- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ασθενής κορωνοϊού: Πονάει. Δεν θα το ευχόμουν ούτε στον εχθρό μου
Ο Βρετανός είναι 51 ετών και ήταν σε καλή φυσική κατάσταση
Βρετανός περιγράφει on camera πώς είναι να παλεύεις με τον νεό κορωνοϊό. «Δεν θα το ευχόμουν ούτε στον εχθρό μου», λέει.
Ασθμαίνοντας, μιλώντας με δυσκολία στην κάμερα, ο Άντι Χάρντγουικ από τη Βρετανία είναι ένας ακόμη ασθενής του νέου κορωνοϊού. Περιγράφει στο βίντεο που δημοσιεύει ο Guardian τα συμπτώματα της ασθένειας με την ελπίδα να πείσει τους συμπολίτες του να σοβαρευτούν και να «μείνουν σπίτι».
Ο Άντι Χάρντγουιίκ είναι 51 ετών. Ένας άνθρωπος υγιής, σε καλή φυσική κατάσταση που πηγαίνει στο γυμναστήριο τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα και μόνο περιστασιακά είχε κάποια επεισόδια άσθματος. Κι όμως ο Covid-19 τον έχει ρίξει στο κρεβάτι, τον έχει εξουθενώσει και καταβάλει σωματικά και ψυχικά. Οι φίλοι του και οι συγγενείς του ζήτησαν από τον Άντι να μιλήσει στην κάμερα για αυτό που βιώνει για να αφυπνίσει τον κόσμο ως προς τη σοβαρότητα της ασθένειας που έχει στοιχίσει τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων στον κόσμο.
Ο 51χρονος Βρετανός λέει στο βίντεο: «Η σπονδυλική μου στήλη πονάει, η πλάτη μου πονάει, ο λαιμός μου πονάει. Δεν έχεις καμία διάθεση να μιλήσεις, δεν θέλω να κουνήσω το κεφάλι από το μαξιλάρι». Το βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε στο Facebook, έχει ξεπεράσει τις 37.000 shares.
Ο Άντι ξαπωμένος στο κρεβάτι μιλά στην κάμερα και κρατά με δυσκολία τα μάτια του ανοιxτά. «Έρχεται σε κύματα, θα νιώσεις μία μικρή ανακούφιση μερικές φορές, μετά θα φύγει... Αυτό πονάει πραγματικά, δεν είναι σαν κάτι που είχα πριν, δεν θα το ευχόμουν ούτε στον εχθρό μου», λέει. Η σύζυγός του, Νίκολα, ανέφερε ότι πολλοί φίλοι του Άντι που είδαν το βίντεο δυσκολεύτηκαν να τον αναγνωρίσουν. «Είναι σα να έχει εξαϋλωθεί, σαν έχει χάσει όλη του την ενέργεια», είπε η Βρετανή.
Ο Χάρντγουικ που είναι πατέρας δύο παιδιών δήλωσε ότι η ασθένεια ξεκίνησε την Παρασκευή «με έναν ξηρό βήχα» που έκανε τον λαιμό του να πονάει. «Αρχίζετε να νιώθετε αρχικά μίζερα και μετά θα διαπιστώσετε ότι οι πνεύμονες θα σφίξουν», είπε χαρακτηριστικά ο Βρετανός ασθενής του νέου κορωνοϊού.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Ξεχωριστή θέση στη συλλογή είχε ένα μοναδικό δοχείο και κουτάλι, έργο του αργυροχόου Μαρσέλ Μπλοκ
Παράλληλα, η Ουκρανία επανήλθε στο προσκήνιο με την άφιξη του Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Η καταγγελία είχε κατατεθεί στις 5 Ιανουαρίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.