- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κορωνοϊός: Σε καραντίνα το Ηνωμένο Βασίλειο για άλλους έξι μήνες
Φόβοι για το «δεύτερο κύμα» του Covid-19
Τα περιοριστικά μέτρα για τον νέο κορωνοϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο θα επεκταθούν για έξι ή και περισσότερους μήνες.
Για τουλάχιστον έξι μήνες ή και περισσότερο ενδέχεται οι Βρετανοί να κληθούν να τηρήσουν τα μέτρα πρόληψης για τον νέο κορωνοϊό όπως δήλωσε η δρ. Τζένι Χάρις, ανώτατη αξιωματούχος του Ηνωμένου Βασιλείου για θέματα Υγείας.
Η Χάρις προειδοποίησε επίσης ότι ένα δεύτερο κύμα του νέου κορωνοϊού θα μπορούσε να πλήξει τη χώρα αν τα μέτρα αρθούν πρόωρα. Η βρετανική κυβέρνηση έχει πει ότι θα επανεξετάσει σε τρεις εβδομάδες τα περιοριστικά μέτρα που επέβαλε την περασμένη Δευτέρα. Η Χάρις τόνισε σήμερα ότι είναι ακόμη πάρα πολύ νωρίς για να γνωρίζουν οι ειδικοί αν επιτεύχθηκε το επιθυμητό αποτέλεσμα, να περιοριστεί δηλαδή η εξάπλωση του ιού στη Βρετανία.
«Δεν πρέπει τότε να επιστρέψουμε απότομα στον φυσιολογικό τρόπο ζωής μας, αυτό θα ήταν επικίνδυνο. Αν σταματήσουμε τότε, όλες οι προσπάθειές μας θα πάνε χαμένες και θα μπορούσαμε δυνητικά να βιώσουμε μια δεύτερη κορύφωση», πρόσθεσε, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
«Με τον καιρό, πιθανότατα για τους επόμενους έξι μήνες, θα έχουμε μια επανεξέταση ανά τρεις εβδομάδες, θα δούμε πού βαδίζουμε (…) Μετά, σταδιακά, θα μπορέσουμε, ελπίζουμε, να προσαρμόσουμε κάποια από τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και σταδιακά να επιστρέψουμε όλοι στην κανονικότητα», πρόσθεσε η δρ. Τζένι Χάρις. Η Χάρις είπε για τα μέτρα πρόληψης για τον νέο κορωνοϊό ότι «ο στόχος είναι κινούμενος» και «πρέπει απλώς να περιμένουμε για να δούμε πόσο επιτυχημένοι σταθήκαμε».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.