- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Μπόρις Τζόνσον: Πλήρης απαγόρευση κυκλοφορίας στο Ην. Βασίλειο
Για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού
Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε πλήρη απαγόρευση κυκλοφορίας στο Ηνωμένο Βασίλειο για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.
Την πλήρη απαγόρευση της κυκλοφορίας στο Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε σε διάγγελμά του προς τον βρετανικό λαό ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού.
Ειδικότερα, ο Μπόρις Τζόνσον ανέφερε ότι οι Βρετανοί μπορούν για «πολύ λίγους και συγκεκριμένους λόγους» να βγουν εκτός σπιτιού.
Αυτοί είναι:
- Η αγορά των βασικών αναγκών. Και αυτή να γίνεται όσο το δυνατόν πιο αραιά.
- Για άσκηση, όπως τρέξιμο, βόλτα ή ποδήλατο, μόνο ή μόνο με τα άτομα που μοιράζεται την ίδια στέγη.
- Για ιατρικό λόγο είτε για τον ίδιο είτε για να προσφέρει βοήθεια σε άλλον.
- Εργασία, αλλά μόνο όταν δεν είναι εφικτή η τηλεργασία.
«Μόνο για αυτούς τους λόγους μπορείτε να βγείτε από το σπίτι. Δεν πρέπει να συναντήσετε φίλους. Αν οι φίλοι σας το ζητήσουν, πρέπει να απαντήσετε “Όχι”. Δεν πρέπει να συναντήσετε συγγενείς που δεν μένουν στο ίδιο με εσάς σπίτι. Δεν πρέπει να πάτε για ψώνια πέραν τον αναγκαίων για φαγητό και φάρμακα. Και αυτό πρέπει να το κάνετε όσο το δυνατόν πιο αραιά γίνεται. Και να χρησιμοποιείται τις παραδόσεις κατ’ οίκον για το φαγητό, όπου αυτό είναι εφικτό» συνέστησε τους Βρετανούς ο Μπόρις Τζόνσον.
Την ίδια ώρα, άλλοι 54 άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των θυμάτων σε 335. Επίσης, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε σε 6.650 σήμερα από 5.683 χθες.
Στο μεταξύ, το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας συνέστησε νωρίτερα σε όλους τους Βρετανούς που ταξιδεύουν στο εξωτερικό να επιστρέψουν αμέσως στην πατρίδα τους, επισημαίνοντας ότι η πανδημία του νέου κορωνοϊού έχει οδηγήσει σε περιορισμούς στα ταξίδια στο εξωτερικό και έχει προκαλέσει το κλείσιμο αεροπορικών οδών και χερσαίων συνόρων.
«Προτρέπουμε έντονα τους Βρετανούς ταξιδιώτες στο εξωτερικό να επιστρέψουν στην πατρίδα τώρα, όσο υπάρχουν εμπορικές οδοί για να το κάνουν» επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών Ντομινίκ Ράαμπ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οπτικό υλικό δείχνει ότι ο 37χρονος νοσηλευτής κρατούσε κινητό και όχι όπλο
Σάλος από βίντεο που δείχνει την εν ψυχρώ δολοφονία – Στους δρόμους οι διαδηλωτές
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.