- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ryanair: Έτοιμη για «πόλεμο» τιμών μετά τον κορωνοϊό
«Όταν όλο αυτό τελειώσει, θα υπάρξουν μαζικές εκπτώσεις στα εισιτήρια»
Ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair, Μάικλ Ο’ Λίρι, προαναγγέλλει μαζικές εκπτώσεις στα αεροπορικά εισιτήρια μετά τον κορωνοϊό.
Η χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία Ryanair προετοιμάζεται για έναν πόλεμο τιμών στον τομέα των αερομεταφορών, που η ίδια αναμένει να κερδίσει, μόλις αρθούν οι περιορισμοί πτήσεων λόγω κορωνοϊού κι οι επιβάτες αρχίσουν να επιστρέφουν στους τουριστικούς προορισμούς, δήλωσε σήμερα στο πρακτορείο Reuters ο διευθύνων σύμβουλός της Μάικλ Ο’ Λίρι.
Αγνοώντας τις προβλέψεις για μια αργή ανάκαμψη στον τομέα, ο Ο’ Λίρι προέβλεψε μια γρήγορη ανάκαμψη της εναέριας κυκλοφορίας, με το μόνο τίμημα που θα πρέπει να πληρώσει ο τομέας να προέρχεται από το «τεράστιο ντάμπινγκ των τιμών, που οι παραδοσιακές αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες πλέον επιδιώκουν βοήθεια για τη διάσωσή τους, θα δυσκολευθούν να αντιμετωπίσουν.
«Όταν όλο αυτό το πράγμα τελειώσει, θα υπάρξουν μαζικές εκπτώσεις στα εισιτήρια, που θα οδηγήσουν σε κατακόρυφη αύξηση τα ταξίδια και τον τουρισμό για κάποια χρονική περίοδο. Πόσο καιρό θα χρειαστεί για να επανέλθουν στο κανονικό επίπεδό του οι τιμές … εκτιμούμε ότι θα ξεκινήσει το 2021, αλλά ποιος το γνωρίζεις», επεσήμανε ο ίδιος.
Ερωτηθείς εάν το 2021 η κερδοφορία θα κινηθεί χαμηλά, ο Ο’ Λίρι απάντησε: «Όχι. Νομίζω ότι το 2021 έχει κάθε προοπτική να είναι ένα έτος- ‘προφυλακτήρας’ όσον αφορά τα κέρδη. Οι τιμές θα είναι χαμηλότερες, αλλά ταυτόχρονα κι οι τιμές του πετρελαίου θα είναι χαμηλότερες. Θα υπάρξουν πολύ περισσότερα κίνητρα στα αεροδρόμια για ανάπτυξη».
Ο Ο’ Λίρι τόνισε επίσης πως θα κρατήσει τις παραγγελίες για το καθηλωμένο Boeing 737 MAX, το οποίο θα συνέβαλε σε μία μελλοντική ανάπτυξη, υπαινισσόμενος μια πιθανή νέα παραγγελία αεροσκαφών όταν οι κατασκευαστές θα είναι πρόθυμοι να προσφέρουν χαμηλές τιμές. Όπως τόνισε εμφατικά, διείδε «περισσότερες ευκαιρίες παρά εμπόδια» σε μία νέα παραγγελία, με αναμενόμενη καλύτερη τιμολόγηση των αεροσκαφών στο επόμενο 12μηνο.Η Ryanair δηλώνει πως δεν πρόκειται να αναβάλει, ούτε να ακυρώσει αγορές αεροσκαφών.
Ο Ο’ Λίρι τόνισε πως αναμένει πως η Boeing θα ξαναρχίσει την παραγωγή 737 MAX το δεύτερο εξάμηνο του έτους, με το πρώτο από τα 135 αεροσκάφη MAX που έχει παραγγείλει στη Ryanair να της παραδίδεται στα τέλη του 2020 , ή στις αρχές του 2021. Ο ίδιος πρόσθεσε πως αφουγκράζεται τελευταία «πιο αισιόδοξους θορύβους από την Boeing για τα 737 MAX, όπως και για άλλα θέματα.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates
Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό
Συνεχής ενημέρωση εδώ
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πληροφορίες αναφέρουν σχέδιο αιφνιδιαστικής επίθεσης από σκάφος ανοικτά των αμερικανικών ακτών
Το ψήφισμα καταδικάζει τις επιθέσεις του Ιράν στην περιοχή και καλεί την Τεχεράνη να τις σταματήσει άμεσα
Τηλεφωνική επικοινωνία Φον ντερ Λάιεν με τον πρόεδρο Αούν και στήριξη της ΕΕ στον λαό του Λιβάνου
Βρετανική βόμβα 250 κιλών εντοπίστηκε στον Έλβα - Μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης στο κέντρο της πόλης
Κλιμάκωση στη σύγκρουση Ισραήλ–Λιβάνου μετά από μαζική επίθεση ρουκετών της Χεζμπολάχ
«Η Ρωσία μπορεί να στείλει στρατό στο Ιράν», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος
Ο Μακρόν κάλεσε τη Χεζμπολάχ να παραδώσει τα όπλα
Καμία ανησυχία για ενδεχόμενες επιθέσεις στο έδαφός μας, δηλώνει ο Τραμπ
Ενδεχόμενο να φτάσει έως και 200 δολάρια το βαρέλι πετρελαίου
Ο στρατός των ΗΠΑ πραγματοποιεί τακτικά αποστολές μέσω της θαλάσσιας αυτή οδού
Η ίδια τράπεζα, όπως και άλλη μία κρατική, υπέστησαν χθες μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση
Είναι η πρώτη φορά που η Σάρλοτ Νίκολς μιλά δημόσια για την εμπειρία της
Η Μαδρίτη τερματίζει επίσημα τη θητεία της πρέσβεως ενώ η ένταση με το Ισραήλ κλιμακώνεται
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας επικοινωνούσε με το πλοίο μέσω τηλεφώνου και παρακολουθούσε τη διαδικασία μέσω βίντεο
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός αλλάζει τόνο για τα πλήγματα στο Ιράν, μιλώντας για ενέργειες εκτός διεθνούς δικαίου
1:23:06.801 χρειάστηκε ο Τζορτζ Ράσελ για να ολοκληρώσει τον αγώνα στο Grand Prix της Αυστραλίας στη Μελβούρνη και να κατακτήσει την πρώτη θέση στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν στη Formula 1
«Ο πόλεμος πηγαίνει εξαιρετικά» είπε χαρακτηριστικά
Το 90% των ιρανικών εξαγωγών πετρελαίου περνά από εκεί
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.