- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ασθενής κορωνοϊού: Πονάει. Δεν θα το ευχόμουν ούτε στον εχθρό μου
Ο Βρετανός είναι 51 ετών και ήταν σε καλή φυσική κατάσταση
Βρετανός περιγράφει on camera πώς είναι να παλεύεις με τον νεό κορωνοϊό. «Δεν θα το ευχόμουν ούτε στον εχθρό μου», λέει.
Ασθμαίνοντας, μιλώντας με δυσκολία στην κάμερα, ο Άντι Χάρντγουικ από τη Βρετανία είναι ένας ακόμη ασθενής του νέου κορωνοϊού. Περιγράφει στο βίντεο που δημοσιεύει ο Guardian τα συμπτώματα της ασθένειας με την ελπίδα να πείσει τους συμπολίτες του να σοβαρευτούν και να «μείνουν σπίτι».
Ο Άντι Χάρντγουιίκ είναι 51 ετών. Ένας άνθρωπος υγιής, σε καλή φυσική κατάσταση που πηγαίνει στο γυμναστήριο τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα και μόνο περιστασιακά είχε κάποια επεισόδια άσθματος. Κι όμως ο Covid-19 τον έχει ρίξει στο κρεβάτι, τον έχει εξουθενώσει και καταβάλει σωματικά και ψυχικά. Οι φίλοι του και οι συγγενείς του ζήτησαν από τον Άντι να μιλήσει στην κάμερα για αυτό που βιώνει για να αφυπνίσει τον κόσμο ως προς τη σοβαρότητα της ασθένειας που έχει στοιχίσει τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων στον κόσμο.
Ο 51χρονος Βρετανός λέει στο βίντεο: «Η σπονδυλική μου στήλη πονάει, η πλάτη μου πονάει, ο λαιμός μου πονάει. Δεν έχεις καμία διάθεση να μιλήσεις, δεν θέλω να κουνήσω το κεφάλι από το μαξιλάρι». Το βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε στο Facebook, έχει ξεπεράσει τις 37.000 shares.
Ο Άντι ξαπωμένος στο κρεβάτι μιλά στην κάμερα και κρατά με δυσκολία τα μάτια του ανοιxτά. «Έρχεται σε κύματα, θα νιώσεις μία μικρή ανακούφιση μερικές φορές, μετά θα φύγει... Αυτό πονάει πραγματικά, δεν είναι σαν κάτι που είχα πριν, δεν θα το ευχόμουν ούτε στον εχθρό μου», λέει. Η σύζυγός του, Νίκολα, ανέφερε ότι πολλοί φίλοι του Άντι που είδαν το βίντεο δυσκολεύτηκαν να τον αναγνωρίσουν. «Είναι σα να έχει εξαϋλωθεί, σαν έχει χάσει όλη του την ενέργεια», είπε η Βρετανή.
Ο Χάρντγουικ που είναι πατέρας δύο παιδιών δήλωσε ότι η ασθένεια ξεκίνησε την Παρασκευή «με έναν ξηρό βήχα» που έκανε τον λαιμό του να πονάει. «Αρχίζετε να νιώθετε αρχικά μίζερα και μετά θα διαπιστώσετε ότι οι πνεύμονες θα σφίξουν», είπε χαρακτηριστικά ο Βρετανός ασθενής του νέου κορωνοϊού.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σφυριά και καλέμια έσπασαν τις βιτρίνες του μαγαζιού
Η επικήρυξη αφορά και τον Μοτζταμπά Χαμενεΐ
Ο Αμερικανός πρόεδρος επιτίθεται χυδαία στον Χέρτσογκ - Το Ισραήλ απαντά για «παραβίαση κυριαρχίας»
Νοσηλεύεται με βρογχοπνευμονία - Διπλωματική ένταση μετά την ανάκληση βίζας Αμερικανού αξιωματούχου
H Νίνα Χρουστσόβα είνια καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο The New School στη Νέα Υόρκη
Το Arctic Metagaz πλέει ακυβέρνητο μετά από επίθεση με drone - Παρακολουθούν Μάλτα και Ιταλία
Τι αποκαλύπτει νέο βιβλίο
Γαλλία και Ιταλία ανοίγουν δίαυλο με το Ιράν - Φόβοι για ενεργειακό σοκ στην Ευρώπη
Δικαστικό όργανο στην Αυστραλία δικαίωσε την εταιρεία που την απέλυσε - Το σκεπτικό της απόφασης
Η φωτογραφία θεωρείται ότι τραβήχτηκε στο Μάρθα’ς Βίνγιαρντ της Μασαχουσέτης μεταξύ 1999 και 2000
«Έχουμε εντολές για μη δημοσίευση φωτογραφιών και βίντεο» λέει ένας από αυτούς
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός ρίχνεται στην καμπάνια για το δημοψήφισμα, ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πιθανή ήττα
Γαλλία και Ιταλία ξεκινούν συνομιλίες για τα Στενά του Ορμούζ, λένε οι FT
Αξιωματούχοι αποκαλύπτουν επιφυλάξεις Βανς πριν την επίθεση - Δημόσια στήριξη μετά την απόφαση Τραμπ
Το κορίτσι ονομάστηκε μάλιστα προσωρινά Jeanne Westgate, από το εμπορικό κέντρο όπου βρέθηκε
Η αβεβαιότητα στη Μέση Ανατολή ωθεί επενδυτές και κατοίκους να κάνουν δεύτερες σκέψεις
Οι αρχές μιλούν για στοχευμένη πράξη βίας κατά της εβραϊκής κοινότητας
Αντόνιο Κόστα: Η αποδυνάμωση των κυρώσεων αυξάνει τα έσοδα της Ρωσίας και απειλεί την ευρωπαϊκή ασφάλεια
H Τεχεράνη υποστηρίζει πως το αεροπλάνο καταρρίφθηκε από συμμαχικές της δυνάμεις
Σοβαρή οικονομική κρίση πλήττει το νησί της Καραϊβικής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.