Κοσμος

Η Γαλλία ΔΕΝ αποφάσισε κατάργηση της ολικής καραντίνας

Άρθρα που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο αναφέρουν ότι «η Γαλλία αποφάσισε κατάργηση της ολικής καραντίνας λόγω οικονομικής καταστροφής»

360811-747246.jpg
Ellinika Hoaxes
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Γαλλία ΔΕΝ αποφάσισε κατάργηση της ολικής καραντίνας

H κυβέρνηση της Γαλλίας δεν αποφάσισε την κατάργηση της ολικής καραντίνας, όπως παρουσιάζουν ορισμένα άρθρα.

Ισχυρισμός: Η Γαλλία αποφάσισε κατάργηση της ολικής καραντίνας λόγω οικονομικής καταστροφής.

Συμπέρασμα: Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας δεν προέβη σε τέτοιες δηλώσεις. Τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα συνεχίζουν να ισχύουν παρά τις οικονομικές δυσκολίες που έχουν αρχίσει να αντιμετωπίζουν.

ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Άρθρα που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο αναφέρουν ότι «η Γαλλία αποφάσισε κατάργηση της ολικής καραντίνας λόγω οικονομικής καταστροφής». Πρόκειται για παραπληροφόρηση.

Παραδείγματα: greekaffair.grpireasnews.gr1069.gr.

gallia-arsi-karantinas.jpg

Τα δημοσιεύματα

Διαβάζουμε χαρακτηριστικά στο greekaffair.grpireasnews.gr1069.gr.

Μπορεί η Γαλλία να βρίσκεται εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού, όμως ήδη η κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε κατάργηση της ολικής καραντίνας και εξετάζει το πως θα γίνει η άρση των μέτρων περιορισμού.

Καθώς η οικονομική καταστροφή και τα άκριτα μέτρα καραντίνας και απαγόρευσης της κυκλοφορίας που έχουν εισέλθει στην τέταρτη εβδομάδα δεν προσφέρουν τίποτα (εκτός από 500 νεκρούς την ημέρα!)  έχουν διαλύσει ταυτοχρόνως και την γαλλική οικονομία, όπως και όλες τις οικονομίες στις οποίες επιβλήθηκε χωρίς να προσφέρει τίποτα!

Σύμφωνα με όσα τόνισε ο πρωθυπουργός Εντουάρντ Φιλίπ, αυτή θα γίνει τμηματικά και ρόλο θα παίξει η ηλικία, αλλά και η περιοχή. Συγκεκριμένα η κυβέρνηση εξετάζει σταδιακή άρση της καραντίνας που θα εδράζεται σε στοιχεία ανά περιοχή της Γαλλία ή ανάλογα με τα αποτελέσματα των τεστ για τον κορωνοϊό, καθώς το 60% της χώρας δεν έχει ούτε ένα κρούσμα, ενώ μόνο το 5% των περιοχών της Γαλλίας έχει περισσότερα από 5 κρούσματα!
Ο Εντουάρντ Φιλίπ τόνισε πως ενδέχεται η άρση να γίνει με ηλικιακά κριτήρια, δηλαδή να επιτρέπεται η μετακίνηση σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες, με τις ηλικίες κάτω των 50 ετών να αφήνονται ελεύθερες.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας αναφέρθηκε στις καταστροφικές συνέπειες της καραντίνας στην οικονομία της χώρας, η οποία είναι η μεγαλύτερη μετά τον Β’ ΠΠ με την επικράτηση των ανήκουστων ιδεών περί ολικής απαγόρευση κυκλοφορίας.

Όπως είπε τώρα «συμμερίζεται την ανησυχία για τις εξαιρετικά βαριές συνέπειες της καραντίνας στη χώρα μας, της διακοπής του οικονομικού κύκλου και της σημαντικής μείωσης της ζήτησης παγκοσμίως».

Άλλωστε, έρευνα του γερμανικού ινστιτούτου Ifo έδειξε πως κάθε μήνας σε καραντίνα κοστίζει στις χώρες της Ευρώπης ως και 6% του ΑΕΠ.

Μιλώντας στην γαλλική εθνοσυνέλευση ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Εντουάρντ Φιλίπ τόνισε ότι: 

«Είναι βέβαιο πως στην υγειονομική κρίση θα έρθει να προστεθεί η οικονομική και ίσως αύριο η χρηματοπιστωτική» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Εντουάρντ Φιλίπ, που υποστήριξε ωστόσο πως η κυβέρνησή του έχει θέσει σε εφαρμογή το πιο γενναιόδωρο πρόγραμμα στήριξης επιχειρήσεων στην Ευρώπη.

«Είναι βέβαιο πως στην υγειονομική κρίση θα έρθει να προστεθεί η οικονομική και ίσως αύριο η χρηματοπιστωτική» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Εντουάρντ Φιλίπ, που υποστήριξε ωστόσο πως «η κυβέρνησή του έχει θέσει σε εφαρμογή το πιο γενναιόδωρο πρόγραμμα στήριξης επιχειρήσεων στην Ευρώπη. Ζητήσαμε από αρκετές ομάδες εργασίας να ερευνήσουν το ζήτημα της σταδιακής άρσης της καραντίνας με συγκεκριμένα κριτήρια».
Νωρίτερα, η εκπρόσωπος της κυβέρνησης Σίμπεθ Νντιάγι δήλωσε ότι «η κυβέρνηση εργάζεται σε διαφορετικά σενάρια για να τελειώσει η καραντίνα. Αναμένουμε πρόσθετα επιστημονικά δεδομένα. Δεν μπορώ να πω ότι αυτή η κρίση είναι θα τελειώσει άμεσα. Το πρώτο κριτήριο τα κριτήρια για το τέλος της καραντίνας είναι ο βαθμός ανοσίας στον γενικό πληθυσμό». Η Γαλλία περιορίζεται επισήμως μέχρι τις 15 Απριλίου.

Ο πρωθυπουργός Εντουάρντ Φιλίπ αναφερόμενος στο χρονοδιάγραμμα είπε ότι «Θα το ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες ή την επόμενη εβδομάδα».

Τι ισχύει;

Για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα του κορωνοϊού, ο Εντουάρντ Φιλίπ, απάντησε σε ερωτήσεις βουλευτών στην Γαλλική Εθνοσυνέλευση την 1η Απριλίου 2020 και την επόμενη μέρα (2 Απριλίου 2020) απευθύνθηκε στους πολίτες της χώρας μέσω τηλεοπτικού διαγγέλματος.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ