- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Κορωνοϊός: Πρώτος θάνατος στις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ
«Ημέρα θλίψης για το υπουργείο Άμυνας»
Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε τον πρώτο θάνατο στελέχους των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων από τον νέο κορωνοϊό.
Τον πρώτο θάνατο στελέχους των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ εξαιτίας του κορωνοϊού ανακοίνωσε το Πεντάγωνο χθες Δευτέρα, γνωστοποιώντας ταυτόχρονα ότι καταγράφηκε νέα μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης στις τάξεις του στρατεύματος.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το θύμα ήταν Εθνοφρουρός στο Νιού Τζέρσι που είχε βρεθεί θετικός στην COVID-19, την ασθένεια που προκαλεί ο κορωνοϊός, και νοσηλευόταν σε νοσοκομείο από την 21η Μαρτίου. Πέθανε το Σάββατο, διευκρίνισε το Πεντάγωνο.
«Είναι μια ημέρα θλίψης για το υπουργείο Άμυνας καθώς χάσαμε τον πρώτο αμερικανό στρατιωτικό (...) εξαιτίας του κορωνοϊού», τόνισε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Μαρκ Έσπερ, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Πενταγώνου. Δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες για τον θανόντα.
Νωρίτερα χθες το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι έχει διαγνωστεί η μόλυνση 568 στελεχών των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων από τον SARS-CoV-2, ενώ ο αριθμός τους ανερχόταν σε 280 την Πέμπτη. Εξάλλου, πάνω από 450 στελέχη του πολιτικού προσωπικού του υπουργείου Άμυνας, συμβασιούχοι και εξαρτημένα μέλη οικογενειών στρατιωτικών έχουν επίσης μολυνθεί, κατά την ίδια πηγή.
Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς μετέδωσε την περασμένη εβδομάδα ότι το Πεντάγωνο αποφάσισε να μη δημοσιοποιεί αναλυτικά δεδομένα για τα κρούσματα μόλυνσης στελεχών του από τον κορωνοϊό, διότι ανησυχεί πως οι πληροφορίες αυτές θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από αντιπάλους των ΗΠΑ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι πρέπει να μάθει από αυτές
Από τη βενζίνη των 4,28 δολαρίων μέχρι τις επιχειρήσεις της ICE
Η καταγγελία 21χρονης για βιασμό
Χρήση βιομετρικής αναγνώρισης με τη βοήθεια τις τεχνητής νοημοσύνης για διαδηλωτές με καλυμμένο το πρόσωπο
H Αθήνα απώλεσε όλα τα ερείσματά της, ενώ η Τουρκία κατάφερε να αποκτήσει ουσιαστικά τα δικά της επενδύοντας χρήματα και προοπτικές.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Φον ντερ Λάιεν
Στρατιωτικοί αναλυτές έχουν δηλώσει ότι η Ρωσία κατά πάσα πιθανότητα ευθύνεται για τα χτυπήματα
Η εμπλοκή Τούρκου δισεκατομμυριούχου
Η εταιρεία απάντησε ότι γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης των τεχνικών προβλημάτων
Από τη γέννησή τους αντιμετώπιζαν δυσκολίες στο περπάτημα και χρησιμοποιούσαν σκέιτμπορντ για να μετακινούνται
Η κυβέρνηση παραδέχεται λάθη
Ο συνιδρυτής της OpenAI αρνείται τις κατηγορίες
Εξετάζεται μείωση του ορίου ποινικής ευθύνης σε νέους κάτω των 16 ετών
Η γυναίκα που ξεπέρασε μια οικογενειακή τραγωδία και αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των ΑμεΑ
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ξερογλείφονται για ένα κάποιο μπάχαλο –μιας και κάτι τέτοιο θεωρείται γι’ αυτά δίκαιο και αυτονόητο–, που θα ξεβρακώσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη
Ελλείψεις σε τρόφιμα και καύσιμα λόγω των κινητοποιήσεων
Πόσο θα ακριβύνουν το 2027
Kαθώς οι αγρότες είναι δυσαρεστημένοι με την ακρίβεια
Οι αρχικές πληροφορίες και η διάψευση των Αρχών
Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το μνημόνιο του 2019 για τις θαλάσσιες ζώνες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.