- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ασθενής κορωνοϊού: Πονάει. Δεν θα το ευχόμουν ούτε στον εχθρό μου
Ο Βρετανός είναι 51 ετών και ήταν σε καλή φυσική κατάσταση
Βρετανός περιγράφει on camera πώς είναι να παλεύεις με τον νεό κορωνοϊό. «Δεν θα το ευχόμουν ούτε στον εχθρό μου», λέει.
Ασθμαίνοντας, μιλώντας με δυσκολία στην κάμερα, ο Άντι Χάρντγουικ από τη Βρετανία είναι ένας ακόμη ασθενής του νέου κορωνοϊού. Περιγράφει στο βίντεο που δημοσιεύει ο Guardian τα συμπτώματα της ασθένειας με την ελπίδα να πείσει τους συμπολίτες του να σοβαρευτούν και να «μείνουν σπίτι».
Ο Άντι Χάρντγουιίκ είναι 51 ετών. Ένας άνθρωπος υγιής, σε καλή φυσική κατάσταση που πηγαίνει στο γυμναστήριο τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα και μόνο περιστασιακά είχε κάποια επεισόδια άσθματος. Κι όμως ο Covid-19 τον έχει ρίξει στο κρεβάτι, τον έχει εξουθενώσει και καταβάλει σωματικά και ψυχικά. Οι φίλοι του και οι συγγενείς του ζήτησαν από τον Άντι να μιλήσει στην κάμερα για αυτό που βιώνει για να αφυπνίσει τον κόσμο ως προς τη σοβαρότητα της ασθένειας που έχει στοιχίσει τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων στον κόσμο.
Ο 51χρονος Βρετανός λέει στο βίντεο: «Η σπονδυλική μου στήλη πονάει, η πλάτη μου πονάει, ο λαιμός μου πονάει. Δεν έχεις καμία διάθεση να μιλήσεις, δεν θέλω να κουνήσω το κεφάλι από το μαξιλάρι». Το βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε στο Facebook, έχει ξεπεράσει τις 37.000 shares.
Ο Άντι ξαπωμένος στο κρεβάτι μιλά στην κάμερα και κρατά με δυσκολία τα μάτια του ανοιxτά. «Έρχεται σε κύματα, θα νιώσεις μία μικρή ανακούφιση μερικές φορές, μετά θα φύγει... Αυτό πονάει πραγματικά, δεν είναι σαν κάτι που είχα πριν, δεν θα το ευχόμουν ούτε στον εχθρό μου», λέει. Η σύζυγός του, Νίκολα, ανέφερε ότι πολλοί φίλοι του Άντι που είδαν το βίντεο δυσκολεύτηκαν να τον αναγνωρίσουν. «Είναι σα να έχει εξαϋλωθεί, σαν έχει χάσει όλη του την ενέργεια», είπε η Βρετανή.
Ο Χάρντγουικ που είναι πατέρας δύο παιδιών δήλωσε ότι η ασθένεια ξεκίνησε την Παρασκευή «με έναν ξηρό βήχα» που έκανε τον λαιμό του να πονάει. «Αρχίζετε να νιώθετε αρχικά μίζερα και μετά θα διαπιστώσετε ότι οι πνεύμονες θα σφίξουν», είπε χαρακτηριστικά ο Βρετανός ασθενής του νέου κορωνοϊού.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι αθέατες πρωτοπόροι της επιστήμης, των ιδεών, των τεχνών και των γραμμάτων: Αυτές είναι οι ιστορίες τους.
Στη συνέχεια προσπάθησε να εισπράξει ο ίδιος το τζακ ποτ,
Ο σημερινός πρόεδρος απέσυρε μονομερώς τις ΗΠΑ από τη συμφωνία το 2018
Η ηθοποιός εξακολουθεί να διατηρεί το δικαίωμα να διεκδικήσει αποζημιώσεις
Kαθυστέρηση και αλλαγή σχεδίων της τελευταίας στιγμής
Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκεται ο 41χρονος Ζερόμ Μπαρελά, πατέρας φίλης της
Kαθώς ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι έχει επιτευχθεί μια ακόμα συμφωνία
Εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια εργασιών εκσκαφής
Η αξία του ομίλου αποτιμάται πλέον στα 1,765 τρισεκατομμύρια δολάρια
Το νέο πακέτο περιλαμβάνει 72 έγγραφα
Δεν είναι φυσικά η μόνη καλλιτέχνιδα που έχει εκφράσει ενόχληση
Θα μπορεί να αποφυλακιστεί το 2044
Η υπόθεση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία και στο διαδίκτυο
Λίγους μήνες μετά τη δημόσια συγγνώμη του για τοξικές συμπεριφορές
Τα brands που ξεχωρίζουν, τολμούν, αλλάζουν προϊόν, πολιτική, πλατφόρμα ή συμπεριφορά
Αβεβαιότητα και γεωπολιτικές εξελίξεις οδηγούν χιλιάδες εκατομμυριούχους σε αναζήτηση νέων χωρών διαμονής
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο δημιουργός και πρωταγωνιστής της θρυλικής σειράςτοποθετείται δημόσια
Το πιο αμφιλεγόμενο σημείο της πρότασης αφορά τις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση
Το υπερθέαμα 60 εκατ. δολαρίων προκαλεί πολιτικές και κοινωνικές αντιδράσεις
Τέλος εποχής από το 2027 λόγω κατακόρυφης αύξησης των ατυχημάτων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.