- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βουλγαρία - Κορωνοϊός: Άδεια στον στρατό να ασκεί βία σε «απείθαρχους»
«Πράσινο» φως από το Κοινοβούλιο στη Σόφια
Στη Βουλγαρία κατεβάζουν τον στρατό στους δρόμους, με άδεια να χτυπά «απείθαρχους» του κορωνοϊού.
Το ελεύθερο στις Ένοπλες Δυνάμεις να χρησιμοποιούν σωματική βία σε «απείθαρχους» του κορωνοϊού στη Βουλγαρία, εφόσον κάτι τέτοιο καταστεί απολύτως απαραίτητο, έδωσε το Κοινοβούλιο της Σόφιας. Η συνεδρίαση για τον κορωνοϊό ξεκίνησε το μεσημέρι της Παρασκευής 20 Μαρτίου και ήταν τεταμένη.
Όπως αποφασίστηκε, Στρατός, Αεροπορία και Ναυτικό ενεργοποιούνται για να βοηθήσουν στην εφαρμογή των μέτρων εναντίον της επιδημίας κορωνοϊού, τα οποία περιλαμβάνουν περιορισμό στο ελάχιστο των μετακινήσεων. Μεταξύ άλλων οι στρατιώτες μπορούν να σταματούν οχήματα και ανθρώπους και να πραγματοποιούν ελέγχους. Εφόσον εντοπιστεί κάποια παράβαση, έχουν τη δυνατότητα να ασκήσουν βία στον παραβάτη και να τον ακινητοποιήσουν μέχρι να έρθει η αστυνομία και να τον συλλάβει.
Σύμφωνα με τη live ενημέρωση στο νέο site της Athens Voice για τον κορωνοϊό (athensvoice.gr/koronoios), στη Βουλγαρία αυτήν τη στιγμή έχουν εντοπιστεί 129 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ τρεις ασθενείς έχουν χάσει τη ζωή τους.
«Ένας ιός δεν μπορεί να νικηθεί με ένα αυτόματο όπλο» είπε ο Κρουμ Ζάρκοφ από το αντιπολιτευόμενο Σοσιαλιστικό Κόμμα, ένας από τους 55 βουλευτές που καταψήφισαν το μέτρο, χαρακτηρίζοντάς το αβάσιμο. Εν τούτοις, το μέτρο εγκρίθηκε με 89 ψήφους υπέρ, 55 κατά και 2 αποχές, και πλέον ο στρατός στη Βουλγαρία μπορεί να ασκεί βία σε «απείθαρχους» του κορωνοϊού.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΗΠΑ και Ιράν κλιμακώνουν τη ρητορική τους
Οι δημόσιες τοποθετήσεις του Αμερικανού προέδρου είχαν αρνητικό αποτέλεσμα
Ανοίγει ο δρόμος για τη χρηματοδότηση του Κιέβου - Η Ρωσία εκτοξεύει απειλές
Το μήνυμα του βασιλιά Κάρολου
Προειδοποιεί για την επικίνδυνη ρητορική Τραμπ και την καταστροφική μείωση της ανθρωπιστικής βοήθειας παγκοσμίως
Έξι τραυματίες, ζημιές σε δρόμους και σπίτια - Χιλιάδες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους
Γεωπολιτικές ανακατατάξεις στην Ευρώπη και ο αναβαθμισμένος ρόλος της Ελλάδας στο νέο σύστημα ασφάλειας
Οι αναρτήσεις στα social media και η νοσηλεία του 31χρονου
Η ιστορία του Ταχίρις Ντος Σάντος
Το κέρατο του ταύρου προκάλεσε εσωτερική πληγή 10 εκατοστών
Πώς τα ψάρια έγιναν πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης
Η ιστορία της Μάιλι δεν είναι η μοναδική
Oι ακριβείς συνθήκες δεν έχουν επιβεβαιωθεί ανεξάρτητα
Παραδέχτηκε στη κοινοβουλευτική συζήτηση το λάθος διορισμό και την άγνοια ελέγχου ασφαλείας
Για απόπειρα εκβιασμού κάνει λόγο η εταιρεία
Έριξε το αυτοκίνητο της έξω από κλαμπ με πεζούς στο δρόμο
Το πάρκο Leinbach βρίσκεται κοντά στο Γυμνάσιο Thomas Jefferson
Η Ζιζέλ Πελικό ήταν μόνο η αρχή...
Υπό φυσιολογικές συνθήκες περνούν καθημερινά περίπου 130 πλοία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.