- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ο Πάπας στη λειτουργία στον Άγιο Πέτρο, χωρίς πιστούς (video)
«Για πολλούς είναι ένα Πάσχα μοναξιάς, με το πένθος και τις τόσες δυσκολίες που προκαλεί η πανδημία»
Ο πάπας Φραγκίσκος, στο μήνυμά του, τόνισε ότι είναι στο πλευρό των συγγενών των θυμάτων του κορωνοϊού.
Στον Άγιο Πέτρο μόλις ολοκληρώθηκε η λειτουργία του Καθολικού Πάσχα, χωρίς την παρουσία πιστών, λόγω των έκτακτων μέτρων για την επιδημία του κορωνοϊού.
Ο πάπας Φραγκίσκος, στο μήνυμά του, τόνισε ότι είναι στο πλευρό των συγγενών των θυμάτων, οι οποίοι συχνά δεν μπόρεσαν ούτε να πουν το στερνό αντίο στα αγαπημένα τους πρόσωπα. Ζήτησε, δε, από τον Κύριο, να στηρίξει όσους εργάζονται υπό ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, όπως στα νοσοκομεία ή στις φυλακές.
[[{"fid":"769184","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":""},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","alignment":""}},"link_text":"Κοροναϊός : Το μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου για το Μεγάλο Σάββατο","attributes":{"class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]
«Για πολλούς είναι ένα Πάσχα μοναξιάς, με το πένθος και τις τόσες δυσκολίες που προκαλεί η πανδημία, από τον σωματικό πόνο μέχρι τα οικονομικά προβλήματα», είπε χαρακτηριστικά. «Ιησού, χάρισε δύναμη στους γιατρούς και τους νοσοκόμους, οι οποίοι προσφέρουν το έργο τους με αγάπη προς τον πλησίον τους, φτάνοντας, ορισμένες φορές, μέχρι και την ύστατη θυσία», τόνισε επίσης ο ποντίφικας.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates
Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό
Συνεχής ενημέρωση εδώ
Υπογράμμισε, δε, ότι για πολλούς η περίοδος αυτή αυστηρών περιορισμών αποτέλεσε ευκαιρία για να μείνουν σπίτι με τους συγγενείς τους και να σταματήσουν τον μέχρι τώρα ταχύτατο ρυθμό της ζωής. «Αλλά για πολλούς άλλους είναι περίοδος ανησυχίας για το μέλλον, το οποίο παρουσιάζεται αβέβαιο, λόγω του κινδύνου να χάσουν την δουλειά τους και εξαιτίας των υπόλοιπων συνεπειών της κρίσης».
Τέλος, ζήτησε από όλους όσοι έχουν πολιτικές ευθύνες να δράσουν αποτελεσματικά υπέρ των πολιτών, «προάγοντας τα αναγκαία μέσα για να εξασφαλιστεί μια αξιοπρεπής ζωή και ευνοώντας, όταν θα καταστεί δυνατή, την επανέναρξη των καθημερινής δραστηριότητας των πολιτών».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Το Netflix έχει ήδη αποκτήσει πολύ μεγάλο μερίδιο αγοράς», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
H πρόσφατη ειρηνευτική συμφωνία του Τραμπ κρέμεται από μια κλωστή
«Είναι μια εποχή βιαιότητας, ατιμωρησίας και αδιαφορίας», δήλωσε εκπρόσωπος του Οργανισμού
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίστηκε στη σκηνή τρεις φορές
Παραμένουν όμηροι άλλοι 165
Στα 3 δισ. δολάρια το κόστος ανοικοδόμησης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το χρονικό της άγριας δολοφονίας
Όσα είπε σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η Κομισιόν επέβαλε το πρώτο πρόστιμο βάσει του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες
Δεν είναι η πρώτη φορά που επιλέγουν τη δικαστική οδό
Οι οικογενειακές διακοπές που κατέληξαν σε τραγωδία
To ρεκόρ του νεότερου γκραν μετρ στην ιστορία εξακολουθεί να ανήκει στον Αμπιμάνιου Μίσρα, ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο σε ηλικία 12 ετών
Εξειδικευμένος ιστότοπος για θέματα τέχνης απέδωσε το περιστατικό στην κακή κατάσταση των σωληνώσεων
Σε εκτενή του συνέντευξη στην εφημερίδα Sunday Times
Το απαξιωτικό σχόλιο που έκανε προ δεκαπέντε ετών ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Warner
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία - Δεν συνδέεται με τρομοκρατία το περιστατικό
Αναστάτωση στο βρετανικό αεροδρόμιο - Τι δηλώνει η Μητροπολιτική Αστυνομία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.