ακροδεξιών ομάδων, μεταξύ των οποίων και το κόμμα Vox
Ελιγμός για βίντεο οδήγησε σε σύγκρουση μαχητικών - Ζημιές 500.000 ευρώ και ευθύνες
Επιμένει ότι τηρήθηκαν οι διαδικασίες - Κλιμακώνεται η πίεση μετά νέες αποκαλύψεις για τον διορισμό
Άγνωστο ποια θα είναι τα πιθανά οφέλη ή οι κυρώσεις
Ενόψει της επίσκεψης του Βρετανού μονάρχη στις ΗΠΑ
20 έδρες –από 19 πριν– κατέλαβε η ΠΑΣΚΕ, η παράταξη του Γιάννη Παναγόπουλου, στις εκλογές για τη διοίκηση της ΓΣΕΕ
Η British Airways έχει ήδη ξεκινήσει να επιτρέπει φωνητικές και βιντεοκλήσεις
Το μυθιστόρημα αποτελεί αντικείμενο δίκης για μη σεβασμό τις ιδιωτικής ζωής
Βελτιωμένη εικόνα στο μέτωπο - Καθοριστικός ο ρόλος drones και αντιαεροπορικής άμυνας
Με ποσοστά διπλάσια από τον ευρωπαϊκό και σχεδόν τριπλάσια από τον παγκόσμιο μέσο όρο
Ένας σκύλος εντοπίστηκε να κοιμάται ήρεμα μέσα στο κοινοβούλιο προκαλώντας έκπληξη και γέλιο
Πέντε ιδιωτικά σχολεία αποφάσισαν επίσης να κλείσουν, σύμφωνα με σουηδικά μέσα ενημέρωσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.