- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Κορωνοϊός: Στους 112.510 οι νεκροί σε όλον τον κόσμο
Ξεπερνούν το 1,8 εκατομμύριο τα κρούσματα
Από χθες μέχρι σήμερα αναφέρθηκαν 79.512 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 5.441 νέοι θάνατοι σε όλο τον κόσμο.
Στους 112.510 ανέρχονται οι νεκροί από την πανδημία του νέου κορωνοϊού σε όλον τον κόσμο, σύμφωνα με τον απολογισμό που συντάσσει το Γαλλικό Πρακτορείο βασιζόμενο σε επίσημες πηγές.
Από τα τέλη Δεκεμβρίου και μέχρι τις 22.00 απόψε (ώρα Ελλάδας) είχαν διαγνωστεί θετικοί στον SARS-CoV-2 1.824.950 άνθρωποι σε 193 χώρες και εδάφη. Ο αριθμός αυτός δεν αποτελεί παρά ένα κλάσμα του πραγματικού, αφού σε πολλές χώρες δεν γίνονται διαγνωστικές εξετάσεις παρά μόνο σε ανθρώπους που χρειάζονται νοσηλεία. Από αυτούς τους ασθενείς, τουλάχιστον 375.000 σήμερα έχουν πλέον αναρρώσει.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates
Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό
Συνεχής ενημέρωση εδώ
Από χθες μέχρι σήμερα αναφέρθηκαν 79.512 νέα κρούσματα και 5.441 νέοι θάνατοι.
Οι χώρες με τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων μέσα στο τελευταίο 24ωρο είναι οι ΗΠΑ (1.607), η Βρετανία (737) και η Ισπανία (619).
Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο, με 21.489 θανάτους σε σύνολο 546.874 κρουσμάτων. Τουλάχιστον 32.369 άνθρωποι έχουν ιαθεί.
Μετά τις ΗΠΑ ακολουθούν η Ιταλία (19.899 θάνατοι, 156.363 κρούσματα), η Ισπανία (16.972 θάνατοι, 166.019 κρούσματα), η Γαλλία (14.393 θάνατοι, 132.591 κρούσματα) και η Βρετανία (10.612 θάνατοι, 84.270 κρούσματα).
Η Κίνα ανέφερε σήμερα 99 νέα κρούσματα, αλλά κανέναν θάνατο. Συνολικά, έχουν καταγραφεί 82.052 κρούσματα, 3.339 θάνατοι και 77.575 ιάσεις.
Το Μπουρούντι προστέθηκε στον μακρύ κατάλογο των χωρών όπου έχουν αναφερθεί θάνατοι λόγω του κορωνοϊού.
Η Ευρώπη είναι η ήπειρος με τους περισσότερους θανάτους (77.129) και τα περισσότερα κρούσματα (932.205) και ακολουθούν οι ΗΠΑ με τον Καναδά μαζί (22.237 θάνατοι, 571.167 κρούσματα), η Ασία (4.896 θάνατοι, 137.800 κρούσματα), η Μέση Ανατολή (4.783 θάνατοι, 100.030 κρούσματα), η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική (2.615 θάνατοι, 61.979 κρούσματα), η Αφρική (786 θάνατοι, 14.250 κρούσματα) και η Ωκεανία (70 θάνατοι, 7.525 κρούσματα).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς σχολιάζουν τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών διπλωματικές πηγές
Σε ποιες χώρες οι εργαζόμενοι μπορούν να αγνοούν τους εργοδότες τους μετά το ωράριο εργασίας;
«Θέλετε να το παίζετε σκληροί; Τώρα θα αντιμετωπιστείτε ως τέτοιοι» είπε ο σερίφης σε συνέντευξη Τύπου
Αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση μετά την απαγγελία κατηγοριών
Ο δημοσιογράφος Βασίλης Κωστούλας και ο αρθρογράφος Νικόλας Μολφέτας μιλούν για την εκλογική ήττα του Τραμπ, την επόμενη μέρα στις ΗΠΑ και τις διεθνείς επιπτώσεις
Τα ίχνη του χάθηκαν στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας «Στέρνα»
Η ανατριχιαστική απάντηση του παιχνιδιού σε ερώτηση που δεν άκουσε καλά
Οι πληροφορίες αυτές μπορεί να αφορούν «τις εγκαταστάσεις», «τον εξοπλισμό» και «το προσωπικό»
Το διακύβευμα της ευρωπαϊκής ισχύος σε έναν κόσμο χωρίς κανόνες
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι ο στενός του σύμβουλος Στίβεν Μίλερ αναλαμβάνει καθήκοντα προσωπάρχη από τη Δευτέρα
H Σάνον επιβεβαιώνει την καταγγελία της χήρας του ιδρυτή του Playboy
Μαζί με τον Έλτον Τζον και άλλους ενάγοντες αμφισβητεί την απόρριψη των αγωγών
Ο κωμικός κρίθηκε ένοχος για τέσσερα αδικήματα
Οι εμπλεκόμενοι οδηγήθηκαν στο τμήμα και τελικά συμφιλιώθηκαν
Τρεις κατοικίες στους χώρους του Ρόγιαλ Λοτζ απέφεραν έσοδα στον πρώην πρίγκιπα
Κύμα διαμαρτυριών στην Ευρώπη κατά της ραγδαίας επέκτασης της τεχνητής νοημοσύνης
Συνελήφθη ο πατέρας της δούκισσας του Σάσεξ σήμερα στη Φλόριντα
Ποια τηλεοπτικά δίκτυα μπήκαν στο στόχαστρο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.