- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Φιλιππίνες: Σταματούν οι χρηματιστηριακές αγορές λόγω κορωνοϊού
Η πρώτη χώρα που κλείνει το χρηματιστήριο
Οι Φιλιππίνες είναι η πρώτη χώρα που αναστέλλει τη λειτουργία όλων των χρηματιστηριακών της αγορών λόγω της πανδημίας.
Το Χρηματιστήριο Μετοχών των Φιλιππίνων έκλεισε επ' αόριστον σήμερα ενώ ανεστάλησαν οι συναλλαγές σε συνάλλαγμα και ομόλογα, εξέλιξη που σηματοδοτεί το πρώτο σε όλο τον κόσμο κλείσιμο τέτοιων αγορών ως απάντηση στον κορωνοϊό, με τις αρχές να επικαλούνται τους κινδύνους για την ασφάλεια των χρηματιστών.
Η κίνηση αυτή έγινε αφού κάποια χρηματιστήρια έκλεισαν τις αίθουσες συναλλαγών ή ανέστειλαν τις συναλλαγές, αφού έχουν εξανεμιστεί τρισεκατομμύρια δολάρια χρηματιστηριακής αξίας. Είναι το πρώτο καθολικό κλείσιμο χρηματιστηριακών αγορών.
Και ενώ η εξέλιξη αυτή στις Φιλιππίνες έγινε για λόγους υγείας εν μέσω αυστηρών περιορισμών σε όλη τη χώρα, εγείρει την πιθανότητα και άλλα χρηματιστήρια να ακολουθήσουν, προκαλώντας παράλληλα την προσοχή των αναλυτών.
«Δεδομένης της πρωτόγνωρης ταχύτητας της βουτιάς στις τιμές των μετοχών, υπάρχουν υπόνοιες ότι τα χρηματιστήρια μετοχών ίσως κλείσουν εάν τα πράγματα δεν αλλάξουν», ανέφερε ο οίκος αναλύσεων Capital Economics σε σημερινή του έκθεση.
Η εταιρία λειτουργίας του χρηματιστηρίου των Φιλιππίνων ανακοίνωσε ότι οι συναλλαγές αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας «προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια υπαλλήλων και χρηματιστών» στο πλαίσιο των ευρύτερων, πανεθνικών μέτρων περιορισμού.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.