Κοσμος

Όχι, ο Πάμπλο Ιγκλέσιας ΔΕΝ προσεύχεται σε εκκλησία για τον κορωνοϊό

Στον ελληνικό χώρο των κοινωνικών δικτύων η εικόνα έγινε γνωστή μέσω ενός λογαριασμού Twitter

360811-747246.jpg
Ellinika Hoaxes
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Όχι, ο Πάμπλο Ιγκλέσιας ΔΕΝ προσεύχεται σε εκκλησία για τον κορωνοϊό

Ο Πάμπλο Ιγκλέσιας ΔΕΝ προσεύχεται για τη συμβία του που βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό SARS-Cov-2.

Ισχυρισμός: Φωτογραφία δείχνει ότι ο άθεος Πάμπλο Ιγκλέσιας προσεύχεται γονυκλινής σε εκκλησία για τη συμβία του που βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό SARS-Cov-2.

Συμπέρασμα: Η φωτογραφία είναι προϊόν επεξεργασίας. Η πραγματική εικόνα δείχνει έναν ανώνυμο πιστό σε καθολική εκκλησία στην Ιταλία.

ΨΕΥΔΕΣ

Φωτογραφία ενός γονατισμένου ανθρώπου σε στασίδι καθολικής εκκλησίας γνώρισε μεγάλη διάδοση στα κοινωνικά δίκτυα, συνοδευόμενη από τον ισχυρισμό ότι έχει απαθανατίσει τον Πάμπλο Ιγκλέσιας να προσεύχεται για τη συμβία του που βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό SARS-Cov-2. Ωστόσο, η φωτογραφία είναι προϊόν επεξεργασίας, όπως θα δείξουμε παρακάτω.

Πώς κυκλοφόρησε;

Στον ελληνικό χώρο των κοινωνικών δικτύων η υπό εξέταση εικόνα παρεισέφρησε μέσω ενός λογαριασμού Twitter, που παρέθεσε δημοσίευμα ισπανικού μέσου με τη φωτογραφία:

arezzo000.webp

Σύντομα, η εικόνα κυκλοφόρησε σε προσωπικά προφίλ στο Facebook, μετρώντας εκατοντάδες κοινοποιήσεις συνολικά. [παράδειγμα 123]

arezzo00.webp

arezzo0.webp

Τι ισχύει;

Αφορμή για την δημιουργία αυτής της φωτογραφικής σύνθεσης υπήρξε η τρέχουσα επικαιρότητα στην Ισπανίας, καθώς ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, Β’ Αντιπρόεδρος της Ισπανικής Κυβέρνησης και πρόεδρος του κόμματος Podemos, τέθηκε σε καραντίνα κατ’ οίκον μαζί με τη συμβία του, Ιρένε Μοντέρο, που διαγνώστηκε με τον νέο κορωνοϊό. [πηγή]

Στην πραγματικότητα, όμως, η αυθεντική φωτογραφία έχει ληφθεί το 2017 από τον Μεξικανό ιερέα Luis Ángel Espinosa και είναι η εξής:

iglesias-koronoios.jpg

Όπως προκύπτει από τις αναρτήσεις της φωτογραφίας στο flickr.comcathopic.com και στο Facebook, έχει ληφθεί στην Ιταλία, σε ταξίδι του ιερέα στην πόλη Arezzo, στην Τοσκάνη της Ιταλίας, και απεικονίζει έναν ανώνυμο πιστό που προσεύχεται γονυκλινής σε καθολική εκκλησία.

Διαβάστε τη συνέχεια στα Ellinika Hoaxes.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ